Skip to content

4 personen

15 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Marokkaans gekruide lamsspies met gegrilde abrikoos-couscoussalade

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Heerlijke lampsspiezen

Een gerecht maken met gekruide spiesen vind ik altijd lekker. Het is lekker makkelijk en deze lamsspies met Marokkaanse smaken komt hier zeker vaker op tafel. Het is een eenvoudig gerecht met veel smaak door de combinatie met de couscoussalade. Je kunt de salade makkelijk vooraf maken tijdens het marineren van het lamsvlees.

In het gerecht wilde ik gebruik maken van verse abrikozen, echter deze zijn niet altijd verkrijgbaar. Je kunt daarom ook abrikozen gebruiken uit blik maar deze zijn wel iets lastiger om te grillen. Doordat de abrikozen lekker zacht zijn maakt het dit gerecht wel echt af. Als je abrikozen uit blik gebruikt, gebruik er dan meer dan twee.

Zelf eten wij niet heel vaak lamsvlees. Dat is eigenlijk zonde want je kunt er zoveel lekkere recepten mee maken zoals deze Marokkaanse lamsspies met couscoussalade. Je kunt natuurlijk ook de lamsbout in zijn geheel bereiden op de barbecue en serveren bij de couscoussalade. Marineer het lamsvlees dan het liefste 24 uur in de koeling zodat het vlees de smaak krijgt van de marinade.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Haal de lamsbout uit de koeling. Verwijder het overtollig vet en snijd de lam in blokjes van 3 centimeter.

Meng in een grote kom de paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander, knoflookpoeder, zout en versgemalen peper.

Voeg vervolgens het lamsvlees toe met 2 eetlepels olie en meng alles goed door elkaar.

Dek de kom af met vershoudfolie en laat het vlees tenminste 2 uur marineren in de koeling.

Rijg ten slotte het lamsvlees aan de spiesen.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Voorbereiding couscoussalade

Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en voeg de couscous toe. Bak de couscous tot deze verkleurd is, voeg vervolgens 250 milliliter water toe en een beetje zout.

Wanneer het water kookt leg je een deksel op de pan voor 5 minuten en laat je de couscous rustig garen. Haal de pan na 5 minuten van het vuur en laat de couscous 8 minuten verder garen. Schenk eventueel meer water in de pan als de couscous na de 8 minuten nog niet gaar is en vergeet niet te roeren tussen door. Laat de couscous vervolgens afkoelen.

Snijd de druiven door de helft en hak de walnoten in stukjes.

Snipper de korianderblaadjes en de muntblaadjes fijn samen met de gedroogde abrikozen en snijd de bosui in ringen.

Meng in een schaal de couscous met de druiven, gedroogde abrikozen, verse koriander, munt, walnoten, bosui en een eetlepel witte wijnazijn. Proef de salade en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Schenk de yoghurt in een kom met een halve eetlepel witte wijnazijn, zout en versgemalen peper.

Andere lekkere BBQ recepten

Bereiding lamsspies

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit de schuiven voor 3/4.

Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.

Leg de lamsspiesen op het rooster boven het directe gedeelte en grill beide zijden voor 2 á 3 minuten aan beide zijden. Draai regelmatig tot een kerntemperatuur van 60 graden voor medium of gaar verder boven het indirecte gedeelte.

Snijd de abrikozen door de helft en verwijder de pit. Wrijf de abrikozen in met een beetje olijfolie en grill voor ongeveer 3 minuten boven het directe gedeelte van de BBQ. Controleer of de abrikozen zacht zijn geworden en haal ze dan van de barbecue. Snijd in partjes en meng ze door de salade.

Serveer de Marokkaanse lamsspiesen met de couscoussalade en de yoghurt.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kg lamsbout
  • 1/2 theelepel zoete paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 250 gram parelcouscous
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 2 verse abrikozen

Ingrediënten:

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • witte wijnazijn
  • 150 gram rode druiven
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram verse munt
  • 1 bosui
  • zout
  • olijfolie

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

  • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
  • We leveren je kamado op een mini-pallet.
  • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
  • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
  • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

  • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
  • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
  • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
  • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
  • OFYR is uitgesloten van montage. 
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!