skip to Main Content
Axtschlag rookmot

Rookmot

Koud roken met rookmot op de BBQ

Koud roken met rookmot, ook wel rookmeel genoemd, is roken onder de 35 graden. Hiervoor hoef je je kamado niet aan te steken want je maakt gebruik van een Smoker Cup of de Cold Smoke Generator. Het rookmeel gaat smeulen en het vlees of de vis wordt gerookt. Rookmeel is het zaagsel van rookhout en dit is ideaal om langzaam te laten smeulen, en als het smeult rookt het ook en deze rook gebruik je om de smaak over te brengen aan je ingrediënten. Neem de tijd want koud roken is een tijdsintensief gebeuren, soms wel 8 tot 24 uur! Leuk om te weten: koud gerookte gerechten zijn langer houdbaar.

Toont alle 4 resultaten

Rookmot kopen

Rookmot is er in vele soorten en maten, van verschillende merken met allen een eigen kwaliteit. Wanneer je goede rookmot voor je BBQ wil kopen zit je bij Kamado Express altijd goed. We verkopen rookhout, waaronder rookmeel, van het Duitse premium merk Axtschlag. Al hun rookhout is verkrijgbaar in verschillende soorten hout met allen een eigen smaak die past bij varkensvlees, rund, vis of gevogelte.

Voor vlees en gevogelte zijn de hickory en walnoot rookmeel ideaal. Ben je op zoek naar rookmot op de BBQ speciaal voor visgerechten, kies dan voor elzenhout of appel. Kersen, beuken en berken passen eigenlijk bij ieder ingrediënt.

Rookhout

Naast rookmot hebben we ook andere soorten BBQ rookhout in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan rookplankjes, houtpapier, rookchips en houten chunks. Allen zijn voor een andere barbecuetechniek op je kamado te gebruiken.

Ben je op zoek naar een cadeau voor een barbecue-fanaat, maar weet je niet zeker of hij of zij een kamado heeft? Dan zit je met rookmeel altijd goed! Dit is namelijk ook heel goed te gebruiken op elektrische- en gasbarbecues.

Kom eens langs

Wil je ons assortiment aan verschillend rookhout graag in het echt zien? Of ben je op zoek naar een kamado, accessoires, sauzen of houtskool? Kom dan eens langs in onze BBQ winkel The Fire Station in Kaatsheuvel. Hier staat altijd een BBQ professional voor je klaar die je bijvoorbeeld kan helpen met de juiste keuze voor het rookhout. Wil je liever je vraag online stellen? Geen punt, je kunt ons altijd mailen, chatten of bellen. We helpen je graag!

Zoeken