skip to Main Content
Blues Hog

Blues Hog saus & rub

Kies voor de smaak van een Amerikaanse topper!

Blues Hog saus is ontzettend gewild is onder de grote namen in de Amerikaanse BBQ wereld en dat is niet voor niets! De sauzen zijn echt heerlijk, beetje stroperig en over het algemeen zoet in de basis. Sommige zijn wat rokerig en dat past natuurlijk erg goed bij BBQ. Daarnaast is de rub van dit merk ook een ideale basis voor diverse soorten vlees en gevogelte.

Dit Amerikaanse merk begon haar BBQ avontuur in Tennessee met het grillen van hele varkens op houtskool. De man achter Blues Hog is de legendarische pitmaster Bill Arnold. Hij heeft, met zijn sauzen en rubs,  meer BBQ-prijzen gewonnen dan welke ander merk ter wereld. Alles  is gemaakt van de hoogste kwaliteit ingrediënten.

Niet voor niets is dit merk zo populair bij BBQ teams en chefs over de hele wereld!

Toont alle 8 resultaten


De lekkerste BBQ sauzen

Blues Hog is ontwikkeld in Tennessee door Bill Arnold en heeft inmiddels vele prijzen gewonnen met zijn sauzen. ‘The original’ saus werd gebruikt voor varkensvlees bij Zuid-Amerikaanse familiebarbecues en inmiddels zijn er een aantal varianten toegevoegd in het rijtje sauzen. De sauzen zijn zoet in de basis, waar de Tennessee Red op basis van azijn en peper is gemaakt en dus wat zuurder is. De originele ‘Barbecue Saus’ is zoet met een klein pitje, waar de ‘Smokey Mountain’ saus een rokerige smaak geeft en de Honey Mustard saus weer een mix is van zoet en zuur. Voor elk gerecht is er dus een passende saus.

Bereid de lekkerste gerechten

Je kunt de sauzen op twee manieren bereiden met elk een compleet andere smaakervaring. Wanneer je de saus aanbrengt na de bereiding, zal je merken dat de smaak een stuk zoeter is dan wanneer je deze aanbrengt voordat je het vlees op de barbecue legt. Bij de tweede manier haal je meer een rooksmaak naar voren.

Daarnaast kun je de Honey Mustard saus heel goed gebruiken als basis van je eigen saus. De saus heeft een goede balans van zoet en zuur, waardoor je hier zelf gemakkelijk je lievelingsspecerijen aan toe kunt voegen.

Wil je extra Blues Hog smaak toevoegen aan je gerechten, kijk dan ook eens naar de rubs van dit merk. Deze zijn verkrijgbaar in diverse smaken en natuurlijk goed te combineren met de BBQ sauzen. Je kunt hierdoor gemakkelijk een extra rokerige, of juist zoete smaak toevoegen en experimenteren met smaken.

Blues Hog bij Kamado Express

Heb je vragen over ons assortiment smaakmakers en dan in het bijzonder Blues Hog? Heb je bijvoorbeeld een gerecht in gedachte en weet je niet goed welke saus daar bij past? Of heb je vragen over de ingrediënten? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel The Fire Station. We helpen je graag!

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.