skip to Main Content

Axtschlag Chips

Houtsnippers voor op je BBQ

Axtschlag houtsnippers voor op je BBQ! Hiermee tover je je kamado om in een echte rookoven! De Axtschlag Wood Smoking Chips zijn speciaal voor het toevoegen van smaak aan je bereidingen. Nadat je ze ca. 30 minuten hebt laten weken kun je ze in de gloeiende kolen gooien. Je kunt ook gebruik maken van een smokerbox, de smoker cup of een tube smoker (Small of Large). Dan gaan je houtsnippers wat langer mee! Er zijn 10 smaken in een zak van 1 kg. Afhankelijk van de smaak geschikt voor vis, vlees, gevogelte of zelfs groenten.

Roken met smoking chips

Wil je BBQ houtsnippers gaan gebruiken tijdens het bereiden van je gerechten, zorg er dan allereerst voor dat je kwaliteits houtskool gebruikt. Hierdoor komt de smaak van de rookchips extra goed naar voren. Bij dit soort houtskool worden namelijk geen chemische stoffen toegevoegd.

Houtsnippers voor op de BBQ zijn er in vele soorten en maten van verschillende merken met allen een eigen kwaliteit. Bij Kamado Express vind je ze van het merk Axtschlag, een premium merk in rookhout, waaronder houtchips, uit Duitsland. De rookchips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout met allen een eigen smaak die past bij rund, varkensvlees, gevogelte of vis. Daarnaast hebben we 3 soorten eikenhouten rookchips in het assortiment die op smaak gebracht zijn met whisky, wijn of bier.

Ben je op zoek naar BBQ houtsnippers speciaal voor visgerechten, kies dan voor elzenhout, appel of esdoorn. Voor vlees en gevogelte zijn de hickory, bier, walnoot en eikenhout rookchips ideaal. Kersen, pruim, wijn, beuken en berken BBQ houtsnippers passen eigenlijk bij ieder ingrediënt.

Rookhout

Naast houtsnippers voor je BBQ hebben we ook andere soorten BBQ rookhout van Axtschlag in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan houtplankjes, houtpapier, rookmot en houten chunks. Allen zijn voor een andere barbecuetechniek op je kamado te gebruiken.

Zoeken
Close search
Winkelwagen