Skip to content
bastard kolenmand

Kolenmand in je kamado!

Maximale luchtdoorstroming met een kolenmand

Wanneer je een kamado hebt wil je hier natuurlijk het maximale uithalen. Zodat je zo lang mogelijk de lekkerste gerechten kan bereiden. Hiervoor is een kolenmand voor je kamado een handig accessoire. Met een houtskoolmand verbeter je de luchtstroom in je kamado aanzienlijk. Het as van de houtskool valt gemakkelijk door het rooster in je asmand of schep, zo voorkom je dat de luchttoevoer van onderaf verstopt raakt. Met een kolenmand in je kamado verwijder je gemakkelijk de kolenresten door te schudden met de houtskoolmand. Op deze manier scheid je as en de nog bruikbare stukken houtskool van  elkaar. Vervolgens kun je de mand aanvullen met nieuwe houtskool. Met het gebruik van de kolenmand verspil je minder houtskool!

Resultaat 1–15 van de 17 resultaten wordt getoond

[retailrocket-category-tracker]
[retailrocket-category-div]

Kolenmand kopen bij Kamado Express

Bij Kamado Express zijn verschillende kolenmanden verkrijgbaar. Sommige zijn geschikt voor een enkele kamado en sommige kunnen gebruikt worden op verschillende modellen. Voordat je een kolenmand voor de kamado gaat aanschaffen is het dus erg belangrijk dat je eerst kijkt welke houtskoolmand geschikt is voor jouw model. Mocht het voor jou niet helemaal duidelijk zijn welke houtskoolmand je moet hebben, dan helpen we je natuurlijk graag. Neem dan gerust even contact op met Kamado Express. Dit kan via e-mail, telefoon of chat. Dan kom je altijd met iemand in contact die exact kan vertellen welke kolenmand in jouw kamado past.

Houtskool (in een abonnement)?

Naast het gebruik van een houtskoolmand is het natuurlijk ook van groot belang om een goede houtskoolsoort te gebruiken. Maar welke soort houtskool is nou geschikt voor jouw BBQ-sessies? Iedere houtskoolsoort heeft andere voordelen en de één past beter bij jouw gerechten dan de andere. Om de keuze hierin wat makkelijker te maken schreven we een blogartikel waarin we al onze houtskoolsoorten vergelijken. Met behulp van dit artikel kun je makkelijker de houtskool vinden die het beste bij jou past.

Nooit meer zonder houtskool zitten? Lage of geen verzendkosten betalen? En ook nog goedkoper! Overweeg dan eens een houtskool abonnement van Houtskool Express! Met dit abonnement ontvang je elke 2 maanden de juiste hoeveelheid houtskool van jouw favoriete merk.

Kom eens langs!

Vind je het lastig om online een keuze te maken en zou je liever de kolenmanden of verschillende soorten houtskool in het echt willen bekijken? Dat is geen enkel probleem in onze BBQ winkel The Fire Station. In deze snoepwinkel voor BBQ liefhebbers vind je alles wat je nodig hebt om heerlijk met je kamado aan de slag te kunnen. In de winkel staat altijd een BBQ professional voor je klaar die je graag wil helpen met al je vragen. Kom dus gerust eens langs in Kaatsheuvel!

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast