skip to Main Content

Big Green Egg – The Evergreen sinds 1974

Green Egg, zeven modellen en enorm veel mogelijkheden!

Op het gebied van kwaliteit, service, diversiteit en keuze is er geen ander merk dat zoveel biedt als Big Green Egg. Het topmerk heeft een zeer breed assortiment. Met maar liefst 7 modellen heeft dit Amerikaanse merk voor iedere wens wel een passend model. Kortom, bij iedere levensstijl of gelegenheid past wel een groen maatje! Tevens is er keuze uit 125 verschillende accessoires. Bekijk onderaan deze pagina de film van het high tech maakproces.

Big Green Egg Accessoires

Filter producten Toon alle 43 resultaten
Model
Wat mag het kosten?

Green Egg heeft kamado barbecueën groot gemaakt!

Wij krijgen de volgende vraag dagelijks: waarom moet ik nu voor een Big Green Egg kiezen en niet voor een goedkoper alternatief? Ons antwoord hierop is als volgt: kies je voor de leider of de volger? Het iconische Big Green Egg staat voor alles wat je verwacht van een dergelijke investering: het is het origineel, innovatief, 45 jaar ervaring, levenslange garantie, een hele goede klantenservice, doordachte oplossingen op het vlak van accessoires en het allerbelangrijkste: gemaakt van het allerbeste keramiek ter wereld. Deze keramische BBQ komt namelijk niet uit China maar uit Mexico. Daar komt grondstof voor de beste keramiek ter wereld uit de grond. Aan deze voordelen kan geen ander merk tippen. Hoe Big Green Egg is ontstaan, leggen we graag aan je uit!

De geschiedenis van Big Green Egg

Met de komst van Big Green Egg in ’74 heeft het buitenkoken een enorme boost gekregen. Tot ’74 kon je met de meeste barbecues alleen grillen. Nu wordt het al haast normaal gevonden dat je met een barbecue kunt grillen, bakken, stoven, roken en slow-cooken, maar hier is Big Green Egg dus de grondlegger van! Wij waren erg benieuwd naar de geschiedenis van de Big Green Egg en zijn op onderzoek uitgegaan.

 

5000 jaar geleden

Als je dacht dat keramische BBQ’s pas enkele decennia terug zijn ontstaan, heb je het mis! De geschiedenis van kamado’s begint al zo’n 5000 jaar geleden met de tandoor. De tandoor is een keramische kleipot die vroeger gebruikt werd als een soort oven. Onder de tandoor werd hout of gloeiende houtskool gelegd om de tandoor te verwarmen. Als de oven (tandoor) na ongeveer 2 uur heet was, werd hier eten zoals brood, vlees en roti in bereid. Het grote verschil met de kamado die we nu kennen is dat deze voorloper nog geen deksel had…

100 jaar geleden

100 jaar geleden werd de mushi-kamado gemaakt, deze beschikte wel over een deksel. Deze Japanse rijstkoker (mushi-kamado) is de meest recente voorloper van de kamado zoals we deze nu kennen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen Amerikanen voor het eerst in aanraking met deze mushi-kamado in Japan. Niet veel later werden de rijstkokers geïmporteerd door Amerika en Europa.

’74

In ’74 kwam Ed Fisher, de grondlegger van Big Green Egg in aanraking met een mushi-kamado. Hij was er direct van overtuigd dat dit eivormige, keramische kooktoestel een aanwinst zou zijn voor veel Amerikanen en startte met de verkoop ervan. Om de klanten van zijn winkel te overtuigen van deze kamado, liet Ed hen gerechtjes proeven.
Naast de lekkere smaak van gerechten, zorgde deze nieuwe soort eivormige BBQ voor meer temperatuurcontrole, een goede luchtstroming en een lager brandstofverbruik dan andere BBQ’s hadden destijds. Dat waren veel voordelen die klanten overtuigden om de mushi-kamado aan te schaffen.

Nadelen van de mushi-kamado

Tijdens de verkoop van de mushi-kamado’s in Amerika ontdekte Ed en zijn klanten ook enkele nadelen van de mushi-kamado. Deze nadelen waren uiteindelijk de reden om zelf te beginnen met een eigen merk. De nadelen van de mushi-kamado waren dat:

  • Veel kamado’s breuken kregen tijdens het transport;
  • De temperatuurverschillen groot waren tijdens het bakken doordat de isolatie van de kamado niet al te best was;
  • De mushi-kamado’s erg zwaar en onhandig om te vervoeren waren.

 

De eerste Big Green Egg

Omdat Ed merkte dat er wel vraag was naar de kamado’s, maar zijn klanten de nadelen niet konden waarderen, is hij zelf naar de tekentafel gegaan. De oplossing van alle 3 de problemen waar Ed en zijn klanten tegenaan liepen, lagen namelijk in een andere keramiek soort. Het keramiek moest sterker, lichter en beter isolerend worden dan dat van de mushi-kamado. Dan zouden de bovengenoemde nadelen zijn opgelost!

Samen met een vriend die werkzaam was bij een faculteit waar keramieksoorten werden ontwikkeld voor de ruimteactiviteiten van de NASA, ging Ed op zoek naar de juiste keramieksoort. Het keramiek wat hier ontwikkeld werd, was bestand tegen extreme hitte en werd zo licht mogelijk geproduceerd. Dat was precies waar Ed naar op zoek was! Het keramiek werd voorzien van de herkenbare groene porseleinglazuur en halverwege de jaren ’90 werd de eerste Big Green Egg geproduceerd!

Tot op heden is de samenstelling en de productiemethode van het keramiek niet meer gewijzigd en wordt er zelfs levenslang garantie gegeven op alle kamado’s van Big Green Egg!

 

Bekijk de Big Green Egg fabriek en het productieproces hieronder

Doordacht design

Het uiterlijk van deze keramische BBQ wordt door velen als “design” gekenmerkt, maar dit ontwerp is niet alleen gekozen om er “mooi” uit te zien. De ei-vorm zorgt ervoor dat deze kamado niet alleen gebruikt kan worden als barbecue maar ook als oven. Je slaat dus twee vliegen in één klap. De vorm zorgt ook voor een betere werking, zoals betere isolatie en schoktolerantie. Ook is het keramiek een stuk sterker dan het materiaal van een “gewone” keramische barbecue. De vorm en het keramiek maakt je Egg dus niet alleen geschikt voor de zomermaanden, maar biedt het hele jaar door ultiem gebruikersgemak.

BGE veroverde Europa dankzij een Nederlander

Wist je dat BGE in Europa terecht is gekomen door een Nederlander? Een van onze landgenoten kocht tijdens een familiebezoek in Atlanta een Big Green Egg en verscheepte deze naar Nederland. Dit gebeurde ongeveer 5 jaar nadat de eerste kamado geproduceerd werd, rond het jaar 2000 dus. Een zakenrelatie genaamd Wessel Buddingh proefde van de Big Green Egg en zag direct potentie in Europa. Hij zorgde in 2001 voor de eerste container vol met Big Green Eggs in de haven van Rotterdam. Waarop vele containers volgden…

Het succes van Big Green Egg nu

Het succes van Big Green Egg in Europa, begon dus in Nederland, maar de rest van Europa volgde snel! Inmiddels wordt Big Green Egg in maar liefst 40 landen in Europa verkocht.

Het keramiek is al die tijd dus niet veranderd, maar Big Green Egg blijft wel innoveren op andere gebieden. Er zijn namelijk inmiddels al 7 verschillende modellen en veel handige accessoires te koop van Big Green Egg. Wij zijn platinum dealer van Big Green Egg en zijn erg trots dat wij onze klanten de voordelen van buitenkoken met een Big Green Egg kunnen laten ervaren. Een doelstelling die Ed Fisher al had bij het ontwikkelen van de Big Green Egg!

 

Meer dan 125 verschillende accessoires

Haal meer uit je Egg met originele Big Green Egg accessoires! We hebben een groot assortiment aan kamado BBQ accessoires. Sommige Green Egg accessoires zijn speciaal gemaakt voor een specifiek model, maar er zijn ook vele universele en pizza accessoires verkrijgbaar. Ontdek welke accessoires op jouw maatje passen en welke ingrediënten je voor de heerlijke recepten nodig hebt. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is te genieten.

Verkrijgbaar in 7 maten:

Van klein tot groot, tot de allergrootste! Verkrijgbaar in diverse grilloppervlaktes.

Ook verkrijgbaar in diverse voordeelpakketten.

Close search
Winkelmand