skip to Main Content
Monolith ICON

De Monolith ICON

Monolith ICON, een iconische compacte kamado

De MONOLITH ICON is een evolutie op het gebied van compacte kamado’s. De Monolith ICON is namelijk een echte alleskunner. Kies je voor de ICON dan ontvang je nóg meer mogelijkheden dan bij andere compacte kamado’s. Ten eerste kun je er alles mee dat je met elke goede kamado kunt namelijk grillen, roken, bakken, pizza bakken, slow cooken en stoven. Daarnaast heeft de Monolith ICON een bijzondere eigenschap! De dome (deksel) kan namelijk geheel worden verwijderd en dan kun je er de Fire Plate op leggen. Vervolgens tover je hem om tot vuurtafel met deze plaatstalen bakplaat. Met de Fire Plate komen functies als wokken, plancha grillen en teppanyaki vrij. Supergaaf!

Lees meer over de ICON

Toont alle 7 resultaten


Monolith ICON, een alleskunner!

Verder gaan waar anderen stoppen! Dat is de ICON. Innoveren en een product nog beter en veelzijdiger maken. Dat is wat Monolith heeft gedaan met deze compacte kamado. Met de introductie van deze ICON is het gebruik van compacte kamado’s in een nieuwe dimensie terecht gekomen en ongetwijfeld gaan anderen volgen. Allereerst kan ie alles wat een compacte kamado kan maar er is meer!

Hoe gaaf is het dat je het scharnier los kan maken, de deksel weg leggen en de Monolith Fire Plate (stalen vuurplaat) erop leggen. Vervolgens kan je gezelschap bakken op de vuurplaat (á la plancha)! Supergezellig toch? Iedereen kan zijn eigen gerecht bereiden of bijvoorbeeld tijdens een feestje kan één iemand de rol van pitmaster op zich nemen. Nu kun je gemakkelijk voor wel 10 tot 15 man eten bereiden op de Fire Plate.

Maar er kan nog meer met de ICON!

Bekijk eens de Wok Kroon. Deze zet je op het hart van de Fire Plate met daarop de Monolith Wok. Zo kun je wokken en de grillplaat gelijktijdig gebruiken. Wil je liever wat warmte vasthouden op de plaat? Geen punt. Zet de Monolith Cloche over je bereiding. Zo isoleer je de warmte en blijft deze onder de cloche, je eten gaart nu snel en gemakkelijk. Het vet en aanbaksels schuif je makkelijk in het meegeleverde RVS bakje. Kortom, een innovatie waar over nagedacht is!

Hoe werk je met de Fire Plate? In het hart van de plaat is de temperatuur zeer hoog. Op die plek schroei je je gerecht dus. Vervolgens verplaats je het naar de buitenste zone van de plaat, daar kun je het garen of warmhouden.

Uiteraard kun je met een ICON ook alles wat je kunt met een reguliere kamado, dus grillen, roken (hij heeft geen rookhouttoevoer), bakken en koken. Dit model is niet zo groot noch zwaar dus mocht je het mee willen nemen dan is dat vrij eenvoudig te doen. De ICON is voorzien van handvaten en weegt ca. 30kg. De compacte vriend kan dus mee in de camper / caravan, op het terras (van je vakantiehuis) of op je balkon.

Bekijk één van onze 3 ICON voordeelpakketten en start 100% BBQ plezier!

Standaard in de doos:

In de doos van de ICON vind je de volgende onderdelen

  • RVS Frame met bamboe handgrepen
  • RVS rooster 33 cm
  • 4-delige vuurschaal met rvs frame
  • As trechter en losse as schep
  • Roosterlifter
  • Glasfiber pakking boven, metalen band onder
  • Ingebouwde BBQ Guru Adapter (exclusief BBQ Guru)

Vergeet deze must have niet te bestellen: het essentiële hitteschild!

Bekijk hieronder video’s van de ICON.

Zoeken