Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Snijd de bavette heel fijn door dunne reepjes ervan te maken en hak het vlees vervolgens nog verder fijn. Plaats het gehakte vlees terug in de koelkast.
Snijd de cornichons en kappertjes net zo fijn als het vlees en snipper de sjalotten.
Hak de peterselie en bieslook fijn.
Meng de Dijon mosterd, ketchup, olijfolie, Tabasco, Worcestershiresaus en eidooiers samen tot een gladde dressing.
Maak de cold smoke generator klaar met rookmot. Gebruik eik hiervoor om een diepe rooksmaak te krijgen aan je fijn gesneden Bavette.
Steek de cold smoke generator aan en zet deze onder in je kamado BBQ.
Leg de fijngesneden bavette in een zeef en zet deze in de kamado en laat de bavette roken voor ongeveer 45 minuten. Houd de temperatuur in de gaten, je wil niet dat er te veel hitte in je kamado komt waardoor de Bavette verkleurt.
Haal het vlees uit de kamado en combineer het gehakte en gerookte vlees met de fijngesneden cornichons, kappertjes, sjalotten, peterselie en bieslook.
Voeg naar eigen smaak de bereide dressing toe aan het vlees, gebruik zoveel als gewenst.
Leg een bedje van rucola op een bord. Schep hierop de gehakte steak tartaar en garneer met Parmezaanse kaas flakes en een drizzle balsamico stroop.
Als optie kunnen vier kwarteleitjes gebakken worden en boven op de steak tartaar geserveerd worden. Eet smakelijk!
Ingrediënten: