skip to Main Content

MONOLITH: Duitse degelijkheid en innovatie

Als dé toonaangevende webwinkel, BBQ shop en BBQ Experience Center van Nederland en België behoort het Duitse MONOLITH in ons assortiment. Ervaar het gehele assortiment van Monolith BBQ bij Kamado Express!

Dit merk is de grootste speler op haar Duitse thuismarkt en dat word je niet zomaar. Innovatie en degelijkheid, daar staan ze voor! Zo’n instelling past dus 100% bij Kamado Express! Dit merk kent 4 modellen, de JUNIOR, de ICON, de CLASSIC en de megagrote LECHEF. Bekijk ze allemaal!

Lees meer over MONOLITH

Stel je MONOLITH set zelf samen en ontvang korting!

Zelf bepalen hoe je MONOLITH set eruit zal gaan zien? Het kan met de Kamado Express Konfigurator. Deze handige tool bevat alle “Kamado Essentials” om jouw persoonlijke startset samen te stellen. En om het nog leuker te maken kun je tot wel 12,5% korting op de accessoires ontvangen!

Stel nu je MONOLITH set samen

Bekijk alle beoordelingen

MONOLITH, uiteraard bij Kamado Express!

Ook MONOLITH bestel je vanaf 2021 bij Kamado Express. En je weet het, als wij een merk gaan verkopen, zit het met de kwaliteit en betrouwbaarheid wel snor. Waarom? Kamado Express staat al vele jaren voor passie voor de kamado barbecue, we testen en gebruiken al onze merken in ons experience center. Kortom, we hebben echt verstand van kamado’s. Daarom vind je bij ons uitsluitend A-merken met goede garanties en dito voorwaarden. Zo zijn we de grootste kamado-specialist van Nederland geworden! Duik samen met Kamado Express in de wereld van Monolith BBQ.

Monolith, compleet geleverd en boordevol innovaties!

Een keramische barbecue is zoveel meer dan alleen een barbecue. Natuurlijk kun je rechtstreeks boven de houtskool grillen maar je kunt er veel meer uit halen. Denk aan low ‘n slow, stoven en roken. Bij de meeste kamado-merken dien je later losse accessoires aan te schaffen om dit te kunnen. En precies daar ligt de kracht van Monolith!

Niet dat er geen leuke accessoires zijn om later aan te schaffen, zeker wel! Hele mooie en nuttige zelfs. Echter, in de basis wordt dit Duitse merk zeer compleet geleverd. De Classic en de LeChef worden met het innovatieve Smart Grid System geleverd. Daar lees je later meer over op deze pagina.

Monolith Factory

Welke maten zijn er?

Dit Duitse kamado-merk kent 4 modellen.

Twee compacte modellen waarvan er eentje wel heel bijzonder is! Dan volgt de meest verkochte alleskunner, de CLASSIC en als laatste een reusachtige unit. Dat omschrijft snel de 4 modellen, toch is er meer! Klik op onderstaande links en je vindt bij elk product een goede omschrijving wat wij ervan vinden. Dus niet simpel knippen-plakken van anderen maar onze heldere visie en mogelijkheden die wij zien met de mooie producten.

 • Monolith Junior, roosterdiameter van 33 centimeter. 2 kleuren, stand-alone of met onderstel.
 • Monolith ICON, een hele bijzondere kamado! Compact tafelmodel met draagbaar onderstel en roosterdiameter van 33 centimeter. Wat hem zo bijzonder maakt? Dat lees je hier!
 • Monolith Classic, de meest verkochte met een roosterdiameter van 46 cm en leverbaar in 2 kleuren. Als stand-alone of met onderstel. Bekijk hier de mogelijkheden met de Classic.
 • Monolith LeChef, voor de meeste een maatje te groot (roosterdiameter 55 cm), maar met deze knaap kom je nooit ruimte tekort. Eveneens in te bouwen (stand-alone) of met stabiel onderstel. Bekijk hier de mogelijkheden met de LeChef.
Monolith ICON
Monolith ICON
Kies dit model
Monolith Junior Pro-Serie 2.0 Zwart Compleet
Monolith Junior
Kies dit model
Monolith Classic Basic Zwart
Monolith Basic
Kies dit model
Monolith Classic Pro-Serie 2.0 Zwart Compleet
Monolith Classic
Kies dit model
Monolith Classic BBQ Guru Pro-Serie 2.0 Zwart Compleet
Monolith BBQ Guru Series
Kies dit model
Monolith LeChef Pro-Serie 2.0 Zwart Solo
Monolith Le Chef
Kies dit model

Wat is onderdeel van de standaardleveromvang van een Monolith BBQ?

Elke Monolith BBQ is een complete set. Oftewel: bestellen, ontvangen, monteren, houtskool erin en… aan de slag ermee!

Wat er precies in de leveromvang inbegrepen zit is per model verschillend. Wil je exact weten wat erbij zit, kijk dan even op de pagina van het model waar je interesse naar uit gaat. In ieder geval zit er altijd het essentiële hitteschild bij. Wat ook standaard én onderscheidend is voor dit merk is de rookhouttoevoer, deze vind je op de Junior, Classic en LeChef. De ICON heeft dit niet.

Het meest populaire model van dit merk.

Kies je voor een Monolith dan heb de keuze uit 4 modellen, namelijk: de ICON, de JUNIOR, de XL kamado LeChef en de meest verkochte CLASSIC. Omdat het laatstgenoemde model zo belangrijk is, gaan we daar graag dieper op in. De Classic range kent wel 3 modellen (zie lijstje hieronder) en twee varianten: compleet en stand alone. Stand alone is geschikt voor inbouw in een kamado tafel of de Monolith Buggy.

 • De Basic, het instapmodel. Compleet basis model, later eenvoudig uit te breiden. Alleen als compleet te koop.
 • De Classic PRO 2.0, nieuwste model en de opvolger van het meest populaire model van dit Duitse topmerk, de Classic 1.0
 • De Classic PRO BBQ Guru Edition, dit is misschien wel de meest ultieme kamado ooit. Voorzien van alles van de reguliere Classic, maar dan met ingebouwde BBQ Guru.

Het Monolith Smart Grid System. Wat is dat eigenlijk?

Op de Basic na zijn alle grote modellen voorzien van het Smart Grid System (SGS), een nieuw grillrooster systeem met unieke flexibiliteit en geïntegreerde vetopvang.

Monolith BBQ Smart Grid System

De set bestaat uit een metalen frame, een ring en 2 handgrepen. In het metalen frame liggen 2 deflectorstenen, 2 lekbakken, 2 RVS grillroosters en een uitneembare as-schep. Het idee is een compleet multi-level systeem waarmee je direct, indirect of half- half kunt werken. Megaflexibel dus. Het SGS behoort tot de standaarduitrusting van een Classic en een LeChef Monolith kamado. Echter kun je deze set heel makkelijk uitbreiden met handige (en vaak essentiële) accessoires zoals:

Bekijk zeker even alle mogelijkheden met het Smart Grid System!

Wat zijn nuttige en wat zijn essentiële Monolith accessoires?

Deze vraag horen wij heel vaak! Het is een belangrijke vraag waarop wij vaak een eenduidig antwoord kunnen geven. Begin met de basis en breid langzaam je kamado-set uit.

De essentiële accessoires in onze ogen zijn, naast je Monolith kamado met alles wat er standaard bij geleverd wordt: een gietijzeren rooster, een goede paar BBQ handschoenen, een accurate kernthermometer en uiteraard een zak restaurant kwaliteit houtskool. Al deze “ingrediënten” vind je bij ons.

Wist je dat je bij ons je kamado zelf kunt configureren? De Kamado Express Konfigurator is uniek in de markt. Bekijk hem hier!

Monolith BBQ
Monolith BBQ
Monolith BBQ Wokring
Monolith SGS
Monolith Grills
Monolith BBQ Gietijzeren Rooster
Monolith BBQ Guru
Monolith Gietijzeren Rooster
Monolith BBQ Wok
Monolith Rotisserie
Monolith Scharnier
Monolith Verhoger
Monolith BBQ Guru Aansluiting
Monolith Smart Grid System

Waarmee onderscheidt Monolith zich van andere merken?

Een belangrijke vraag waar we graag antwoord op geven! Wij hebben MONOLITH in ons assortiment opgenomen omdat we het onderscheidend vermogen erg waarderen. Na-apers zijn er al voldoende en daar zit niemand op te wachten. Kamado Express is een echte kamado specialist, op de vuurtafels van OFYR na, want die zijn gewoon supergaaf. Wij verkopen uitsluitend uitgebreid geteste A-merken. Alle vier, want meer zijn er niet. Binnen deze range aan kamado’s is elk merk op haar manier onderscheidend. Monolith BBQ kenmerkt zich door:

 1. Het Rookhout toevoersysteem, uniek voor dit merk! Tijdens het roken kun je eenvoudig pellets of rookhout-chips toevoegen;
 2. Het Smart Grid System: modulair systeem waarmee je het maximale op verschillende niveaus uit je kamado haalt;
 3. De supertoffe Fire Plate, daarmee wordt het pas echt leuk! Kies je bijvoorbeeld voor een set met de veelzijdige ICON of leg hem op een Classic BBQ Guru PRO 2.0 dan tover je je kamado om tot een gezellige vuurtafel;
 4. Wokset: in combinatie met je Smart Grid System of met bovenstaande Fire Plate en de Wokkroon maak je van je Monolith BBQ een waar wokfestijn! Lekker vers en knapperig!
 5. BBQ Guru integratie! Kies je voor een Classic BBQ Guru Edition dan is deze handige BBQ technologie volledig geïntegreerd in de behuizing van je kamado. Superhandig en heel innovatief;
 6. RVS Buggy: bij geen enkel ander merk vind je deze mooie verrijdbare en wendbare kamadotafel met optionele zijtafel;
 7. Rotisserie / Spit: die ken je al van andere merken maar toch doet dit merk het net wat anders. Je kunt er namelijk een spit in hangen maar ook 6 roterende spiesen en hij is batterij aangedreven! Handig.
Monolith BBQ Fire Plate 2

Heb je een vraag aan ons?

Wij staan voor je klaar!

Kamado Express, 365 dagen per jaar kamado specialist! We helpen je graag telefonisch, via de chat of per mail.

Stel een vraag

Ga naar onze servicepagina

Je vraag in de winkel stellen?

Wist je dat we een toffe BBQ winkel hebben? BBQ Shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Echt een bezoekje waard!

Bezoek de website van The Fire Station

Maak een afspraak

Close search
Winkelmand
error: Content is beschermd!