skip to Main Content

Monolith ICON

Monolith ICON, nu al iconisch!

De ICON is een ware evolutie voor de compacte kamado! De Monolith ICON is namelijk een echte alleskunner. Kies je voor de ICON dan ontvang je nóg meer mogelijkheden dan bij andere compacte kamado’s. Ten eerste kun je er alles mee dat je met elke goede kamado kunt namelijk grillen, roken, bakken, slowcooken en stoven. Daarnaast heeft de Monolith ICON een bijzondere eigenschap! Het deksel kan namelijk geheel worden verwijderd en dan kun je er een Fire Plate op plaatsen. Vervolgens tovert je hem in 1 minuut om tot tafelgrill met stalen bakplaat. Met de Fire Plate komen functies als wokken, plancha grillen en teppanyaki vrij. Super gaaf toch?

Alles over de Monolith ICON Naar alle compacte Monolith accessoires

Monolith ICON, bij haar introductie al iconisch!

Verder denken waar anderen stoppen! Innoveren en een product nog beter maken en veelzijdiger. Dat is wat Monolith in Duitsland heeft gedaan met deze compacte kamado: de MONOLITH ICON! Met de introductie van de ICON is het gebruik van compacte kamado’s in een nieuwe dimensie terecht gekomen en ongetwijfeld gaan anderen volgen.

Hoe gaaf is het om het scharnier los te maken, de deksel weg te leggen en Monolith Fire Plate (stalen vuurplaat) erop te leggen en met je gezelschap beginnen te bakken op de plaat? Supergezellig toch? Iedereen kan zijn eigen gerecht bereiden of, bijvoorbeeld, tijdens een feestje kan één iemand de rol van pitmaster op zicht nemen. Je kunt gemakkelijk voor wel 10 tot 15 man eten bereiden op de handige Fire Plate.

Maar er kan veel meer met de Monolith ICON!

Bekijk een de Wok Kroon. Deze zet je op het hart van de Fire Plate en daarop de Monolith Wok. Zo kun je wokken en de grill plaat gelijktijdig gebruiken. Wil je liever wat warmte vasthouden op de plaat? Geen punt Zet de Monolith Cloche over je bereiding. Zo isoleer je de warmte en blijft deze onder de cloche, je eten gaart nu snel en gemakkelijk. Het vet en aanbaksels schuif je makkelijk in het meegeleverde RVS bakje. Kortom, een innovatie waar over nagedacht is!

Hoe werk je met de Fire Plate? In het hart van de plaat is de temperatuur  zeer hoog. Op die plek schroei je je gerecht dus. Vervolgens verplaats je het naar de buitenste zone van de plaat, daar kun je het garen of warmhouden.

Uiteraard kun je met een ICON ook alles wat je kunt met een reguliere kamado, dus grillen, roken (geen rookhouttoevoer), bakken en koken. Dit model is niet zo groot dus mocht je het mee willen nemen dan is dat vrij eenvoudig te doen. De ICON is voorzien van handvaten en weegt ca. 30kg. De compacte vriend kan dus mee in de camper / caravan, op het terras (van je vakantiehuis) of op je balkon.

In de doos

In de doos van de ICON vind je de volgende onderdelen

  • RVS Frame met bamboe handgrepen
  • RVS rooster 33 cm
  • 4-delige vuurschaal met rvs frame
  • As trechter en losse as schep
  • Roosterlifter
  • Glasfiber pakking boven, metalen band onder
  • Ingebouwde BBQ Guru Adapter (exclusief BBQ Guru)

Bekijk hieronder een aantal video’s van de Monolith ICON.

Close search
Winkelmand
error: Content is beschermd!