skip to Main Content

Recepten voor vis op de BBQ

Vis BBQ recepten maken? Doe hier inspiratie op!

Ga aan de slag met onze heerlijke vis BBQ recepten! Hier vind je onze favoriete recepten met vis en schaaldieren. Ga aan de slag met bijvoorbeeld garnalen, oesters, zeewolf of zalm. Van simpel & snel tot uitgebreid kokkerellen! Met onze recepten wordt je vanzelf een BBQ-fanaat!

Tips voor vis op BBQ bereiden

Ga je vis BBQ recepten bereiden? Lees dan deze handige tips:

Check de structuur van de vis
De structuur van de vis bepaalt eigenlijk hoe je deze het beste kunt bereiden op de BBQ. Heb je een vis met een stevige structuur zoals zalm, garnalen, zwaardvis of tonijn? Dan kun je deze prima bakken. Heb je een vis met een minder stevige structuur, zoals: kabeljauw of zeebaars? Kies dan voor een vispakketje. Wikkel de vis in aluminiumfolie, op deze manier valt de vis niet uit elkaar.

Experimenteer met vispakketjes
Met een vispakketje kun je vis op de BBQ op een gemakkelijke manier bereiden en extra smaak geven. Voeg bijvoorbeeld een scheutje witte wijn toe in het pakketje of voeg groentes, kruiden of zelfs fruit toe! Verrassend lekker!

Bak op een schoon rooster
Ga je vis BBQ’en? Zorg dan voor een schoon en goed ingevet rooster! Je wilt natuurlijk niet dat je vis niet meer loskomt van de BBQ. Maak het rooster dus van te voren schoon en breng wat olie aan op het rooster.

Vis op de BBQ recepten

Vis op de BBQ? Gebruik deze tools!

Met de juiste barbecue accessoires wordt het bereiden van vis op de BBQ een stuk gemakkelijker! Heb jij een kamado? En eet je graag vis? Lees dan snel verder:

 • Rookplank
  Een rookplank is een echte must-have als je graag vis op BBQ bereidt! Wij hebben diverse recepten voor zalm op de rookplank, maar ook andere vissoorten kun je heerlijk laten roken op een plankje. Ook voor het roken van rund, lam, kip of groente is trouwens aan te raden
 • Viswok
  Deze viswok is voor het bakken van hele vis op de BBQ ontworpen. De wok geleidt de warmte van de barbecue snel en heeft een perfecte vorm om je vis in te leggen. Handig!
 • Kamado JOEtisserie Basket Set
  Heb jij een kamado JOEtisserie? Dan is de aanschaf van deze handige Basket Set zeker de overweging waard. Deze set bestaat uit 2 baskets, waarvan 1 ideaal is voor het bereiden van vis BBQ recepten. In de vierkante basket kun je namelijk gemakkelijk een hele vis plaatsen en deze heerlijk laten garen.
 • Boek: Smoked
  Als je graag je vis wilt laten roken op de BBQ is dit boek echt wat voor jou! Smoked is de beginnershandleiding voor het koud en warm roken van vis, vlees, groente, kaas en meer!
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten
Vis Op De BBQ Recepten

Ga aan de slag met onze vis BBQ recepten!

Van lezen leer je al veel, maar van doen leer je meer! Kies een lekker vis BBQ recept uit en ga aan de slag! Experimenteer met verschillende soorten vis, bereidingstechnieken, tools en smaken. Nodig wat vrienden of familie uit en verras iedereen met de lekkerste gerechten. Wil je graag wat anders maken dan vis? Bekijk dan onze BBQ vlees recepten of onze vegetarische BBQ recepten.  Alvast veel BBQ plezier!

Zoeken