skip to Main Content
Forged VG10

Forged VG10

Forged messen VG10, geïnspireerd door Japan

In het ontwerp en design van de  Forged VG10 serie zie je duidelijk invloeden vanuit het messenland bij uitstek; Japan. Zo is voor deze serie de Japanse staalsoort VG10 gebruikt. Deze soort zorgt voor een hardheid van maar liefst 60 Rockwell. Deze messen zijn in 5 lagen met de hand gesmeed. De handvatten zijn gemaakt van luxueus wortelhout. Dit gecombineerd met de stoere uitstraling van het lemmet, zorgt voor een echte blikvanger in de keuken!

Toont alle 3 resultaten

Unieke messenserie: VG10 Forged

Iedere messenserie en zelfs ieder mes van Forged is uniek. Doordat de messen hand gesmeed worden is geen enkel mes hetzelfde. Maar wat maakt deze messenserie anders dan alle andere? 

  • In 5 lagen gesmeed: Ieder Forged VG10 mes is in 5 lagen gesmeed. Dat zorgt voor de typische uitstraling die je ook bij damastmessen terugziet. Daarnaast zorgt deze bijzondere techniek voor een uitermate goede scherpheid en een fijn snijcomfort. 
  • Gemaakt van wortelhout: Het wortelhout van deze serie geeft een luxe karakter. 
  • Houten kist: Voor een prachtig mes, wil je natuurlijk ook goed zorgen. Alle messen worden verpakt in een luxe houten kist. Handig! 
  • 60 Rockwell: Misschien zegt het je weinig, maar Rockwell geeft aan hoe hard deze messen zijn. En 60 Rockwell? Dat is behoorlijk hard! 
  • VG10 staal: Het zal je niet verbazen, maar deze serie is gemaakt van VG10 staal.
Forged VG10 Messenset
Forged VG10 Messenset
Forged VG10 Messen
Forged VG10 Santoku

VG10 mes gebruiken

Als je eenmaal een Forged VG10  mes in huis hebt, ga je deze vast en zeker veel gebruiken! Kun je toch nog wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens onze heerlijke BBQ recepten. Hier delen wij en onze vaste Pitmaster Partners onze favoriete recepten! Van taarten tot pizza’s, van voor- tot nagerecht en van low ‘n slow tot hot ‘n fast. Hier vind je voldoende inspiratie! Tip: reken voor ieder gerecht maar een aantal minuten bereidingstijd minder. Met jouw nieuwe mes ben jij dadelijk 2x zo snel met de voorbereidingen.

Forged messen VG10 kopen?

Ben jij helemaal weg van deze prachtige messenserie? Bestel dan direct online jouw favoriete Forged VG10 mes of stel je eigen messenset samen en bestel meerdere messen. Wil je graag jouw messen op een mooie manier tonen in jouw keuken? Kijk dan zeker eens naar onze messenblokken van Forged.

Bij iedere aankoop in onze webshop ontvang je trouwens Gratis Kamado Koins. Dit is een exclusief spaarprogramma voor al onze klanten waarmee je de volgende aankoop met korting kan kopen.

Zoeken