Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Boeuf bourguignon, ook wel boeuf à la bourguignonne, is een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn, bouillon, champignons en ui. Andere combinaties zijn ook mogelijk, zoals met bleekselderij wortelen of aardappelen. De naam betekent ‘Rund op zijn Bourgondisch’ en het is dan ook een typisch gerecht voor de Bourgogne-streek.
Hak de uien en knoflook fijn. Schil en snijd de bleekselderij en de winterpeen in stukken.
Steek je kamado aan en zorg voor directe hitte van 250 graden. Laat de Dutch Oven mee warm worden.
Grill de runderlappen bruin voor een aantal minuten op het hete rooster.
Haal de runderlappen als ze mooi bruin zijn van de BBQ en snijd de runderlappen in grove stukken.
Smelt een klomp boter in de Dutch Oven en voeg de runderlappen toe, voeg ook alle groenten toe en bak dit glazig in 5 minuten.
De inhoud van het potje tomatenpuree mag nu bij het vlees en groenten. Laat dit even kort aanbakken, dit zorgt ervoor dat de tomatenpuree niet meer zuur zal smaken
Voeg 2 eetlepels bloem toe in de Dutch Oven en roer dit goed door.
Roer nu de runderbouillon, rode wijn en de laurierblaadjes door het mengsel. Zet de deksel op je Dutch Oven en sluit de deksel van de kamado.
Zorg dat de temperatuur in je BBQ zakt naar 120 graden. Je mag er een hitteschild tussen leggen, maar dit is niet noodzakelijk.
Laat de Boeuf bourguignon nu tegen de kook 3-4 uur lang sudderen. Controleer na 3 uur hoe gaar het vlees is. Als dit niet het geval is laat je hem elke keer voor 15 minuten weer staan.
Snijd de champignons nu in vieren en laat deze de laatste 15 minuten mee stoven.
Serveer de Boeuf bourguignon met bijvoorbeeld aardappelpuree.
Eet smakelijk.
Ingrediënten:
Benodigdheden: