Skip to content
🔥 Vakantiegeld Weken bij Kamado Express! Tot wel 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en Konro Grills. 🍗

MONOLITH, kwaliteit én innovatie

MONOLITH Grill is momenteel het meest innovatieve kamadomerk. Zij onderscheiden zich op diverse manieren van andere A-merken. In vogelvlucht: LED verlichting in het handvat, unieke staal – fiberglas afdichting, rookhout toevoersysteem in de base, innovatieve én betaalbare accessoires en een integratie met BBQ GURU controllers.

Ervaar het gehele assortiment van de Monolith BBQ bij Kamado Express! Dit merk is de grootste speler op haar thuismarkt Duitsland en dat word je niet zomaar. Kwaliteit, innovatie en degelijkheid, daar staan ze voor! Bekijk alle modellen en onze voordeelpakketten bij Kamado Express.

Lees meer over MONOLITH

Modellen vanaf 4 tot 16 personen

Monolith Avantgarde
Monolith Avantgarde
Bekijk alle varianten
Monolith Classic
Bekijk alle varianten
Monolith LeChef Pro Series 2.0 Zwart Compleet
Monolith Le Chef
Bekijk alle varianten
Monolith Classic Basic Zwart
Monolith Basic
Bekijk alle varianten

Modellen tot 4 personen

Monolith Junior Pro-Serie Zwart Compleet
Monolith Junior
Bekijk alle varianten
Monolith ICON
Monolith ICON
Bekijk alle varianten

Bekijk alle beoordelingen

Monolith Gold Dealer

MONOLITH, uit voorraad bij Kamado Express!

A-merk MONOLITH bestel je bij Kamado Express! Wij staan 100% achter de merken die we leveren. We testen alles zelf dus met de kwaliteit en betrouwbaarheid zit het wel snor. Kamado Express is een gerenommeerde naam in de markt en staat bekend om pure passie voor de kamado barbecue. In onze eigen experience center The Fire Station in Kaatsheuvel testen we alles. Kortom, we hebben verstand van de kamado’s die we leveren. Zo zijn we de grootste kamado specialist van Nederland geworden! Duik in de wereld van Monolith BBQ samen met Kamado Express.

Monolith

Monolith, compleet geleverd en boordevol innovaties!

Een keramische barbecue is zoveel meer dan een barbecue. Natuurlijk kun je rechtstreeks boven de houtskool grillen maar je kunt er veel meer uit halen. Denk aan low ‘n slow, stoven, pizza bakken, wokken en roken. Bij veel kamadomerken dien je later losse accessoires aan te schaffen om dit allemaal te kunnen. En precies daar ligt de kracht van Monolith! Niet dat er geen leuke losse accessoires zijn om later aan te schaffen, zeker wel! Hele mooie en handige zelfs. Echter, in de basis wordt dit merk zeer compleet geleverd. De Classic en de LeChef worden met het innovatieve Smart Grid System geleverd.

Monolith Factory

Welke Monolith maten zijn er?

Twee compacte modellen waarvan er eentje wel heel bijzonder is! Dan volgt de meest verkochte alleskunner: de CLASSIC. Als laatste een reusachtige unit: de LECHEF. Dat omschrijft kort de 4 modellen, toch is er meer!

Klik op onderstaande links en je vindt bij elk product een goede omschrijving en wat wij ervan vinden. We hebben echt moeite gedaan om jou de mogelijkheden te laten zien van deze mooie producten.

 • Monolith Junior, roosterdiameter van 33 centimeter. Twee kleuren, stand-alone of met onderstel.
 • Monolith ICON, een bijzondere kamado! Compact tafelmodel met draagbaar onderstel en roosterdiameter van 33 centimeter. Wat hem zo bijzonder maakt? Dat lees je hier!
 • Monolith Classic, de meest verkochte met een roosterdiameter van 44 cm en leverbaar in 2 kleuren. Als stand-alone, met onderstel of BBQ Guru Edition. Bekijk hem hier.
 • Monolith LeChef, met een roosterdiameter van 56 cm een serieuze knaap! In te bouwen, met onderstel of als BBQ Guru. Bekijk hier de mogelijkheden.
 • Monolith Avantgarde, het nieuwste, geavanceerde model van Monolith met een aantal nieuwe features. Verkrijgbaar in het Classic en LeChef model.
Monolith Avantgarde
Monolith Avantgarde
Kies dit model
Monolith ICON
Monolith ICON
Kies dit model
Monolith Junior Pro-Serie Zwart Compleet
Monolith Junior
Kies dit model
Monolith Classic Basic Zwart
Monolith Basic
Kies dit model
Monolith Classic
Kies dit model
Monolith Classic BBQ Guru Pro-Serie 2.0 Zwart Compleet
Monolith BBQ Guru
Kies dit model
Monolith LeChef Pro Series 2.0 Zwart Compleet
Monolith Le Chef
Kies dit model

Wat is onderdeel van de standaardleveromvang van een Monolith BBQ?

Elke Monolith BBQ is een complete startklare set. Dus bestellen, ontvangen, monteren, houtskool erin en… aan de slag ermee!

Wat er precies in de leveromvang inbegrepen zit is per model verschillend. Wil je exact weten wat erbij zit, kijk dan even op de pagina van het model waar je interesse naar uit gaat. In ieder geval zit er altijd het essentiële hitteschild bij. Wat ook standaard én onderscheidend is voor dit merk is de rookhouttoevoer, deze vind je op de Junior, Classic en LeChef. De ICON heeft deze optie niet.

Het meest populaire model van dit merk.

Kies je voor een Monolith dan heb de keuze uit 4 modellen, namelijk: de ICON, de JUNIOR, de XL kamado LeChef en de meest verkochte CLASSIC. Omdat het laatstgenoemde model zo belangrijk is, gaan we daar graag dieper op in. De Classic range kent wel 4 modellen (zie lijstje hieronder) en twee varianten: compleet en stand alone. Stand alone is geschikt voor inbouw in een kamado tafel of de Monolith Buggy.

 • De Basic, het instapmodel. Compleet basismodel, later eenvoudig uit te breiden. Alleen als complete set te koop.
 • De Classic PRO, het best verkochte model (Large) en zeer compleet en innovatie. Verkrijgbaar in het rood en zwart en met of zonder onderstel en zijtafels.
 • De Classic PRO BBQ Guru Edition, de meest ultieme kamado ooit. Voorzien van alles dat de reguliere Classic heeft en dan mét ingebouwde BBQ Guru Controller.
 • De Avantgarde, het nieuwe, innovatieve topmodel vol met nieuwe features die het werken op de kamado nog mooier maken!

Wat is het Monolith Smart Grid System?

Op de Basic na zijn alle grote modellen standaard voorzien van het Smart Grid System (SGS), een nieuw multi level systeem met unieke flexibiliteit en geïntegreerde vetopvangbakken.

Monolith BBQ Smart Grid System

Het Smart Grid System (SGS) is standaard op de PRO modellen en bestaat uit:

 • een metalen frame,
 • een verstelbare ring
 • 2 afneembare handgrepen.
 • In het frame liggen 2 halve deflector-stenen, 2 geïntegreerde lekbakken en 2 halve RVS grillroosters.

Het is een compleet multi-level systeem waarmee je direct, indirect of half- half kunt werken. Megaflexibel dus. Het SGS behoort tot de standaarduitrusting van alle Classic PRO en LeChef PRO modellen.

Heb je een ouder model of een BASIC dan kun je het Smart Grid System gewoon als upgrade bestellen! Bekijk de upgrade set hier.

De volgende losse accessoires passen ook in dit systeem:

 • SGS Gietijzeren rooster
 • SGS Gietijzeren Plancha
 • Monolith pizzasteen
 • Wokset met wokhouder en tools
 • Fire Pan, deze moet je zien!

Bekijk zeker even alle mogelijkheden met het Smart Grid System!

Veel gestelde vragen over Monolith

Twee vragen horen we erg vaak: wat zijn nuttige accessoires? Wat zijn essentiële Monolith accessoires? Het is een belangrijke vraag waarop wij vaak een eenduidig antwoord kunnen geven: begin met de basis en bouw langzaam je set uit. De essentiële accessoires in onze ogen zijn: een gietijzeren rooster, een goede set BBQ handschoenen, een accurate kernthermometer en uiteraard een zak restaurant kwaliteit houtskool. Ga lekker aan de slag en gaandeweg zul je merken waar je behoefte aan hebt.

Monolith BBQ
Monolith BBQ
Monolith BBQ Wokring
Monolith SGS
Monolith Grills
Monolith BBQ Gietijzeren Rooster
Monolith BBQ Guru
Monolith Gietijzeren Rooster
Monolith BBQ Wok
Monolith Rotisserie
Monolith Scharnier
Monolith Verhoger
Monolith BBQ Guru Aansluiting
Monolith Smart Grid System

Hoe onderscheidt Monolith zich?

Een belangrijke vraag waar we graag antwoord op geven!

Wij hebben MONOLITH in ons assortiment opgenomen omdat we het onderscheidend vermogen erg waarderen. Na-apers zijn er al voldoende en daar zit niemand op te wachten. Kamado Express is een echte kamado specialist, op de vuurtafels van OFYR na, want die zijn gewoon supergaaf. Wij verkopen uitsluitend uitgebreid geteste A-merken. Alle vier, want meer zijn er niet. Binnen deze range aan kamado’s is elk merk op haar manier onderscheidend. Monolith BBQ kenmerkt zich door:

 1. Het rookhout toevoersysteem, uniek voor dit merk! Tijdens het roken kun je eenvoudig pellets of rookhout-chips toevoegen;
 2. Het Smart Grid System: modulair systeem waarmee je het maximale op verschillende niveaus uit je kamado haalt;
 3. De supertoffe Fire Plate, daarmee wordt het pas echt leuk!
 4. Wokset: in combinatie met je Smart Grid System of met bovenstaande Fire Plate en de Wokkroon maak je van je Monolith BBQ een waar wokfestijn! Lekker vers en knapperig!
 5. De unieke BBQ Guru integratie! Kies je voor een Classic BBQ Guru Edition dan is deze handige BBQ technologie volledig geïntegreerd in de behuizing van je kamado.
 6. RVS Buggy: bij geen enkel ander merk vind je deze mooie verrijdbare en wendbare kamadotafel met optionele zijtafel;
 7. Rotisserie / Spit: die ken je al van andere merken maar toch doet dit merk het net wat anders. Je kunt er namelijk een spit in hangen maar ook 6 roterende spiesen en hij is batterij-aangedreven! Handig.
Monolith BBQ Fire Plate 2

Heb je een vraag aan ons?

Wij staan voor je klaar!

Kamado Express is de grootste kamado specialist van de Benelux.
We zijn goed bereikbaar en helpen je graag telefonisch, via de chat of per mail.

Stel een vraag

Bekijk onze servicepagina voor veel gestelde vragen

Je vraag aan een specialist stellen?

Bezoek onze toffe BBQ shop: The Fire Station in Kaatsheuvel. Echt een bezoekje waard! Alles op voorraad, heel veel buitenkeukens en de tofste kamado workshops!

The Fire Station
Anton Pieckplein 117a
5171CV Kaatsheuvel
0416-235032

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

dynamic_startpakket
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast