Skip to content
🔥 Vakantiegeld Weken bij Kamado Express! tot 15% korting op heel veel kamado’s, OFYR en Konro Grills. 🍗

Big Green Egg. The Original since ’74.

Het verhaal van Big Green Egg begon maar liefst 50 jaar geleden. Het is de allereerste kamado. The Original. Geen ander merk kan tippen aan de originaliteit, kwaliteit, service en garantie van dit Amerikaanse merk. Green Egg heeft 7 modellen en meer dan 150 accessoires.

Kies je voor dit merk, dan kies je voor generaties lang genieten van buitenkoken met familie en vrienden. Dat begint met jezelf een plezier te doen en het beste wat er te krijgen is aan te schaffen! Dat heeft een prijskaartje maar dat vergeet je snel als je de topper zelf ervaart. 

Lees meer over Big Green Egg

Modellen vanaf 4 tot 16 personen

Big Green Egg Large
Big Green Egg Large
Bekijk alle varianten
Big Green Egg XL
Bekijk alle varianten
Big Green Egg 2XL + IntEGGrated Nest+Handler
Big Green Egg 2XL
Bekijk alle varianten

Modellen tot 4 personen

Big Green Egg Medium Celebration Pack
Big Green Egg Medium
Bekijk alle varianten
Big Green Egg Small Compleet
Big Green Egg Small
Bekijk alle varianten
Big Green Egg MiniMax Carrier
Big Green Egg MiniMax
Bekijk alle varianten
Big Green Egg Mini EGG Carrier Mini
Big Green Egg Mini
Bekijk alle varianten

Bekijk alle beoordelingen

Big Green Egg Platinum Dealer

Green Egg, de moeder van alle kamado’s!

Dagelijks krijgen wij de vraag: waarom moet ik een Green Egg BBQ kiezen? Vaak gevolgd door de aanname: dat is toch alleen maar marketing? Om hier een eerlijk antwoord op te krijgen is het van belang dat je de vraag aan de juiste partij stelt. Stel hem aan een kundig én onafhankelijk expert. Kamado Express vertegenwoordigt vijf A-merken. We gebruiken al deze merken in ons eigen experience center in Kaatsheuvel. We weten echt heel goed wat de onderlinge verschillen zijn. Bij Kamado Express vind je niet 1 merk maar alle kamado-merken die er toe doen, bij ons heb je keuze. Dus kijk online rond of kom kijken in onze winkel, misschien kies jij wel voor The Original?

Big Green Egg

Kies jij voor de originele Green Egg BBQ?

Het iconische Big Green Egg staat voor alles wat je verwacht van een dergelijke investering: origineel, innovatief, 45 jaar ervaring, levenslange garantie, hele goede klantenservice, doordachte oplossingen op het vlak van accessoires en het allerbelangrijkste: gemaakt van het allerbeste keramiek ter wereld. Deze keramische BBQ komt namelijk niet uit China maar uit Mexico. Daar komt grondstof voor de beste keramiek ter wereld uit de grond. Aan dit voordeel kan geen ander merk tippen. Hoe dit merk is ontstaan, leggen we graag aan je uit!

Stukje kamado geschiedenis.

Met de komst van dit kamadomerk in 1974 (!) heeft buitenkoken een enorme boost gekregen. Eerst kon je met de meeste barbecues alleen direct grillen, omdat er in de jaren 70 een deksel aan de BBQ werd toegevoegd kon je ineens naast grillen, bakken, stoven, roken en slow-cooken, maar hier is Green Egg (samen met Weber) dus de grondlegger van!

5000 jaar geleden

Als je dacht dat keramische BBQ’s pas enkele decennia terug zijn ontstaan, heb je het mis! De geschiedenis van kamado’s begint al zo’n 5000 jaar geleden met de tandoor. De tandoor is een keramische kleipot die vroeger gebruikt werd als een soort oven. Onder de tandoor werd hout of gloeiende houtskool gelegd om de tandoor te verwarmen. Als de oven (tandoor) na ongeveer 2 uur heet was, werd hier eten zoals brood, vlees en roti in bereid. Het grote verschil met de kamado die we nu kennen is dat deze voorloper nog geen deksel had…

100 jaar geleden

100 jaar geleden werd de mushi-kamado gemaakt, deze beschikte wel over een deksel. Deze Japanse rijstkoker (mushi-kamado) is de meest recente voorloper van de kamado zoals we deze nu kennen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen Amerikanen voor het eerst in aanraking met deze mushi-kamado in Japan. Niet veel later werden de rijstkokers geïmporteerd door Amerika en Europa.

1974

In ’74 kwam Ed Fisher, de grondlegger van dit wereldmerk in aanraking met een mushi-kamado. Hij was er direct van overtuigd dat dit eivormige, keramische kooktoestel een aanwinst zou zijn voor veel Amerikanen en startte met de verkoop ervan. Om de klanten van zijn winkel te overtuigen van deze kamado, liet Ed hen gerechtjes proeven.
Naast de lekkere smaak van gerechten, zorgde deze nieuwe soort eivormige BBQ voor meer temperatuur controle, een goede luchtstroming en een lager brandstofverbruik dan andere BBQ’s hadden destijds. Dat waren veel voordelen die klanten overtuigden om de mushi-kamado aan te schaffen.

Nadelen van de mushi-kamado

Tijdens de verkoop van de mushi-kamado’s in Amerika ontdekte Ed en zijn klanten ook enkele nadelen van de mushi-kamado. Deze nadelen waren uiteindelijk de reden om zelf te beginnen met een eigen merk. De nadelen van de mushi-kamado waren dat:

 • veel kamado’s kapot gingen tijdens het transport;
 • de temperatuurverschillen groot waren tijdens het bakken omdat de isolatie van de kamado niet al te best was;
 • de mushi-kamado’s erg zwaar en onhandig om te vervoeren waren.

De eerste Green Egg BBQ

Omdat Ed merkte dat er wel vraag was naar de kamado’s, maar zijn klanten de nadelen niet konden waarderen, is hij zelf naar de tekentafel gegaan. De oplossing van alle 3 de problemen waar Ed en zijn klanten tegenaan liepen, lagen namelijk in een andere keramiek soort. Het keramiek moest sterker, lichter en beter isolerend worden dan dat van de mushi-kamado. Dan zouden de bovengenoemde nadelen zijn opgelost!

Samen met een vriend die werkzaam was bij een faculteit waar keramieksoorten werden ontwikkeld voor de ruimteactiviteiten van de NASA, ging Ed op zoek naar de juiste keramieksoort. Het keramiek wat hier ontwikkeld werd, was bestand tegen extreme hitte en werd zo licht mogelijk geproduceerd. Dat was precies waar Ed naar op zoek was! Het keramiek werd voorzien van de herkenbare groene porseleinglazuur en halverwege de jaren ’90 werd de eerste Big Green Egg geproduceerd!

Tot op heden is de samenstelling en de productiemethode van het keramiek niet meer gewijzigd en wordt er zelfs levenslang garantie gegeven op alle kamado’s van dit merk!

Bekijk de high tech fabriek en het productieproces hieronder

BGE veroverde Europa dankzij een Nederlander

Wist je dat BGE in Europa terecht is gekomen door een Nederlander? Een van onze landgenoten kocht tijdens een familiebezoek in Atlanta een EGG en verscheepte deze naar Nederland. Een zakenrelatie genaamd Wessel Buddingh proefde van de Green Egg en zag direct potentie in Europa. Hij zorgde in 2001 voor de eerste container vol met Big Green Eggs in de haven van Rotterdam. Waarna vele containers volgden…

Het succes van Green Egg nu

Het succes in Europa, begon dus in Nederland! Inmiddels wordt Big Green Egg in maar liefst 40 landen verkocht. Het keramiek is al die tijd dus niet veranderd, maar Big Green Egg blijft wel innoveren op andere gebieden. Er zijn namelijk inmiddels al 7 verschillende modellen en veel handige accessoires te koop.

Wij zijn het hoogste niveau, PLATINUM dealer van Green Egg en zijn erg trots dat wij onze klanten de voordelen van buitenkoken met een EGG kunnen laten ervaren. Een doelstelling die Ed Fisher al had bij het ontwikkelen van de Green Egg!

Big Green Egg
Big Green Egg
Big Green Egg kopen
Big Green Egg
Big Green Egg
Big Green Egg

Doordacht design

Het uiterlijk van deze keramische BBQ wordt door velen als “design” gekenmerkt, maar dit ontwerp is niet alleen gekozen om er “mooi” uit te zien. De ei-vorm zorgt ervoor dat deze kamado niet alleen gebruikt kan worden als barbecue maar ook als oven. Je slaat dus twee vliegen in één klap. De vorm zorgt ook voor een betere werking, zoals betere isolatie en schoktolerantie. Ook is het keramiek een stuk sterker dan het materiaal van een “gewone” keramische barbecue. De vorm en het keramiek maakt je Egg dus niet alleen geschikt voor de zomermaanden, maar biedt het hele jaar door ultiem gebruiksgemak.

Big Green Egg Dutch Oven
Big Green Egg Dutch Oven
Big Green Egg accessoires
Big Green Egg accessoires
Big Green Egg accessoires
Big Green Egg accessoires
Big Green Egg accessoires
Big Green Egg accesoires
Big Green Egg rookhout
Big Green Egg Sate Grill
Big Green Egg rEGGulator

Meer dan 150 verschillende accessoires

Haal meer uit je Egg met originele Big Green Egg accessoires! We hebben een groot assortiment aan kamado BBQ accessoires. Sommige Green Egg accessoires zijn speciaal gemaakt voor een specifiek model, maar er zijn ook vele universele en pizza accessoires verkrijgbaar. Ontdek welke accessoires op jouw maatje passen en welke ingrediënten je voor de heerlijke Green Egg recepten nodig hebt. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is te genieten.

Big Green Egg modellen

Green Egg BBQ’s verkrijgbaar in 7 maten

Van klein tot groot, tot de allergrootste! Verkrijgbaar in diverse grilloppervlaktes:

 1. Mini | 25 centimeter griloppervlakte | Een draagbaar model voor ‘on the side’ of voor op reis
 2. MiniMax | 33 centimeter griloppervlakte | Ook dit draagbare model staat vaak naast een groter model of gaat mee op reis
 3. Small | 33 centimeter griloppervlakte | Compact, verrijdbaar én met zijtafels. Ideaal voor 2 – 3 personen.
 4. Medium | 38 centimeter griloppervlakte | Dit model is verkrijgbaar in vele varianten. Bijv. verrijdbaar of met zijtafels. Ideaal voor 4 – 6 personen.
 5. Large | 46 centimeter griloppervlakte | Het meest verkochte en absolute topmodel. Alle accessoires worden ontwikkeld voor dit model.
 6. XL | 61 centimeter griloppervlakte | Een forse XL knaap en echt een slag groter dan de Large. Voor grote gezinnen, horeca of cateraars!
 7. 2XL | 74 centimeter griloppervlakte | Tja…wat moeten we hierover zeggen? Een enorme showreus is het! Maar niet voor de particulier geschikt.
Big Green Egg Large
Big Green Egg Large
Kies dit model
Big Green Egg Medium Celebration Pack
Big Green Egg Medium
Kies dit model
Big Green Egg MiniMax Carrier
Big Green Egg MiniMax
Kies dit model
Big Green Egg Small Compleet
Big Green Egg Small
Kies dit model
Big Green Egg Mini EGG Carrier Mini
Big Green Egg Mini
Kies dit model
Big Green Egg XL
Kies dit model
Big Green Egg 2XL + IntEGGrated Nest+Handler
Big Green Egg 2XL
Kies dit model

Heb je een vraag aan ons?

Wij staan voor je klaar!

Kamado Express is de grootste kamado specialist van de Benelux.
We zijn goed bereikbaar en helpen je graag telefonisch, via de chat of per mail.

Stel een vraag

Bekijk onze servicepagina voor veel gestelde vragen

Je vraag aan een specialist stellen?

Bezoek onze toffe BBQ shop: The Fire Station in Kaatsheuvel. Echt een bezoekje waard! Alles op voorraad, heel veel buitenkeukens en de tofste kamado workshops!

The Fire Station
Anton Pieckplein 117a
5171CV Kaatsheuvel
0416-235032

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

dynamic_startpakket
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
8 verschillende Modular EGG Workspace Packs
Big Green Egg Medium Celebration Pack
Nu 23% korting!
Nu 30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!