Skip to content

The Bastard. Bestel bij de Serious Dealer

Als er iemand is die je alles over The Bastard kan vertellen dan is het Kamado Express wel. We zijn namelijk één van de eerste Bastard Serious Dealers ooit. En nu ook één van de grootste. We zijn echte kamado specialisten en verkopen onze kamado’s niet naast TV’s, bestrating, witgoed of kamerplanten. We doen dit niet “on the side” erbij omdat het nu een trend is. Dit is ons vak! 

Alleen de nieuwste modellen en alles uit eigen voorraad. Zo zijn we de grootste kamado specialist van Nederland geworden. We kennen de mensen achter dit merk erg goed dus de lijntjes tussen ons zijn kort! We leveren 100% service en voor garantie bel je eerst met ons.

Lees meer over The Bastard

Modellen vanaf 4 tot 16 personen

Bastard-Large-Kamado-Express
The Bastard Large
Bekijk alle varianten
Bastard-VX-Kamado-Express
The Bastard VX
Bekijk alle varianten
Bastard-XL-Urban-Kamado-Express
The Bastard XL
Bekijk alle varianten

Modellen tot 4 personen

Bastard-Medium-Urban-Kamado-Express
The Bastard Medium
Bekijk alle varianten
Bastard Urban Compact Kamado Express
The Bastard Compact
Bekijk alle varianten
Bastard Small
The Bastard Small
Bekijk alle varianten

Bekijk alle beoordelingen

Bastard Serious Dealer

Alles over The Bastard

Kamado Express en The Bastard gaan samen “way back”. We zijn namelijk The Bastard Serious Dealer vanaf begin 2015. Inmiddels hebben we duizenden mensen blij gemaakt met een keramische barbecue. En daar zit het hem in! Het keramiek: cordieriet. Waar het bij een kamado om gaat is de combinatie van de vorm en het gekozen materiaal. De vorm, een ei, laat de lucht er precies goed door stromen en het keramiek absorbeert en reflecteert de warmte van de houtskool. Zo blijft een kamado heel erg stabiel en constant qua temperatuur en is een barbecue-sessie van 8 tot 12 uur heel makkelijk mogelijk!

Met je eigen kamado kun je aan de slag met een diversiteit aan bereidingstechnieken zoals direct- en indirect grillen, roken, low & slow en pizza’s bakken. Binnen ons assortiment van A-merken is The Bastard een heel goed instapmerk. Dit merk staat bekend om betaalbaarheid in combinatie met een goede kwaliteit en garanties.

The Bastard

Eerst een stukje geschiedenis!

Wat is een kamado eigenlijk?

Hoewel niemand erbij was, wordt volgende theorie aangehouden: de naam kamado is eeuwenoud en betekent ‘kooktoestel’, ‘plaats om te koken’ of ‘kookpot’….daar zijn de geleerden nog niet uit. De techniek komt in ieder geval uit het Verre Oosten en vond zijn weg via China naar Japan, waar deze kooktechniek inmiddels al eeuwen wordt toegepast. Niet als BBQ maar als warmhouder van rijst. De isolerende en warmte-reflecterende werking van het keramiek houdt rijst namelijk heel de dag warm. Erg handig als je drie keer per dag rijst eet toch?

Even een sprong naar 1974, naar Big Green Egg, het originele merk! Daar lees je hier alles over. De Amerikaanse eigenaar van dit merk, gelegerd in Japan, startte met BBQ’en op deze rijstkoker. Hij ondervond de voordelen van deze “keramische pot met deksel” en bracht eigenhandig BBQ’en naar een next level.

Nu naar deze eeuw! De laatste jaren neemt de populariteit van kamado’s grote vlucht omdat het een zeer veelzijdig apparaat is. Dat vinden wij niet vreemd, want als je eenmaal van de kamado geproefd hebt, neem je snel afscheid van de traditionele open barbecue, smoker of ketelbarbecue!

Belangrijk: alle kamado’s zijn houtskoolbarbecue’s. Briketten mogen er niet in.

The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard

The Bastard, vroeger bekend als The Black Bastard

Het Nederlandse merk The Bastard stond tot enkele jaren geleden bekend als The Black Bastard. Die naam kwam niet uit de lucht gevallen. Het was namelijk een knipoog naar de groene uitvinder van de kamado. Waarom dan toch je merknaam veranderen? Nederland is een interessante markt maar het merk heeft ook internationale ambities. Een dergelijke naam klinkt voor ons misschien onschuldig of grappig maar is een grove belediging in de Engelse taal. Kortom, men besloot de merknaam aan te passen. Slim!

Er wordt altijd geïnnoveerd bij The Bastard en daarom wordt de kwaliteit steeds beter. Op dit moment wordt hij compleet geleverd met:

 • Altijd inclusief Multi Level System, daar lees je meer over in deze blog.
 • Beter afleesbare, dome thermometer (deksel thermometer).
 • Uitneembare kolenmand, deze is niet aleen handig maar verbeterd ook de luchtstroom door je kamado.
 • Verbeterde gietijzeren topvent, de regelaar bovenop de kamado
 • Soepel en veilig scharnier met beschermkap
 • Asmandje onderin om eenvoudig as te verwijderen
 • Elke kamado wordt geleverd met een klein onderhoudspakket: een lakstift, klein gereedschap, een bieropener en een spanband om hem makkelijker in een kamado tafel te tillen.

In tegenstelling tot berichten op diverse fora komt er (nog) GEEN nieuwe deelbare Fire Box. De nieuwste kamado van dit merk: deze VX heeft dit wel. 

The Bastard XL Urban Compleet
Bastard Medium Urban Solo
Bastard Medium Compleet

The Bastard maakt kamado BBQ-en bereikbaar voor velen!

Onder de A-merk kamado’s is de The Bastard betaalbaar te noemen. En geloof ons, een kamado maakt van barbecueën echt een bijzondere ervaring! Het bedieningsgemak, de eenvoud van temperatuurbeheersing en het vasthouden hitte, smaak en sappen maken deze barbecue tot een uniek apparaat. Een kamado is dan ook veel meer dan alleen een BBQ! Het is een complete, houtskool-gestookte, buitenkeuken! En een investering in genieten, buiten kookplezier en heerlijk samen eten!

Wat maakt een Bastard kamado zo bijzonder? Het keramiek en de vorm!

Een echte kamado, dus ook een The Bastard, klein of groot is gemaakt van (hoogwaardige) keramiek. Precies dit materiaal is wat een kamado de voordelen geeft t.o.v. andere vormen van BBQ. We lichten het graag toe! Keramiek is hittebestendig tot zeer hoge temperaturen. Tot wel 500 graden! Op die tempratuur doe je niets behalve cremeren maar hij kan er wel tegen. Wat wellicht nog veel belangrijker is, is de warmte-isolatie. Warmte-isolatie zorgt ervoor dat The Bastard zeer lang een lage temperatuur kan vasthouden. Tot wel 16 uur. Een andere bijkomend voordeel: zolang barbecueën lukt met 1 lading kolen van ca. 2 kilo! Let wel: hoe hoger de temperatuur hoe sneller de verbranding van je houtskool.

In tegenstelling tot staal is het proces in een keramische barbecue niet onderhevig aan invloeden van buitenaf. Het keramiek zal niet tot nauwelijks reageren op veranderende omstandigheden buiten je BBQ. Kortom, een kamado is erg betrouwbaar! Je kunt gerust erop vertrouwen dat als jij hem instelt op 120 graden dat ie na 4 uur nog op 120 graden staat. Echt heel fijn!

Ook de vorm speelt een belangrijke rol. De lucht stroomt via de onderste schuif door je houtskool en via de bovenste “uitlaat” weer uit de kamado. Op deze manier heb je, in combinatie met de isolerende werking van het keramiek, perfecte beheersing over je temperatuur. Werken met een kamado is dus heel relaxed en gecontroleerd.

bastard aansteken
bastard aansteken
Bavette grillen
The Bastard
Bastard Compact

Welke technieken kan ik toepassen met een Bastard?

Met bovenstaande voordelen kun je aan de slag met heerlijke low ‘n slow klassiekers zoals spare ribs of pulled pork. Je kunt ook rustig stoven (in de dutch oven) of gloeiend heet een steak searen. Kijk voor wat BBQ inspiratie alvast naar onze kamado BBQ recepten. Hier vind je heerlijke recepten die speciaal gemaakt zijn voor de kamado BBQ.

Hieronder vind je de meest gebruikte barbecue technieken:

 • Bakken / grillen, heet en direct boven de hete kolen
 • Low ‘n slow sessies, zachtjes vlees botermals maken. Vergeet niet een lekbak te bestellen!
 • Stoven, met behulp van de Dutch Oven
 • Searen, direct boven de kolen. Kies voor hulp van het gietijzeren rooster of de plancha
 • Warm roken, met vele rookhouttechnieken zoals rookplankjes, chips of chunks
 • Koud roken, met rookmot en de coldsmoker
 • Steenoven pizza’s bakken! Vergeet niet om een pizzaschep te bestellen!

Twijfel je nog over de aanschaf? Kom dan naar onze winkel in Kaatsheuvel of boek één van onze workshops en overtuig jezelf. 

Bastard modellen

Alles over de modellen en de maten

Dit merk kent 7 modellen en 2 varianten op (bijna) elk model.

We beginnen met de meest verkochte: de LARGE!

Bastard-Large-Kamado-Express
The Bastard Large
Kies dit model
Bastard-Medium-Urban-Kamado-Express
The Bastard Medium
Kies dit model
Bastard Urban Compact Kamado Express
The Bastard Compact
Kies dit model
Bastard Small
The Bastard Small
Kies dit model

The Large

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard Large:

 • Het meest verkochte model van dit Nederlandse merk.
 • 20 jaar garantie op het keramiek.
 • 4 uitvoeringen. Large Classic Solo, Large Classic Compleet, Large Urban Solo, Large Urban Compleet.
 • 2 kleuren: glanzend en matgrijs (Urban). De kleur van het glazuur is 100% cosmetisch, er zijn geen specifieke voor- of nadelen.
 • Verkrijgbaar voor inbouw of als verrijdbaar model met onderstel en zijtafels.
 • Roosterdiameter van 49 centimeter.
 • Complete startklare set in 1 doos. Kant en klaar in de doos, beperkt montagewerk.
 • Zeer ruim assortiment aan Large accessoires verkrijgbaar.

The VX

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard VX:

 • Het topmodel van dit Nederlandse merk. Geheel nieuw ontwikkeld.
 • 20 jaar garantie op het keramiek.
 • 3 uitvoeringen, VX Large Compleet, VX Large Solo, VX Medium Compleet.
 • 1 kleur: matgrijs.
 • Verkrijgbaar voor inbouw of als verrijdbaar model met zijtafels.
 • Roosterdiameter van 49 / 40 centimeter.
 • Complete startklare set in 1 doos. Kant en klaar in de doos, beperkt montagewerk.
 • Zeer ruim assortiment aan Large accessoires en Medium accessoires passen op deze modelreeks.

The X-Large

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard XL:

 • Het grootste model van dit Nederlandse merk.
 • 20 jaar garantie op het keramiek.
 • 1 uitvoering / kleur: matgrijs (Urban).
 • Alleen verkrijgbaar als verrijdbaar model met zijtafels.
 • Roosterdiameter van 59 centimeter.
 • Complete startklare set in 1 doos. Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk.
 • Deze XL accessoires zijn verkrijgbaar.

The Medium

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard Medium:

 • Het kleinste, grote model van dit Nederlands merk. De enige tegenhanger is zijn soort is de Big Green Egg Medium.
 • 20 jaar garantie op het keramiek
 • 4 uitvoeringen: Medium Classic Solo, Medium Classic Compleet, Medium Urban Solo, Medium Urban Compleet.
 • 2 kleuren: glanzend en matgrijs. De kleur van het glazuur is 100% cosmetisch, er zijn geen voor- of nadelen
 • Verkrijgbaar voor inbouw of als verrijdbaar model met zijtafels
 • Roosterdiameter van 40 centimeter
 • Complete startklare set in 1 doos. Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk
 • Ruim assortiment aan Medium accessoires verkrijgbaar

The Compact

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard Compact:

 • De compacte kamado van dit Nederlandse merk, met deze maat kun je echt uit de voeten. Ook vaak gekozen “on the side” naast je grote kamado.
 • 20 jaar garantie op het keramiek.
 • 1 uitvoering en 2 kleuren: glanzend en matzwart. De kleur van het glazuur is 100% cosmetisch, er zijn geen voor- of nadelen.
 • Standaard is dit een tafelmodel en er is een onderstel is los verkrijgbaar, geen zijtafels. Ook als set bij ons.
 • Roosterdiameter van 34 centimeter
 • Complete startklare set in 1 doos. Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk
 • Ruim assortiment aan compact accessoires verkrijgbaar

The Small

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard Small:

 • De allerkleinste van dit Nederlandse merk, leuk voor naast je kamado of voor op vakantie.
 • 20 jaar garantie op het keramiek.
 • 1 uitvoering en 2 kleuren: glanzend en matzwart.
 • De kleur van het glazuur is 100% cosmetisch, er zijn geen voor- of nadelen
 • Uitsluitend als tafelmodel. Er is geen onderstel of zijtafels verkrijgbaar
 • Roosterdiameter van 25 centimeter
 • Complete startklare set in 1 doos. Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk
 • Beperkt assortiment aan small accessoires verkrijgbaar

Heb je een vraag aan ons?

Wij staan voor je klaar!

Kamado Express is de grootste kamado specialist van de Benelux.
We zijn goed bereikbaar en helpen je graag telefonisch, via de chat of per mail.

Stel een vraag

Bekijk onze servicepagina voor veel gestelde vragen

Je vraag aan een specialist stellen?

Bezoek onze toffe BBQ shop: The Fire Station in Kaatsheuvel. Echt een bezoekje waard! Alles op voorraad, heel veel buitenkeukens en de tofste kamado workshops!

The Fire Station
Anton Pieckplein 117a
5171CV Kaatsheuvel
0416-235032

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!