skip to Main Content
Petromax skillet

Petromax skillet

De Petromax skillet, hét accessoire voor de buitenkok

Wanneer je gaat werken of de kamado of op open vuur in de buitenlucht, dan zijn de juiste accessoires natuurlijk een vereiste voor iedere BBQ’er. Een skillet is zo’n accessoire dat iedere BBQ’er in zijn arsenaal moet hebben. Vooral wanneer je graag verschillende gerechten tegelijkertijd wil gaan bereiden, is een goede skillet ontzettend handig. Met een Petromax skillet weet je dat je altijd een perfecte pan tot je beschikking hebt. Al deze skillets zijn namelijk gemaakt van het beste gietijzer. Dit materiaal zorgt ervoor dat de pan heel erg heet kan worden en deze warmte goed kan vasthouden. Dit maakt een skillet de perfecte pan om vlees dicht te schroeien, stevige vis of schaaldieren in te bakken of om groenten in te karamelliseren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bij Kamado Express vind je verschillende formaten skillets van Petromax.


Welke Petromax skillet is geschikt voor mij?

Zoals gezegd vind je bij Kamado Express ontzettend veel verschillende skillet van Petromax. Namelijk 12 verschillende formaten en varianten van de Petromax skillet! De kleinste skillet heeft een diameter van 15 cm. Dit pannetje is ideaal om bijvoorbeeld een ei in te bakken of ui in te fruiten. De grootste skillet van Petromax heeft een diameter van 35 cm. Deze grote pan is natuurlijk erg geschikt voor het bereiden van verschillende gerechten, zowel in de kamado als boven open vuur. Naast de ‘standaard’ skillet met gladde bodem, vind je van dit merk ook nog diverse grill skillets. Deze pannen zijn geschikt voor de echte grillmaster! Dankzij het geribbelde oppervlak in deze skillets zijn deze ideaal om heerlijke stukken vlees, vis of groenten in te grillen. Daarnaast kun je ook nog kiezen tussen een skillet met 2 handvatten of met steel. Keus genoeg dus!

Bekijk de verschillende formaten en varianten hierboven en kijk welke het beste bij jou past. Vind je het lastig om hierin een keuze te maken? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Petromax skillet verzorgen

Wanneer je zo’n prachtige skillet van Petromax tot je beschikking hebt, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Dit doe je door je pan goed te verzorgen. Iedere gietijzeren skillet van Petromax is voorbehandeld met een natuurlijke olie, zodat je deze direct kan gebruiken. Maar het is wel belangrijk dat je het gietijzer vet houdt. Hiervoor is de Petromax Onderhoudswax voor giet- en smeedijzer uitermate geschikt! Hiermee houdt je jouw gietijzer in topconditie en kun je er zo lang mogelijk van genieten!

The Fire Station

Ben je geïnteresseerd in een skillet van Petromax maar weet je niet goed welke het meest geschikt voor jou is? Neem dan even contact met ons op via mail, telefoon of chat. Je komt dan altijd in contact met een BBQ expert die je helpt met al je vragen. Wil je alle accessoires van Petromax graag in het echt bekijken? Dat kan! Kom daarvoor langs in onze BBQ shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Een echte pitmaster zal je hier met open armen ontvangen om je van het beste advies te voorzien!

Zoeken