skip to Main Content
Sparerib rek

Meer ribs erop met een Spare Rib Rek!

Rubben, roken, smoren en lakken!

Spareribs? Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! En jij waarschijnlijk ook niet. Het is nou eenmaal een feit dat spareribs superlekker zijn en dat ze van de kamado nog lekkerder zijn! Daar wil je gewoon meer van. Daarom is het handig als je meerdere spareribs tegelijkertijd kan bereiden.

Toont alle 9 resultaten


Musthave voor de rib liefhebbers!

Er zijn 2 type ribrekjes. Het multifunctionele sparerib rek en het normale ribrek. De eerste kun je omdraaien en dan kun je er ook een kip of rollade in bereiden. Welke je ook kiest, een spareribrek is echt een musthave voor de liefhebber van spareribs. Met zo’n rekje kun je in dezelfde tijd meer ribben bereiden. Wanneer je de ribs naast elkaar in het rek (i.p.v. plat op het rooster) plaatst, stroomt warme lucht en de rook er beter langs, worden ze gelijkmatiger gegaard en worden je ribs nog lekkerder! Bij Kamado Express hebben we ruime keuze uit ribrekjes voor op de kamado.

Ruime keuze in rib rekjes

Bij Kamado Express vind je verschillende formaten rekjes van diverse merken. Heb je een grote kamado, met een roostermaat vanaf 46 centimeter? Dan is bijvoorbeeld het Bastard Sparerib Rek Deluxe echt wat voor jou. In dit grote rek kun 6 ribben kwijt! Heb je een wat kleinere kamado? Dan is de Big Green Egg Rib Rack Small voor jou meer geschikt. In dit compacte rekje kun je maximaal 4 ribs bereiden. Bijkomend voordeel van de meeste rib racks is dat het niet enkel te gebruiken is om spareribs mee te bereiden. Wanneer je het rek omdraait kun je er bijvoorbeeld perfect rollade op garen of grote stukken vlees eenvoudig op verplaatsen. Een multifunctioneel accessoire dus!

3-2-1 spareribs

De allerlekkerste spareribs zijn natuurlijk degene waarvan het vlees van het bot af valt. Deze heerlijke ‘fall of the bone’ ribs zijn vrij makkelijk te bereiden op de kamado. Hiervoor gebruik je de 3-2-1 methode. Dit gerecht bereid je in 3 fase’s. Fase 1: 3 uur roken. Fase 2: 2 uur stomen. Fase 3: nog 1 uur op de kamado garen en lakken. Deze tijden worden wel gehanteerd wanneer je extra dik bevleesde ribben hebt. Wanneer de ribben wat dunner zijn kun je bijvoorbeeld ook 2-1-0,5 doen. Wil je graag een uitgebreide uitleg hoe je de lekkerste 3-2-1 spareribs maakt? Bekijk dan hier het recept.

Wil je eens spareribs met een bijzondere twist proberen? Bekijk dan eens de Aziatische spareribs. Wanneer je dit recept volgt heb je spareribs met iets meer bite en met heerlijke Aziatische smaken. Op onze receptenpagina vind je naast spareribs nog veel meer heerlijke kamado recepten!

Het beste BBQ vlees

Wanneer je heerlijke gerechten op de kamado wilt gaan bereiden, heb je natuurlijk wel de juiste ingrediënten nodig. Daarvoor is het belangrijk dat je het juiste vlees is huis haalt van hoge kwaliteit.

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.