skip to Main Content
bastard kolenmand

Kolenmand in je kamado!

Maximale luchtdoorstroming met een kolenmand

Wanneer je een kamado hebt wil je hier natuurlijk het maximale uithalen. Zodat je zo lang mogelijk de lekkerste gerechten kan bereiden. Hiervoor is een kolenmand voor je kamado een handig accessoire. Met een houtskoolmand verbeter je de luchtstroom in je kamado aanzienlijk. Het as van de houtskool valt gemakkelijk door het rooster in je asmand of schep, zo voorkom je dat de luchttoevoer van onderaf verstopt raakt. Met een kolenmand in je kamado verwijder je gemakkelijk de kolenresten door te schudden met de houtskoolmand. Op deze manier scheid je as en de nog bruikbare stukken houtskool van  elkaar. Vervolgens kun je de mand aanvullen met nieuwe houtskool. Met het gebruik van de kolenmand verspil je minder houtskool!

Resultaat 1–15 van de 16 resultaten wordt getoond


Kolenmand kopen bij Kamado Express

Bij Kamado Express zijn verschillende kolenmanden verkrijgbaar. Sommige zijn geschikt voor een enkele kamado en sommige kunnen gebruikt worden op verschillende modellen. Voordat je een kolenmand voor de kamado gaat aanschaffen is het dus erg belangrijk dat je eerst kijkt welke houtskoolmand geschikt is voor jouw model. Mocht het voor jou niet helemaal duidelijk zijn welke houtskoolmand je moet hebben, dan helpen we je natuurlijk graag. Neem dan gerust even contact op met Kamado Express. Dit kan via e-mail, telefoon of chat. Dan kom je altijd met iemand in contact die exact kan vertellen welke kolenmand in jouw kamado past.

Houtskool (in een abonnement)?

Naast het gebruik van een houtskoolmand is het natuurlijk ook van groot belang om een goede houtskoolsoort te gebruiken. Maar welke soort houtskool is nou geschikt voor jouw BBQ-sessies? Iedere houtskoolsoort heeft andere voordelen en de één past beter bij jouw gerechten dan de andere. Om de keuze hierin wat makkelijker te maken schreven we een blogartikel waarin we al onze houtskoolsoorten vergelijken. Met behulp van dit artikel kun je makkelijker de houtskool vinden die het beste bij jou past.

Nooit meer zonder houtskool zitten? Lage of geen verzendkosten betalen? En ook nog goedkoper! Overweeg dan eens een houtskool abonnement van Houtskool Express! Met dit abonnement ontvang je elke 2 maanden de juiste hoeveelheid houtskool van jouw favoriete merk.

Kom eens langs!

Vind je het lastig om online een keuze te maken en zou je liever de kolenmanden of verschillende soorten houtskool in het echt willen bekijken? Dat is geen enkel probleem in onze BBQ winkel The Fire Station. In deze snoepwinkel voor BBQ liefhebbers vind je alles wat je nodig hebt om heerlijk met je kamado aan de slag te kunnen. In de winkel staat altijd een BBQ professional voor je klaar die je graag wil helpen met al je vragen. Kom dus gerust eens langs in Kaatsheuvel!

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.