skip to Main Content
Butcher paper

Butcher Paper

Voor de lekkerste Low & Slow gerechten!

Ben je graag low & slow aan het garen op je kamado? Dan is het verstandig om met butcher paper te gaan werken! Met dit papier is aluminiumfolie voortaan verleden tijd! Butcher paper (ook wel slagerspapier genoemd) is ademend, vetvrij en zorgt voor weinig vochtverlies. Ter vergelijking: aluminiumfolie is volledig luchtdicht. Dit zorgt ervoor dat de korst van het vlees ook vochtig wordt en dat is zonde. Het liefst heb je namelijk een lekker knapperige korst. Dit slagerspapier is ademend genoeg zodat de korst lekker knapperig blijft en je vlees lekkerder smaakt dan ooit!

Toont alle 4 resultaten


Lekker sappig vlees met butcher paper

Wanneer je in het bezit bent van een kamado zul je vast al weten dat je allerlei verschillende technieken kan toepassen op dit geweldige apparaat. Zo kun je onder andere: grillen, bakken, searing (schroeien), stoven, warm roken, koud roken én low & slow garen. Bij low & slow garen wil je stug vlees met veel bindweefsel, sappig en mals maken. Hierdoor moet het vlees op een lage temperatuur (low) langzaam (slow) garen. Bij deze techniek is het ook erg belangrijk dat het vlees genoeg vocht toegediend krijgt, maar wanneer je een stuk vlees ‘los’ op de kamado legt verdampt het natuurlijk razendsnel. Daarvoor is butcher paper ideaal. Je pakt het vlees in met het slagerspapier en je kunt vocht toevoegen, dit papier zorgt ervoor dat het vocht niet verdampt. Zo krijg je heerlijk sappig vlees van je kamado, ideaal!

Kamado musthaves

Wanneer je Low & Slow gaat garen is slagerspapier van groot belang als je lekker sappig vlees wil met een knapperige korst. In dat geval zou je het onder de kamado musthaves kunnen plaatsen. Kamado musthaves zijn accessoires die je absoluut nodig hebt om het maximale uit je kamado te halen, want aan enkel een kamado BBQ heb je niet voldoende. Bij kamado musthaves moet je bijvoorbeeld denken aan een paar goede hittebestendige handschoenen of een kernthermometer. Wij schreven een uitgebreid artikel over de kamado musthaves, je vindt deze hier.

Kamado recepten

Zoals hierboven al is vermeld kun je op een kamado ontzettend veel verschillende BBQ technieken toepassen. Groot voordeel daarvan is dat je ook onwijs veel verschillende gerechten kan bereiden op de kamado! Een heleboel recepten vind je op onze receptenpagina. Op deze pagina kun je heerlijk inspiratie opdoen om vervolgens lekker aan de slag te gaan met de bereiding van verschillende gerechten. Van voorgerechten tot nagerechten en van vleesgerechten tot vegetarische gerechten, je vindt het allemaal op deze pagina. Neem maar eens een kijkje en leef je uit!

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.