skip to Main Content
Big Green Egg rookhout

Houtsnippers BBQ

Houtsnippers voor op je BBQ

Tover je kamado om in een echte rookoven met houtsnippers voor op je BBQ! Rookhoutsnippers zijn speciaal voor het toevoegen van die typische rooksmaak aan je bereidingen. De houtsnippers kun je zowel droog als geweekt gebruiken. Bij een droge toepassing gooi je een handje snippers tussen de gloeiende kolen voor directe rookontwikkeling. Je kunt de rookhoutsnippers ook eerst weken. Nadat je ze ca. 30 minuten hebt laten weken kun je ze in de gloeiende kolen gooien. Je kunt ook gebruik maken van de smokerbox of een tube smoker (Small of Large).


Roken met BBQ houtsnippers

Wil je houtsnippers voor op je BBQ gaan gebruiken tijdens het bereiden van je gerechten? Zorg er dan eerst voor dat je kwaliteits houtskool gebruikt. Hierdoor komt de smaak van de rookchips extra goed naar voren. Bij dit soort houtskool worden namelijk geen chemische stoffen toegevoegd, wat natuurlijk gezonder is maar ook zorgt dat de originele rooksmaak van de houtsnippers beter naar voren komt.

Houtsnippers voor op de BBQ zijn er in vele soorten en maten van verschillende merken met allen een eigen kwaliteit. Bij Kamado Express vind je ze van de merken The Fire Station, Big Green Egg en The Bastard. De rookchips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout met allen een eigen smaak die past bij rund, varkensvlees, gevogelte of vis.

Ben je op zoek naar BBQ houtsnippers speciaal voor visgerechten, kies dan voor elzenhout, appel of esdoorn. Voor vlees en gevogelte zijn de hickory, bier en eikenhout rookchips ideaal. Kersen, wijn, beuken en berken BBQ houtsnippers passen eigenlijk bij ieder ingrediënt.

Rookhout

Naast houtsnippers voor je BBQ hebben we ook andere soorten BBQ rookhout bij Kamado Express in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan houtplankjes, houtpapier, rookmot en houten chunks. Allen zijn voor een andere barbecuetechniek op je kamado te gebruiken.

Zoeken