Skip to content
Onderhoudsbeurt kamado

Kamado vilt & Fiberglass gaskets

Vervang op tijd je kamado vilt!

Goed afsluitend vilt voor je kamado is van essentieel belang. Het zorgt ervoor dat de warmte in je dome blijft zodat je een mooie, constante temperatuur krijgt. Daarnaast zorgt het kamado vilt ook voor demping van het keramiek. Vilt en fiberglas slijt, na verloop van tijd zal het kamado vilt aan vervanging toe zijn. Voor een nieuw en fris viltje ben je bij ons aan het juiste adres!

Resultaat 1–15 van de 19 resultaten wordt getoond

[retailrocket-category-tracker]
[retailrocket-category-div]

Soorten kamado vilt

Welk soort vilt je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van je kamado. Zowel van het merk als van het formaat. Zo maak je bijvoorbeeld op een The Bastard kamado gebruik van Infinity Gasket vilt en op een Kamado Joe gebruik je Fiberglass. Doordat er zoveel verschillende soorten vilt voor de kamado zijn is het belangrijk dat je jezelf op voorhand goed laat informeren. Uiteraard kunnen wij je daarbij helpen. Als je twijfelt over welk vilt geschikt is voor jouw kamado, neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag!

Waarom kamado vilt vervangen?

Door de hitte van de kamado wordt het vilt na verloop van tijd steeds dunner. Daardoor sluit de kamado op een gegeven moment minder goed en is je kamado niet meer luchtdicht. Dit is vooral erg onhandig voor het reguleren van de temperatuur, je wilt namelijk dat deze mooi constant blijft. Wanneer het vilt op je kamado te dun is trek je valse lucht aan waardoor je de temperatuur niet meer goed kan controleren. Daardoor is het ontzettend belangrijk dat je op tijd je vilt vervangt. Neem hier wel even de tijd voor, als je het vilt namelijk niet zorgvuldig vervangt kan het na een paar keer weer loslaten. Dat is natuurlijk zonde.

Vilt vervangen

Als eerst is het belangrijk dat je het oude kamado vilt volledig verwijdert. Hiervoor kan het handig zijn om een krabber of stanleymes te gebruiken. De resten van het vilt die achter blijven maak je vochtig met aceton of alcohol en laat dit even intrekken. Vervolgens kun je voorzichtig de resten er afkrabben. Daarna laat je de kamado minstens een uur drogen tot de aceton of alcohol is vervlogen. Vervolgens plak je het nieuwe vilt zorgvuldig op de rand van de basis en op de deksel. Wanneer je dit gedaan hebt knip je het vilt af. Knip een paar millimeter verder dan het einde van het vilt, zodat het einde over het begin heen valt. Dit zorgt voor de nodige speling. Daarna kun je weer lekker aan de slag met je kamado! Wil je graag een uitgebreidere uitleg over het vervangen van vilt? Je leest er alles over in dit blogartikel.

Kamado onderhoud

Heb je geen zin om zelf je vilt te vervangen en is je kamado aan een volledige onderhoudsbeurt toe? Dat kunnen we voor je verzorgen! Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt de binnenzijde en de buitenzijde van de kamado volledig schoongemaakt, het scharnier wordt afgesteld en het vilt wordt vervangen. Ook wordt je kamado nog volledig nagelopen of er nog andere puntjes zijn die onderhouden moeten worden. Met een volledig schoongemaakte kamado geniet je nog meer van je kamado! Bekijk hier de mogelijkheden van een onderhoudsbeurt.

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast