skip to Main Content
Rookaccessoires

Smokerboxen en rookaccessoires

Voeg rooksmaak toe!

Wanneer je gaat werken met de kamado is het natuurlijk heerlijk om die karakteristieke rooksmaak aan je gerechten toe te voegen. Belangrijke les: rooksmaak voeg je toe met rookhout NIET met houtskool. Voor sommige soorten rookhout is het handig of zelfs een must om er een smokerbox of een tube bij te gebruiken. Al onze rookhoutaccessoires vind je hier!

Toont alle 9 resultaten

Smokerbox

Om een heerlijke rooksmaak te creëren kun je bijvoorbeeld rooksnippers gebruiken. Wanneer je rooksnippers gebruikt kan het voor komen dat er as tussen de kolen komt. Dit voorkom je wanneer je gebruik maakt van de smokerbox. Je vult de box met snippers en deze zet je op de warme kolen. Door de beperkte opening van de smokerbox gaat het rookhout niet branden, maar geeft het gedoseerd rook af. Met deze box tover je dus jouw kamado zo om in een heerlijke rookoven. Het resultaat? Een gerecht met een heerlijke rooksmaak! De smokerbox is gemaakt van roestvrij staal en is zowel geschikt voor een houtskool barbecue als een gasbarbecue.

Rookaccessoires

Naast de smokerbox vind je bij Kamado Express nog diverse andere rookaccessoires. Niet iedere accessoire is geschikt voor elk type kamado. Het is daarom belangrijk om je eerst goed te laten informeren voordat je kiest voor een rookaccessoire. Uiteraard helpen we je daar graag bij. Heb je een vraag over één van bovenstaande rookaccessoires of een andere BBQ vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via mail, chat of telefoon. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om een keer langs te komen in onze kamado shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Daar staat altijd een professional voor je klaar waar je al jouw vragen aan kan stellen.

Rookhout

Voor iedere bereiding op de kamado zijn er bijpassende rookhoutsoorten en diverse formaten die zorgen voor de perfecte rooksmaak aan jouw gerecht. Denk aan kleine chips voor kort roken, grote chunks voor langer roken, plankjes om vis, vlees of gevogelte op te leggen en rookpapier om vlees, vis of gevogelte in te wikkelen. Met rookhout kun je ook eindeloos blijven experimenteren met smaak. Probeer maar eens wat lekkere smaken uit en kijk welke smaak en soort het beste bij jou en jouw gerechten past! Uiteraard kunnen wij je ook in de keuze van rookhout goed adviseren.

Rookpellets

Ben je in het bezit van een Monolith kamado? Dan kun je overwegen om met rookpellets te gaan werken. De pellets zijn gemaakt van samengeperst rookmot en roken 3x langer dan chips. Je kunt de rookpellets direct op het vuur gooien, dat kan natuurlijk bij iedere kamado. Maar bij een Monolith Junior, Classic of LeChef kun je ook gebruik maken van de chipfeeder. Met deze handige tool is het niet meer nodig om je kamado te openen, zodat er geen kostbare warmte ontsnapt. Je plaatst de chipfeeder namelijk aan de ingang van de Monolith en laat de rookpellets gemakkelijk in de gloed schuiven. Ideaal!

Zoeken