Skip to content
Rookaccessoires

Smokerboxen en rookaccessoires

Voeg rooksmaak toe!

Wanneer je gaat werken met de kamado is het natuurlijk heerlijk om die karakteristieke rooksmaak aan je gerechten toe te voegen. Belangrijke les: rooksmaak voeg je toe met rookhout NIET met houtskool. Voor sommige soorten rookhout is het handig of zelfs een must om er een smokerbox of een tube bij te gebruiken. Al onze rookhoutaccessoires vind je hier!

Toont alle 9 resultaten

[retailrocket-category-tracker]
[retailrocket-category-div]

Smokerbox

Om een heerlijke rooksmaak te creëren kun je bijvoorbeeld rooksnippers gebruiken. Wanneer je rooksnippers gebruikt kan het voor komen dat er as tussen de kolen komt. Dit voorkom je wanneer je gebruik maakt van de smokerbox. Je vult de box met snippers en deze zet je op de warme kolen. Door de beperkte opening van de smokerbox gaat het rookhout niet branden, maar geeft het gedoseerd rook af. Met deze box tover je dus jouw kamado zo om in een heerlijke rookoven. Het resultaat? Een gerecht met een heerlijke rooksmaak! De smokerbox is gemaakt van roestvrij staal en is zowel geschikt voor een houtskool barbecue als een gasbarbecue.

Rookaccessoires

Naast de smokerbox vind je bij Kamado Express nog diverse andere rookaccessoires. Niet iedere accessoire is geschikt voor elk type kamado. Het is daarom belangrijk om je eerst goed te laten informeren voordat je kiest voor een rookaccessoire. Uiteraard helpen we je daar graag bij. Heb je een vraag over één van bovenstaande rookaccessoires of een andere BBQ vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via mail, chat of telefoon. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om een keer langs te komen in onze kamado shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Daar staat altijd een professional voor je klaar waar je al jouw vragen aan kan stellen.

Rookhout

Voor iedere bereiding op de kamado zijn er bijpassende rookhoutsoorten en diverse formaten die zorgen voor de perfecte rooksmaak aan jouw gerecht. Denk aan kleine chips voor kort roken, grote chunks voor langer roken, plankjes om vis, vlees of gevogelte op te leggen en rookpapier om vlees, vis of gevogelte in te wikkelen. Met rookhout kun je ook eindeloos blijven experimenteren met smaak. Probeer maar eens wat lekkere smaken uit en kijk welke smaak en soort het beste bij jou en jouw gerechten past! Uiteraard kunnen wij je ook in de keuze van rookhout goed adviseren.

Rookpellets

Ben je in het bezit van een Monolith kamado? Dan kun je overwegen om met rookpellets te gaan werken. De pellets zijn gemaakt van samengeperst rookmot en roken 3x langer dan chips. Je kunt de rookpellets direct op het vuur gooien, dat kan natuurlijk bij iedere kamado. Maar bij een Monolith Junior, Classic of LeChef kun je ook gebruik maken van de chipfeeder. Met deze handige tool is het niet meer nodig om je kamado te openen, zodat er geen kostbare warmte ontsnapt. Je plaatst de chipfeeder namelijk aan de ingang van de Monolith en laat de rookpellets gemakkelijk in de gloed schuiven. Ideaal!

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast