skip to Main Content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Voorgerecht

Steak Tartaar van Bavette

Gehakte bavette is een uitstekende keuze voor een nieuwe draai aan de klassieke steak tartaar, die traditioneel met ossenhaas wordt bereid. Deze variant biedt een stevige textuur zonder aan malsheid in te boeten. Met bavette als basis krijg je een prachtige en betaalbare versie van dit geliefde gerecht.

Voorbereiding

Snijd de bavette heel fijn door dunne reepjes ervan te maken en hak het vlees vervolgens nog verder fijn. Plaats het gehakte vlees terug in de koelkast.

Snijd de cornichons en kappertjes net zo fijn als het vlees en snipper de sjalotten.

Hak de peterselie en bieslook fijn.

Meng de Dijon mosterd, ketchup, olijfolie, Tabasco, Worcestershiresaus en eidooiers samen tot een gladde dressing.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Maak de cold smoke generator klaar met rookmot. Gebruik eik hiervoor om een diepe rooksmaak te krijgen aan je fijn gesneden Bavette.

Steek de cold smoke generator aan en zet deze onder in je kamado BBQ.

Leg de fijngesneden bavette in een zeef en zet deze in de kamado en laat de bavette roken voor ongeveer 45 minuten. Houd de temperatuur in de gaten, je wil niet dat er te veel hitte in je kamado komt waardoor de Bavette verkleurt.

Haal het vlees uit de kamado en combineer het gehakte en gerookte vlees met de fijngesneden cornichons, kappertjes, sjalotten, peterselie en bieslook.

Voeg naar eigen smaak de bereide dressing toe aan het vlees, gebruik zoveel als gewenst.

Leg een bedje van rucola op een bord. Schep hierop de gehakte steak tartaar en garneer met Parmezaanse kaas flakes en een drizzle balsamico stroop.

Als optie kunnen vier kwarteleitjes gebakken worden en boven op de steak tartaar geserveerd worden. Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 400 gram bavette, fijngesneden
  • 20 gram fijngesneden cornichons
  • 20 gram fijngesneden kappertjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • ½ bosje verse bieslook, fijngehakt
  • 20 gram Dijon mosterd
  • 20 gram ketchup
  • 20 gram olijfolie
  • Tabasco, naar eigen smaak
  • Worcestershiresaus, naar eigen smaak
  • 2 eidooiers
  • Peper en zout, naar smaak
  • Flakes Parmezaanse kaas
  • Verse rucola
  • Balsamico stroop
  • Optioneel: 4 kwarteleitjes

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!