skip to Main Content
Big Green Egg rookhout

Rookhout Chunks

Heerlijke rooksmaak met rookhout chunks

Ga je vlees of vis op je kamado bereiden met een wat langere rooktijd? Gebruik dan rookhout chunks! Door enkele chunks in het vuur van je kamado te leggen, voeg je een heerlijke rooksmaak aan je gerechten toe. Bij Kamado Express kun je terecht voor diverse soorten rookhout chunks van allerlei verschillende merken. Lees hieronder welke smaak chunks het best bij verschillende gerechten past.


Roken met rookhout chunks

Wil je BBQ hout chunks gaan gebruiken tijdens het bereiden van je gerechten? Zorg er dan eerst voor dat je kwaliteits houtskool gebruikt. Hierdoor komt de smaak van de chunks extra goed naar voren. Bij dit soort houtskool worden namelijk geen chemische stoffen toegevoegd.

De rook chunks zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, met allen een eigen smaak die past bij rund, varkensvlees, gevogelte of vis.

Ben je op zoek naar houten chunks speciaal voor visgerechten, kies dan voor elzenhout. Al is dit ook erg goed te gebruiken voor lam, rund en varken. De hickory houten chunks zijn ideaal voor vleesgerechten met varken, rund, lam of kip. Ook voor schaaldieren is het de ideale soort rookhout.

Eik past weer perfect bij vlees en gevogelte en kersenhout past eigenlijk bij ieder ingrediënt. De heerlijke zoete smaak past bij vis en schaaldieren, tot rund en kaas! Hetzelfde geldt voor beukenhout.

Heb jij een vraag over welke soort rookhout chunks je het beste kan gebruiken bij een bepaald gerecht? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons bereiken via de chat, e-mail of telefoon. Er zal altijd een BBQ professional voor je klaar staan die je kan helpen.

Rookhout

Naast houten chunks voor je BBQ hebben we ook andere soorten BBQ rookhout in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan houtplankjes, rookmot, houtpapier en houtsnippers. Allen zijn voor een andere barbecuetechniek op je kamado te gebruiken.

Ben je op zoek naar een cadeau voor een barbecue-fanaat, maar weet je niet zeker of hij of zij een kamado heeft? Dan zit je met wood chunks altijd goed! Dit is namelijk ook heel goed te gebruiken op elektrische- en gasbarbecues. Je legt ze dan op het rooster, waar je ze bij gebruik op een kamado bij het houtskool legt.

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.