skip to Main Content
Houtskool bewaren

Houtskool veilig bewaren

Gebruik een houtskool bewaarbox of opbergtas

Je kent het misschien wel, je bent helemaal klaar voor een heerlijke BBQ avond op de kamado. Maar wat als je houtskool niet op de juiste manier bewaard hebt? Je houtskool is vochtig geworden en daardoor niet meer goed te gebruiken. Dat kan het verschil maken tussen een perfecte grillavond of een drama in de tuin. Daarom is een houtskoolbox of opbergtas je nieuwe beste vriend! Hierin kun je altijd gemakkelijk en droog je houtskool bewaren en blijft je houtskool altijd van de beste kwaliteit.

Toont alle 3 resultaten


Weg met de rommel

Laten we eerlijk zijn, zakken met houtskool kunnen behoorlijk rommelig zijn. Ze lekken stof, viezigheid en kruimels in de schuur of garage. Met een houtskoolbox of opbergtas kun je die rotzooi gedag zeggen. Het is als een nette, opgeruimde parkeerplaats voor je houtskool. Daarnaast bescherm je jouw houtskool ook tegen vocht. Houtskool en vocht gaan niet goed samen. Als je houtskool vochtig wordt, kan het lastig zijn om het aan te steken en op de juiste temperatuur te houden. Een houtskool bewaarbox of opbergtas beschermt je houtskool tegen regen en vochtige lucht.

Een houtskoolbox of tas is niet alleen praktisch voor opslag, maar ook superhandig om mee te nemen. Als je besluit om ergens anders te barbecueën, hoef je alleen maar je houtskoolbox op te pakken en te gaan. Geen gedoe meer met scheuren in zakken of houtskool dat eruit valt.

Houtskool bewaren in de juiste box of tas

Bij Kamado Express hebben we verschillende mogelijkheden om je houtskool te bewaren:

  • BBQ Flavour Houtskool opbergbox: De houtskoolbox van BBQ Flavour heeft een inhoud van 80 liter. Dat betekent dat je jouw zakken van 5kg en 10 kg hierin kan opbergen. Zo blijft je houtskool vochtvrij en de kwaliteit goed!
  • BestCharcoal houtskoolbox: Deze box van BestCharcoal heeft een inhoud van 62 liter en is lucht- en waterdicht. De box is stapelbaar en heeft een draagkracht tot +/- 300 kg.
  • Big Green Egg houtskool opbergtas: In de houtskool opbergtas van Big Green Egg kun je gemakkelijk tot 10 kilo houtskool kwijt. Met de handige rolsluiting houd je de houtskool altijd droog en klaar voor gebruik. Aan de opbergtas zit ook nog een handig accessoires vak met waterbestendige ritssluiting. Hierin kun je bijvoorbeeld je aanmaakblokjes of andere accessoires bewaren.

Contact

Wil je jouw houtskool bewaren op een droge en veilige plek maar twijfel je welke houtskool bewaarbox of opbergtas je moet kiezen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij leggen je graag alle voordelen van deze producten uit en voorzien je van een gedegen advies.

Zoeken