skip to Main Content
Big Green Egg Lekbak

Lekbak BBQ

Wanneer je gaat barbecueën dan komt het vaak voor dat er wat vet, vocht of restjes van het vlees afkomen. Wanneer dit op je plate setter, ook wel heat deflector genoemd, of op je kolen komt kan er een flinke rookontwikkeling ontstaan en dat wil je natuurlijk niet. Een goede lekbak voor de BBQ biedt dan uitkomst. De druippan vangt al het vet, vocht en andere restjes op zodat je kolen en plate setter schoon blijven. Als je de druippan daarnaast nog vult met een beetje water verhoog je ook nog de luchtvochtigheid en dit zorgt ervoor dat je gerechten extra sappig worden. Win-win!

Lekbak BBQ bij Kamado Express

Bij Kamado Express verkopen we verschillende soorten druippannen, in allerlei formaten. Maar niet iedere lekbak kan in elke BBQ geplaatst worden. Daarom is het van belang om je goed te laten adviseren door een BBQ professional van Kamado Express. Je hoeft maar aan te geven welk merk en welk formaat kamado je gebruikt en wij weten precies welke druippan voor jou geschikt is! Neem dus gerust contact met ons op via mail, telefoon of chat of kom eens langs in onze kamado shop: The Fire Station in Kaatsheuvel. 

BBQ musthaves

Een goede lekbak voor je BBQ is een absolute musthave wanneer je een kamado hebt. Bij Kamado Express verkopen we ontzettend veel BBQ accessoires. Sommige accessoires zijn ‘nice to have’. Dat zijn gave accessoires die het barbecueën nog leuker maken, maar niet altijd noodzakelijk zijn. Maar sommige accessoires zijn wel absolute musthaves voor de ultieme kamado beleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kernthermometer, goede kwaliteit houtskool of een beschermhoes. En zo zijn er nog veel meer accessoires die wij onder de noemer ‘musthaves’ scharen. Benieuwd welke accessoires dit zijn? Je leest ze in dit blogartikel.

Volg een BBQ workshop

Wil je alle ins-and-outs van de kamado weten en de juiste technieken leren van een echte BBQ professional? Volg dan eens een kamado workshop van The Fire Station. Wij verzorgen verschillende workshops. Zoals bijvoorbeeld de Kamado Basics workshop, Beef Excellent workshop en de Vis & Schaaldieren workshop. Zou je graag eens willen deelnemen aan één van deze workshops of ben je benieuwd welke workshops wij nog meer verzorgen? Kijk dan eens op deze pagina, schrijf je in en leer van een professional!

Zoeken