skip to Main Content

The Bastard. Dutch Design.

Ben jij al bekend met deze “next level” barbecue? Waarschijnlijk wel, want anders was je hier niet! Het merk The Bastard is van Nederlandse bodem. De productie van dit zwarte ei ligt in China onder strenge supervisie van het merk uiteraard. Kamado Express is al vanaf het prille begin van The Bastard Serious Dealer.

We voeren alle modellen en hebben alles op voorraad van dit merk. Kamado Express is dan ook één van de grootste Bastard dealers van de Benelux. We kennen het merk en de mensen erachter door en door. Daarom kunnen we je erg goed adviseren en helpen met het maken van de juiste keuze.

Lees meer over The Bastard

Alle Bastard modellen

Bastard Large Compleet
The Bastard Large
Vanaf € 1249,-
Bekijk alle modellen
Bastard VX Large Compleet
The Bastard VX
Vanaf € 1899,-
Bekijk alle modellen
Bastard Anniversary Edition
The Bastard Anniversary
Vanaf € 1149,-
Bekijk alle modellen
The Bastard XL Urban Compleet
The Bastard XL
Vanaf € 2699,-
Bekijk alle modellen
Bastard Medium Urban Compleet
The Bastard Medium
Vanaf € 1149,-
Bekijk alle modellen
The Bastard Compact
Vanaf € 599,-
Bekijk alle modellen
The Bastard Small
Vanaf € 399,-
Bekijk alle modellen

Bekijk alle beoordelingen

Bastard Serious Dealer

Alles over The Bastard

Kamado Express en The Bastard gaan samen “way back”. We zijn namelijk The Bastard Serious Dealer vanaf het eerste uur. Inmiddels hebben we duizenden mensen blij gemaakt met hun eigen keramische barbecue. En daar zit het hem in! Het keramiek. The Bastard noemt het cordieriet. Waar het bij een kamado om gaat is de combinatie van de vorm en het gekozen materiaal. De vorm, een ei, laat de lucht er precies goed door stromen en het keramiek absorbeert en reflecteert de warmte van de houtskool. Zo blijft een kamado heel erg stabiel en constant qua temperatuur en is een barbecue-sessie van 8 tot 12 uur heel makkelijk mogelijk!

Met je eigen Bastard kamado kun je aan de slag met een diversiteit aan bereidingstechnieken zoals direct- en indirect grillen, roken, low & slow en pizza’s bakken. Binnen ons assortiment van A-merken is The Bastard samen met Kamado Joe een goed instapmerk. Dit merk staat bekend om betaalbaarheid in combinatie met een goede kwaliteit en dito garanties.

The Bastard

Eerst een stukje geschiedenis!

Wat is een kamado eigenlijk?

Hoewel niemand erbij was, wordt volgende theorie aangehouden: de naam kamado is eeuwenoud en betekent ‘kooktoestel’, ‘plaats om te koken’ of ‘kookpot’….daar zijn de geleerden nog niet uit. De techniek komt in ieder geval uit het Verre Oosten en vond zijn weg via China naar Japan, waar deze kooktechniek inmiddels al eeuwen wordt toegepast. Niet als BBQ maar als warmhouder van rijst. De isolerende en warmte-reflecterende werking van het keramiek houdt rijst namelijk heel de dag warm. Erg handig als je drie keer per dag rijst eet toch?

Even een sprong naar 1974, naar Big Green Egg, het originele merk! Daar lees je hier alles over. De Amerikaanse eigenaar van dit merk, gelegerd in Japan, startte met BBQ’en op deze rijstkoker. Hij ondervond de voordelen van deze “keramische pot met deksel” en bracht eigenhandig BBQ’en naar een next level.

Nu naar deze eeuw! De laatste jaren neemt de populariteit van kamado’s grote vlucht omdat het een zeer veelzijdig apparaat is. Dat vinden wij niet vreemd, want als je eenmaal van de kamado geproefd hebt, neem je snel afscheid van de traditionele open barbecue, smoker of ketelbarbecue!

Belangrijk: alle kamado’s zijn houtskoolbarbecue’s. Briketten mogen er niet in.

The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard
The Bastard

The Bastard, vroeger bekend als The Black Bastard

Het Nederlandse merk The Bastard stond tot enkele jaren geleden bekend als The Black Bastard. Die naam kwam niet uit de lucht gevallen. Het was namelijk een knipoog naar de groene uitvinder van de kamado. Waarom dan toch je merknaam veranderen? Nederland is een interessante markt maar het merk heeft ook internationale ambities. Een dergelijke naam klinkt voor ons misschien onschuldig of grappig maar is een grove belediging in de Engelse taal. Kortom, men besloot de merknaam aan te passen. Slim!

Er wordt altijd geïnnoveerd bij The Bastard en daarom wordt de kwaliteit steeds beter. Op dit moment wordt hij compleet geleverd met:

 • Multi Level System, lees er meer over in onze blog
 • Goed afleesbare, dome thermometer (deksel thermometer)
 • Uitneembare kolenmand
 • Gietijzeren topvent bovenop de kamado
 • Soepel en veilig scharnier
 • Asmandje om eenvoudig as te verwijderen

Een Bastard wordt geleverd met een klein onderhoudspakket: een emaille stift, klein gereedschap, een bieropener en een spanband om hem makkelijker in een meubel te tillen.

In tegenstelling tot berichten in de markt komt er GEEN nieuwe deelbare Fire Box in 2023. De nieuwste kamado van dit merk: de VX heeft dit wel. 

The Bastard XL Urban Compleet
Bastard Medium Urban Solo
Bastard Medium Compleet

The Bastard maakt kamado BBQ-en bereikbaar voor velen!

Onder de A-merk kamado’s is de The Bastard betaalbaar te noemen. En geloof ons, een kamado maakt van barbecueën echt een bijzondere ervaring! Het bedieningsgemak, de eenvoud van temperatuurbeheersing en het vasthouden hitte, smaak en sappen maken deze barbecue tot een uniek apparaat. Een kamado is dan ook veel meer dan alleen een BBQ! Het is een complete, houtskool-gestookte, buitenkeuken! En een investering in genieten, buiten kookplezier en heerlijk samen eten!

Wat maakt een Bastard kamado zo bijzonder? Het keramiek en de vorm!

Een echte kamado, dus ook een The Bastard, klein of groot is gemaakt van (hoogwaardige) keramiek. Precies dit materiaal is wat een kamado de voordelen geeft t.o.v. andere vormen van BBQ. We lichten het graag toe! Keramiek is hittebestendig tot zeer hoge temperaturen. Tot wel 500 graden! Op die tempratuur doe je niets behalve cremeren maar hij kan er wel tegen. Wat wellicht nog veel belangrijker is, is de warmte-isolatie. Warmte-isolatie zorgt ervoor dat The Bastard zeer lang een lage temperatuur kan vasthouden. Tot wel 16 uur. Een andere bijkomend voordeel: zolang barbecueën lukt met 1 lading kolen van ca. 2 kilo! Let wel: hoe hoger de temperatuur hoe sneller de verbranding van je houtskool.

In tegenstelling tot staal is het proces in een keramische barbecue niet onderhevig aan invloeden van buitenaf. Het keramiek zal niet tot nauwelijks reageren op veranderende omstandigheden buiten je BBQ. Kortom, een kamado is erg betrouwbaar! Je kunt gerust erop vertrouwen dat als jij hem instelt op 120 graden dat ie na 4 uur nog op 120 graden staat. Echt heel fijn!

Ook de vorm speelt een belangrijke rol. De lucht stroomt via de onderste schuif door je houtskool en via de bovenste “uitlaat” weer uit de kamado. Op deze manier heb je, in combinatie met de isolerende werking van het keramiek, perfecte beheersing over je temperatuur. Werken met een kamado is dus heel relaxed en gecontroleerd.

bastard aansteken
bastard aansteken
Bavette grillen
The Bastard
Bastard Compact

Welke technieken kan ik toepassen met een Bastard?

Met bovenstaande voordelen kun je aan de slag met heerlijke low ‘n slow klassiekers zoals spare ribs of pulled pork. Je kunt ook rustig stoven (in de dutch oven) of gloeiend heet een steak searen. Kijk voor wat BBQ inspiratie alvast naar onze kamado BBQ recepten. Hier vind je heerlijke recepten die speciaal gemaakt zijn voor de kamado BBQ.

Hieronder vind je de meest gebruikte barbecue technieken:

 • Bakken / grillen, heet en direct boven de hete kolen
 • Low ‘n slow sessies, zachtjes vlees botermals maken. Vergeet de lekbak niet!
 • Stoven, met behulp van de Dutch Oven
 • Searen, direct boven de kolen. Kies voor hulp van het gietijzeren rooster of de plancha
 • Warm roken, met vele rookhouttechnieken zoals rookplankjes, chips of chunks
 • Koud roken, met rookmot en de coldsmoker
 • Steenoven pizza’s bakken!

Twijfel je nog over de aanschaf? Kom dan naar onze winkel in Kaatsheuvel of boek één van onze workshops en overtuig jezelf. 

Bastard modellen

Alles over de modellen en de maten

Dit merk kent 9 modellen en 2 varianten op (bijna) elk model.

We beginnen met het meest verkochte model: de LARGE!

Bastard Large Compleet
The Bastard Large
Kies dit model
Bastard Medium Urban Compleet
The Bastard Medium
Kies dit model
The Bastard Compact
Kies dit model
The Bastard Small
Kies dit model

The Large

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard Large

 • Nederlands merk
 • 20 jaar garantie op het keramiek
 • 4 uitvoeringen en 2 kleuren: glanzend en matzwart. De kleur van het glazuur is 100% cosmetisch, er zijn geen voor- of nadelen
 • Verkrijgbaar voor inbouw of als verrijdbaar model met zijtafels
 • Roosterdiameter van 49 centimeter
 • Complete startklare set in 1 doos
 • Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk
 • Zeer ruim assortiment aan Large accessoires verkrijgbaar

The Medium

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard Medium

 • Nederlands merk
 • 20 jaar garantie op het keramiek
 • 4 uitvoeringen en 2 kleuren: glanzend en matzwart. De kleur van het glazuur is 100% cosmetisch, er zijn geen voor- of nadelen
 • Verkrijgbaar voor inbouw of als verrijdbaar model met zijtafels
 • Roosterdiameter van 40 centimeter
 • Complete startklare set in 1 doos
 • Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk
 • Ruim assortiment aan Medium accessoires verkrijgbaar

The X-Large

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard XL

 • Nederlands merk
 • 20 jaar garantie op het keramiek
 • 1 uitvoering: matzwart.
 • Alleen verkrijgbaar als verrijdbaar model met zijtafels
 • Roosterdiameter van 59 centimeter
 • Complete startklare set in 1 doos
 • Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk
 • Beperkt assortiment aan XL accessoires verkrijgbaar

The Compact

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard Compact

 • Nederlands merk
 • 20 jaar garantie op het keramiek
 • 1 uitvoering en 2 kleuren: glanzend en matzwart. De kleur van het glazuur is 100% cosmetisch, er zijn geen voor- of nadelen
 • Standaard is dit een tafelmodel
 • Onderstel is los verkrijgbaar, geen zijtafels.
 • Roosterdiameter van 34 centimeter
 • Complete startklare set in 1 doos
 • Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk
 • Ruim assortiment aan Compact accessoires verkrijgbaar

The Small

In een notendop de specificaties en voordelen van The Bastard Small

 • Nederlands merk
 • 20 jaar garantie op het keramiek
 • 1 uitvoering en 2 kleuren: glanzend en matzwart. De kleur van het glazuur is 100% cosmetisch, er zijn geen voor- of nadelen
 • Uitsluitend als tafelmodel
 • Geen onderstel of zijtafels verkrijgbaar
 • Roosterdiameter van 25 centimeter
 • Complete startklare set in 1 doos
 • Kant en klaar in doos, beperkt montagewerk
 • Beperkt assortiment aan Small accessoires verkrijgbaar

Heb je een vraag aan ons?

Wij staan voor je klaar!

Kamado Express is 365 dagen per jaar kamado specialist!
We helpen je graag telefonisch, via de chat of per mail.

Stel ons een vraag

Bekijk onze servicepagina voor veel gestelde vragen

Je vraag in onze winkel stellen?

Bezoek onze hele toffe BBQ shop: The Fire Station in Kaatsheuvel. Echt een bezoekje waard! Alles op voorraad, heel veel buitenkeukens en de tofste kamado workshops!

The Fire Station
Anton Pieckplein 117a
5171CV Kaatsheuvel
0416-235032

Zoeken