skip to Main Content
Onderhoudsbeurt kamado

Kamado vilt & Fiberglass gaskets

Vervang op tijd je kamado vilt!

Goed afsluitend vilt voor je kamado is van essentieel belang. Het zorgt ervoor dat de warmte in je dome blijft zodat je een mooie, constante temperatuur krijgt. Daarnaast zorgt het kamado vilt ook voor demping van het keramiek. Vilt en fiberglas slijt, na verloop van tijd zal het kamado vilt aan vervanging toe zijn. Voor een nieuw en fris viltje ben je bij ons aan het juiste adres!

Resultaat 1–15 van de 19 resultaten wordt getoond


Soorten kamado vilt

Welk soort vilt je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van je kamado. Zowel van het merk als van het formaat. Zo maak je bijvoorbeeld op een The Bastard kamado gebruik van Infinity Gasket vilt en op een Kamado Joe gebruik je Fiberglass. Doordat er zoveel verschillende soorten vilt voor de kamado zijn is het belangrijk dat je jezelf op voorhand goed laat informeren. Uiteraard kunnen wij je daarbij helpen. Als je twijfelt over welk vilt geschikt is voor jouw kamado, neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag!

Waarom kamado vilt vervangen?

Door de hitte van de kamado wordt het vilt na verloop van tijd steeds dunner. Daardoor sluit de kamado op een gegeven moment minder goed en is je kamado niet meer luchtdicht. Dit is vooral erg onhandig voor het reguleren van de temperatuur, je wilt namelijk dat deze mooi constant blijft. Wanneer het vilt op je kamado te dun is trek je valse lucht aan waardoor je de temperatuur niet meer goed kan controleren. Daardoor is het ontzettend belangrijk dat je op tijd je vilt vervangt. Neem hier wel even de tijd voor, als je het vilt namelijk niet zorgvuldig vervangt kan het na een paar keer weer loslaten. Dat is natuurlijk zonde.

Vilt vervangen

Als eerst is het belangrijk dat je het oude kamado vilt volledig verwijdert. Hiervoor kan het handig zijn om een krabber of stanleymes te gebruiken. De resten van het vilt die achter blijven maak je vochtig met aceton of alcohol en laat dit even intrekken. Vervolgens kun je voorzichtig de resten er afkrabben. Daarna laat je de kamado minstens een uur drogen tot de aceton of alcohol is vervlogen. Vervolgens plak je het nieuwe vilt zorgvuldig op de rand van de basis en op de deksel. Wanneer je dit gedaan hebt knip je het vilt af. Knip een paar millimeter verder dan het einde van het vilt, zodat het einde over het begin heen valt. Dit zorgt voor de nodige speling. Daarna kun je weer lekker aan de slag met je kamado! Wil je graag een uitgebreidere uitleg over het vervangen van vilt? Je leest er alles over in dit blogartikel.

Kamado onderhoud

Heb je geen zin om zelf je vilt te vervangen en is je kamado aan een volledige onderhoudsbeurt toe? Dat kunnen we voor je verzorgen! Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt de binnenzijde en de buitenzijde van de kamado volledig schoongemaakt, het scharnier wordt afgesteld en het vilt wordt vervangen. Ook wordt je kamado nog volledig nagelopen of er nog andere puntjes zijn die onderhouden moeten worden. Met een volledig schoongemaakte kamado geniet je nog meer van je kamado! Bekijk hier de mogelijkheden van een onderhoudsbeurt.

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.