Skip to content
Big Green Egg rookhout

Rookhout

Rooksmaak komt niet van de kolen zoals veel mensen denken. Rookhout zorgt voor rooksmaak aan je BBQ gerecht! Voor iedere bereiding zijn er bijpassende houtsoorten en er zijn diverse formaten. Denk aan kleine chips voor kort roken, grote chunks voor langer roken, plankjes om wat op te leggen en fineer om wat in te wikkelen. Je kunt eindeloos blijven experimenteren met BBQ rookhout!

Resultaat 1–15 van de 60 resultaten wordt getoond

[retailrocket-category-tracker]
[retailrocket-category-div]

Geef je gerechten extra smaak met BBQ rookhout

Ga je rookhout kopen? Zorg er dan allereerst voor dat je kwaliteit houtskool gebruikt. Deze bevat geen chemische stoffen, wat natuurlijk gezonder is maar ook zorgt dat de originele rooksmaak van het BBQ rookhout beter naar voren komt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het rookhout voor de BBQ zelf ook van duurzaam, onbewerkt hout gemaakt is. Beter voor mens en milieu!

Diverse soorten rookhout

Bij Kamado Express vind je BBQ rookhout van diverse merken, zoals Big Green Egg, The Bastard, Monolith en The Fire Station. Daarnaast heb je ook ruime keus in houtsoorten en type rookhout met allen weer andere eigenschappen.

Ga je grotere stukken vlees roken, kies dan voor houtsoorten die harder roken, zoals hickory of eikenhout. Voor kip of vis kun je beter kiezen voor lichter hardhout van fruit- en notenbomen. Daarnaast heb je dus keuze uit verschillende types BBQ rookhout, denk aan: chips en chunks die je bij het houtskool legt, maar ook aan plankjes en rookpapier waar je de ingrediënten direct op verwerkt.

Houtsnippers kun je het beste verwerken in een smokerbox. Heb je deze niet bij de hand? Verpak de snippers dan in aluminiumfolie en prik er wat gaatjes in. De rookhout BBQ chunks zijn een stuk groter en kun je wel rechtstreeks bij het houtskool leggen. Ze branden een stuk langer en constanter, waardoor ze niet zo makkelijk verbranden als de chips.

De rookplank en het houtpapier leg je juist op de grill. Voor beide geldt dat het hout goed nat moet zijn voordat je dit op de grill legt. Zorg er dus voor dat het minimaal een uur volledig in water heeft gelegen voordat je het gaat gebruiken. Toch gebruik je deze twee soorten rookhout net anders: op de plank leg je ingrediënten, terwijl je het papier gebruikt om de ingrediënten in te rollen.

Rookhout BBQ kopen bij Kamado Express

Ga je rookhout kopen? Dan heb je bij ons keuze uit een ruim assortiment. We hebben diverse soorten rookhout BBQ merken, zoals Big Green Egg, The Fire Station en Monolith met allemaal andere soorten en eigenschappen. Laat je daarom adviseren welk type rookhout geschikt is voor jouw situatie. Neem contact op via de chat of kom langs in onze winkel The Fire Station.

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast