skip to Main Content
The Bastard Large

The Bastard, het hele jaar buitenkoken

Ben jij al bekend met next level barbecueën? Waarschijnlijk wel, want anders was je hier niet! Het merk The Bastard is design van Nederlandse bodem. De productie van dit zwarte ei ligt in China. Kamado Express is al vanaf het begin dat dit merk bestaat Serious Dealer. Dat wil zeggen dat we één van de grootste dealers van Nederland zijn en we dit merk door en door kennen. We kunnen je dus heel goed adviseren en helpen met je keuze.

Lees meer over The Bastard

Stel The Bastard set zelf samen en ontvang korting!

Zelf bepalen hoe je The Bastard set eruit zal gaan zien? Het kan met de Kamado Express Konfigurator. Deze handige tool bevat alle “Kamado Essentials” om jouw persoonlijke startset samen te stellen. En om het nog leuker te maken kun je tot wel 12,5% korting op de accessoires ontvangen!

Stel nu je The Bastard set samen

Bekijk alle beoordelingen

Alles over The Bastard

Kamado Express en The Bastard gaan “way back”. We zijn namelijk The Bastard Serious Dealer vanaf het eerste uur.

Inmiddels hebben we honderden mensen blij gemaakt met hun eigen keramische barbecue. En daar zit het hem in! Het keramiek. Bastard zelf noemt het cordieriet. Waar het bij een kamado om gaat is de combinatie van de vorm en het materiaal. De vorm, een ei, laat de lucht er precies goed door stromen en het keramiek absorbeert en reflecteert de warmte van de houtskool. Zo blijft een kamado heel erg stabiel en constant qua temperatuur en is een barbecue-sessie van 8 tot 12 uur heel makkelijk mogelijk!

Met je eigen The Bastard kamado kun je aan de slag met een diversiteit aan bereidingstechnieken zoals direct-, en indirect grillen, roken, low & slow en pizza’s bakken. Binnen ons assortiment van A-merken rekenen wij The Bastard tot het beste instapmerk. Dit merk staat bekend om betaalbaarheid in combinatie met een goede kwaliteit en dito garanties.

Eerst een stukje geschiedenis!

Wat is een kamado eigenlijk?

Hoewel niemand erbij was, wordt volgende theorie aangehouden: de naam kamado is eeuwenoud en betekent ‘kooktoestel’, ‘plaats om te koken’ of ‘kookpot’….daar zijn de geleerden nog niet uit. De techniek komt in ieder geval uit het Verre Oosten en vond zijn weg via China naar Japan, waar deze kooktechniek inmiddels al eeuwen wordt toegepast. Niet als BBQ maar als warmhouder van rijst. De isolerende en warmte-reflecterende werking van het keramiek houdt rijst namelijk heel de dag warm. Erg handig als je drie keer per dag rijst eet toch?

Even een sprong naar 1974, naar Big Green Egg, het originele merk! Daar lees je hier alles over. De Amerikaanse eigenaar van dit merk, gelegerd in Japan, startte met BBQ’en op deze rijstkoker. Hij ondervond de voordelen van deze “keramische pot met deksel” en bracht eigenhandig BBQ’en naar een next level.

Nu naar deze eeuw! De laatste jaren neemt de populariteit van kamado’s grote vlucht omdat het een zeer veelzijdig apparaat is. Dat vinden wij niet vreemd, want als je eenmaal van de kamado geproefd hebt, neem je snel afscheid van de traditionele open barbecue, smoker of ketelbarbecue!

Belangrijk: alle kamado’s zijn houtskoolbarbecue’s. Briketten mogen er niet in.

The Bastard, vroeger bekend als The Black Bastard

Het Nederlandse merk The Bastard stond tot enkele jaren geleden bekend als The Black Bastard. Die naam kwam niet uit de lucht gevallen. Het was namelijk een knipoog naar de grote, groene uitvinder van de kamado. Waarom dan toch je merknaam veranderen? Nederland is een interessante markt maar het merk heeft ook internationale ambities. Een dergelijke naam klinkt voor ons misschien grappig maar is een grove belediging in de Engelse taal. Kortom, men besloot de merknaam aan te passen. Slim!

Elk jaar wordt de kwaliteit een slag beter. De wijzigingen meest recente wijzigingen zijn:

 • Nieuwe, beter afleesbare, dome thermometer;
 • Verhoogde kolenmand, nu blijft je kamado veel stabieler;
 • Verbeterde gietijzeren magrietschijf. Fijnmaziger gegoten en “lucht lekken” is verleden tijd;
 • Het scharnier is verbeterd, soepeler en veiliger;
 • Geleverd inclusief onderhoudspakket met o.a. emaille stift, gereedschap, bieropener en spanband.
The Bastard XL Urban Compleet
Bastard Medium Urban Solo
Bastard Medium Compleet

The Bastard maakte kamado BBQ-en bereikbaar voor velen!

Onder de A-merk kamado’s is de The Bastard zeer betaalbaar. En geloof ons, een kamado maakt van barbecueën een bijzondere ervaring! Het bedieningsgemak, de eenvoud van temperatuurbeheersing en het vasthouden hitte, smaak en sappen maken deze barbecue tot een uniek apparaat. Een kamado is dan ook veel meer dan alleen een BBQ! Het is een complete, houtskool-gestookte, buitenkeuken! En een investering in genieten, kookplezier en heerlijk samen eten!

Wat maakt een Bastard kamado zo bijzonder? Het keramiek!

Een echte kamado, dus ook een The Bastard, klein of groot is gemaakt van (hoogwaardige) keramiek. Precies dit materiaal is wat een kamado de voordelen geeft t.o.v. andere vormen van BBQ. We lichten het graag toe! Keramiek is hittebestendig tot zeer hoge temperaturen. Tot wel 500 graden! Op die tempratuur doe je niets behalve cremeren maar hij kan er wel tegen. Wat wellicht nog veel belangrijker is, is warmte-isolatie. Warmte-isolatie zorgt ervoor dat The Bastard zeer lang een lage temperatuur kan vasthouden. Tot wel 16 uur. Een andere bijkomend voordeel: zolang barbecueën gaat met 1 lading kolen van ca. 2 kilo! Let wel: hoe hoger de temperatuur hoe sneller de verbranding van je houtskool.

In tegenstelling tot staal is het proces in een keramische barbecue niet onderhevig aan invloeden van buitenaf. Het keramiek zal niet tot nauwelijks reageren op veranderende omstandigheden buiten je BBQ. Kortom, een kamado is erg betrouwbaar! Je kunt gerust erop vertrouwen dat als jij hem instelt op 120 graden dat ie na 4 uur nog op 120 graden staat. Echt heel fijn!

Bastard Compact

Welke technieken kan ik toepassen met een Bastard?

Met bovenstaande voordelen kun je aan de slag met heerlijke low ‘n slow klassiekers zoals spare ribs of pulled pork. Je kunt ook rustig stoven (in de dutch oven) of gloeiend heet een steak searen. Kijk voor wat BBQ inspiratie alvast naar onze BBQ recepten. Hier vind je heerlijke recepten die speciaal gemaakt zijn voor de kamado BBQ.

Hieronder vind je de meest gebruikte barbecue technieken:

 • Bakken / grillen, heet en direct boven de hete kolen
 • Stoven, met behulp van de Dutch Oven
 • Searen, direct boven de kolen. Kies voor hulp van het gietijzeren rooster of de plancha
 • Warm roken, met vele rookhouttechnieken zoals rookpapier, plankjes, chips of chunks
 • Koud roken, met rookmot en de coldsmoker
 • Low ‘n slow sessies, zachtjes vlees botermals maken. Vergeet de lekbak niet!
 • Steenoven pizza’s bakken!

Twijfel je nog over de aanschaf? Kom dan naar onze winkel in Kaatsheuvel of boek één van onze workshops en overtuig jezelf. We hebben hier een leuke regeling voor, daar lees je hier meer over.

Alles over de modellen en de maten

Dit merk kent 5 modellen en 2 varianten op (bijna) elk model. Stel zelf je ultieme set samen in de Kamado Express Konfigurator!

We beginnen met het meest verkochte model: de LARGE!

Bastard Large Compleet
The Bastard Large
Kies dit model
Bastard Medium Urban Compleet
The Bastard Medium
Kies dit model
The Bastard Compact
Kies dit model
The Bastard Small
Kies dit model

The Large

The Bastard Large heeft een roosterdiameter van 49 centimeter en kent 4 uitvoeringen en 2 kleuren: glanzend en mat zwart. De kleur van het glazuur is overigens 100% cosmetisch, er zijn geen verschillen of voordelen.

 • Bekijk hier het glanzende Large model compleet met onderstel en zijtafels
 • Bekijk hier het matte Large model compleet met onderstel en zijtafels
 • Bekijk hier het glanzende Large model voor inbouw in een buitenkeuken
 • Bekijk hier het matte Large model voor inbouw in een buitenkeuken

The Medium

The Bastard Medium heeft een roosterdiameter van 42 centimeter en kent 4 uitvoeringen en 2 kleuren: glanzend en mat zwart.

 • Bekijk hier het glanzende Medium, model compleet met onderstel en zijtafels
 • Bekijk hier het matte Medium model, compleet met onderstel en zijtafels
 • Bekijk hier het glanzende Medium model, voor inbouw in een buitenkeuken
 • Bekijk hier het matte Medium model, voor inbouw in een buitenkeuken

The X-Large

The Bastard X-Large heeft een roosterdiameter van 57 centimeter en kent 1 uitvoering en 1 kleur: mat zwart.

 • Bekijk hier X-Large

The Compact

The Bastard Compact heeft een roosterdiameter van 33 centimeter en kent 2 uitvoeringen en 2 kleuren: glanzend en mat zwart.

 • Bekijk hier Compact
 • Bekijk hier Compact Urban

The Small

The Bastard Small heeft een roosterdiameter van 26 centimeter en kent 2 uitvoeringen en 2 kleuren: glanzend en mat zwart.

 • Bekijk hier The Small
 • Bekijk hier The Small Urban

Kamado Express biedt elke klant:

Actievoorwaarden van toepassing!

Heb je een vraag aan ons?

Wij staan voor je klaar!

Kamado Express, 365 dagen per jaar kamado specialist! We helpen je graag telefonisch, via de chat of per mail.

Stel een vraag

Ga naar onze servicepagina

Je vraag in de winkel stellen?

Wist je dat we een toffe BBQ winkel hebben? BBQ Shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Echt een bezoekje waard!

Bezoek de website van The Fire Station

Maak een afspraak

Zoeken
Close search
Winkelwagen