skip to Main Content

Monolith, Duitse degelijkheid en innovatie

Monolith BBQ heeft (weer) een plaatsje in ons assortiment verdient!

Beleef nu ook Monolith BBQ bij Kamado Express! Dit Duitse merk is de grootste speler op haar thuismarkt en dat word je niet zomaar. Innovatie en degelijkheid, daar staan ze voor! Daarom hoort dit merk (weer) thuis in ons assortiment. En je weet het, als wij een merk gaan verkopen zit het met de kwaliteit en betrouwbaarheid wel snor. Waarom? Kamado Express staat voor passie voor BBQ, we testen alles zelf en hebben echt verstand van kamado’s. Daarom vind je bij ons uitsluitend A-merken met de juiste garanties en voorwaarden. Zo zijn we de grootste kamado-specialist van Nederland geworden! Duik samen met Kamado Express in de wereld van Monolith.

Alles over de Monolith

Monolith, compleet geleverd en boordevol innovaties!

Een keramische barbecue is zoveel meer dan alleen een barbecue. Natuurlijk kun je rechtstreeks boven de houtskool grillen maar je kunt er veel meer uit halen. Denk aan low ‘n slow, stoven en roken. Bij de meeste kamado-merken dien je later losse accessoires aan te schaffen om dit te kunnen. En precies daar ligt de kracht van Monolith! Niet dat er geen leuke accessoires zijn om later aan te schaffen, zeker wel! Hele mooie en nuttige zelfs. Echter, in de basis wordt dit Duitse merk zeer compleet geleverd. De Classic en de LeChef worden met het innovatieve Smart Grid System geleverd. Daar lees op deze pagina meer over.

Welke maten Monolith BBQ heeft Kamado Express?

Dit kamado-merk is verkrijgbaar in 4 maten.

Twee compacte modellen waarvan er eentje wel heel bijzonder is! Dan volgt de meest verkochte alleskunner en als laatste de reusachtige unit. Dat omschrijft snel de 4 modellen, toch is er meer! Klik op de links en vind bij elk product een goede omschrijving wat wij ervan vinden. Dus niet knippen-plakken van anderen maar onze heldere visie en mogelijkheden die wij zien met Monolith producten.

 • Monolith Junior, roosterdiameter van 33 centimeter. In 2 kleuren, stand-alone of met onderstel verkrijgbaar.
 • Monolith ICON, een bijzondere kamado! Compact tafelmodel met draagbaar onderstel en roosterdiameter van 33 centimeter. Wat hem bijzonder maakt? Dat lees je hier!
 • Monolith Classic, de meest verkochte maat met een roosterdiameter van 46 en in 2 kleuren leverbaar. Ook als stand-alone of met onderstel. Bekijk hier de mogelijkheden met de Classic.
 • Monolith LeChef, voor de meeste een maatje te groot (roosterdiameter 55 cm) maar met deze knaap kom je nooit ruimte tekort. Eveneens in te bouwen (stand-alone) of met stabiel onderstel. Bekijk hier de mogelijkheden met de LeChef.

Kamado Express biedt elk model ook aan in een Monolith voordeelpakket, bekijk deze pakketten zeker even!

Wat zit er in de standaardleveromvang van een Monolith BBQ?

Zoals gezegd is elke Monolith BBQ een complete set oftewel bestellen, ontvangen, eenvoudig monteren en let’s go…aan de slag ermee! Wat er precies in de leveromvang inbegrepen zit is per model verschillend. Wil je exact weten wat erbij zit kijk dan even op de pagina van het model waar je interesse naar uit gaat. In ieder geval zit er altijd het essentiële hitteschild bij. Zonder deze deflectorplaat haal niet het maximale uit je kamado. Wat ook standaard en onderscheidend is voor dit merk is de rookhouttoevoer, deze vind je op de Junior, Classic en LeChef.

Het Monolith Smart Grid System. Wat is dat?

Kies je voor een Monolith Classic dan heb de keuze uit 4 modellen, namelijk:

Op de Basic na zijn ze allemaal voorzien van het Smart Grid System (SGS), een nieuw grillrooster systeem met unieke flexibiliteit en geïntegreerde vetopvang. De set bestaat uit een metalen frame, een ring en 2 handgrepen. In het frame liggen 2 deflectorstenen, 2 vetopvangbakken, 2 RVS grillroosters en een uitneembare as-schep. Het idee is een compleet multi level system waarmee je direct, indirect of half- half kunt werken. Megaflexibel dus. Het SGS behoort tot de standaarduitrusting van een Classic en een LeChef Monolith kamado echter kun je deze set heel makkelijk uitbreiden met handige (en vaak essentiële) accessoires zoals:

 • SGS Gietijzeren rooster
 • SGS Gietijzeren Plancha
 • Pizzasteen
 • Wok set en wok houder

Wat zijn nuttige, essentiële Monolith accessoires?

Deze vraag horen wij heel vaak! Het is een belangrijke vraag waarop wij vaak een eenduidig antwoord kunnen geven. Begin met de basis en breid langzaam je kamado-set uit. De essentiële accessoires in onze ogen zijn, naast je Monolith kamado met alles wat er standaard bij wordt geleverd, het gietijzeren rooster, een paar BBQ handschoenen, een goede kernthermometer en uiteraard een zak goede restaurant kwaliteit houtskool. Als deze “ingrediënten” vind je in onze Monolith voordeelsets.  Dus zoek niet verder en kies voor dit Duitse topmerk, daar zul je geen spijt van krijgen.

Waarmee onderscheid Monolith zich van andere merken?

Belangrijke vraag waar we graag antwoord op geven.

Wij hebben Monolith in ons assortiment opgenomen omdat we het onderscheidend vermogen waarderen. Kamado Express is een echte kamado specialist, op de vuurtafels van OFYR want die zijn gewoon supergaaf, na hebben wij alle A-merken in onze assortiment. Meer zijn er niet. Binnen deze range aan kamado’s is elk merk op haar manier onderscheidend. Monolith BBQ kenmerkt zich door:

 1. Rookhouttoevoersysteem: tijdens het roken kun je pellets of rookhout-chips toevoegen;
 2. Smart Grid System: modulair systeem waarmee je het maximale uit je kamado haalt;
 3. Fire Plate: nu wordt het echt leuk! Kies je bijvoorbeeld voor een ICON of een Classic PRO 2.0 dan kun je de Fire Plate gebruiken en tover je je kamado om tot een vuurtafel;
 4. Wok set: in combinatie met de bovenstaande Fire Plate of met de Wok ring maak je van je Monolith BBQ een waar wokfestijn! Lekker vers en knapperig!
 5. BBQ Guru integratie: kies je voor een Classic BBQ Guru Edition dan is deze technologie volledig geïntegreerd in de behuizing van deze kamado. Superhandig en heel innovatief;
 6. RVS Buggy: bij geen enkel ander merk vind je deze mooie verrijdbare en wendbare kamadotafel
 7. Rotisserie: die ken je al van andere merken maar toch doet dit merk het net wat anders. Je kunt er namelijk een spit in hangen maar ook 6 roterende spiesen. Lees er hier meer over!

Bekijk hier video’s van Monolith.

Close search
Winkelmand
error: Content is beschermd!