skip to Main Content
Petromax Dutch Oven

Petromax Dutch Oven

Gemaakt van het beste gietijzer!

Als BBQ’er heb je natuurlijk niet genoeg aan enkel een kamado of andere BBQ. Om de maximale BBQ beleving te creëren heb je ook verschillende accessoires nodig. Een accessoire wat je als echte BBQ’er absoluut moet hebben is een Dutch Oven! Dit is een zware, gietijzeren pan waarin je heel veel verschillende gerechtjes kan gaan bereiden. Je kunt ermee bakken, braden, stoven en grillen, oftewel de maximale BBQ beleving ervaren! Een Petromax Dutch Oven is gemaakt van het beste gietijzer en te gebruiken op de kamado of op open vuur. Dus ben jij een echte liefhebber van koken in de buitenlucht? Dan is een Dutch Oven van dit merk absoluut een musthave voor jou!

Toont alle 7 resultaten


Aan de slag met de Petromax Dutch Oven!

Met een Dutch Oven van Petromax kun je ontzettend veel verschillende gerechten bereiden. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke stoofgerechten, soepen of andere eenpansgerechten. Zelf broden en cakes kun je hierin maken, ontzettend veelzijdig dus! Bij Kamado Express vind je 7 verschillende maten Dutch Ovens van Petromax. De kleinste heeft een inhoud van 0,5 liter en is daarmee ideaal voor het bereiden van kleinere gerechten, soepen of sauzen. Het grootste formaat heeft een inhoud van 10,8 liter! Deze is natuurlijk uitermate geschikt voor grote gerechten of stoofpotten. Hierin kun je voor de hele familie jouw gerecht in bereiden. Alle Dutch Ovens zijn voorzien van een platte bodem en daardoor ook op het fornuis te gebruiken. Wat de Petromax Dutch Oven (vanaf 1,6 liter) speciaal maakt zijn de deksels die ook te gebruiken zijn als skillet of plaat. Zo kun je echt alle kanten op met dit geweldige accessoire!

Hoe gebruik je de Petromax Dutch Oven?

Alle Dutch Ovens van dit merk kunnen direct worden gebruikt doordat ze zijn voorbehandeld. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de Dutch Oven goed schoonmaakt na gebruik. Dit gaat vrij eenvoudig: laat de pan eerst goed weken voordat je hem gaat schoonmaken en gebruik geen metalen lepels om de resten te verwijderen. Daarvoor kun je het beste de Petromax schoonmaak schraper voor gebruiken. Deze verwijdert alle etensresten met gemak en je beschadigd je gietijzer niet!

Contact

Ben je geïnteresseerd in een Petromax Dutch Oven, maar zou je hier graag eerst nog wat vragen over willen stellen? Dat is natuurlijk geen enkel probleem! Neem gerust contact op via mail, telefoon of de chat. Er zit altijd een BBQ expert voor je klaar om je te helpen met je vragen. Wil je liever deze prachtige accessoires een keer in het echt bekijken? Kom dan eens langs in Kaatsheuvel bij BBQ shop The Fire Station!

Zoeken