skip to Main Content
Big Green Egg Medium

Gietijzeren skillet, in vele maten en hoogtes

Een gietijzeren skillet is onmisbaar voor de echte buitenkok!

Een goede gietijzeren skillet is een musthave voor iedereen die graag tegelijkertijd, verschillende gerechten bereidt op de kamado of BBQ. Het grote voordeel van een skillet is de dikke bodem. Gietijzer zorgt ervoor dat de pan heel heet kan worden en ook blijft. Dit maakt de skillet tot de perfecte pan om vlees dichtschroeien, stevigere vis of schaaldieren in te bakken of het karamelliseren van groenten. Bij Kamado Express vind je een groot assortiment aan gietijzeren skillets van verschillende merken en formaten.


Gietijzeren skillet van Kamado Express

Voor een grote diversiteit aan skillets ben je bij Kamado Express aan het juiste adres. Bij ons vind je veel verschillende merken en formaten, zodat de juiste skillet er voor jou zeker tussen zit! Een bekend skillet merk is Valhal Outdoor. De skillets van dit merk hebben altijd twee handvatten en zijn voorbehandeld met natuurlijke olie. De Valhal Outdoor skillet zijn verkrijgbaar in de formaten: 15cm, 20cm, 25cm, 30cm, 35cm en 50cm. Ben je meer verknocht aan het merk Big Green Egg? Er zijn ook twee Big Green Egg skillets verkrijgbaar. Van 27cm en 36cm. Van The Bastard zijn er drie skillets verkrijgbaar. Een skillet van 20cm, 24cm en 28cm.

Zoals je ziet is er keus genoeg wat betreft een skillet. Vind je het lastig hierin een keuze te maken? Weet je niet goed welk formaat of welk merk het meest geschikt is voor jouw kamado? Dan helpen we je hier uiteraard graag mee. Neem gerust contact op via mail, telefoon of chat. Je kunt natuurlijk ook langskomen in onze kamado shop The Fire Station in Kaatsheuvel om al onze skillets in het echt te zien.

Recepten met een skillet

Heb je een mooie skillet ter beschikking maar weet je niet zo goed wat je er allemaal mee kan bereiden? Neem dan eens een kijkje op onze receptenpagina. Hierop staan diverse recepten waarin de skillet wordt gebruikt om een heerlijk gerecht mee te maken. Zoals bijvoorbeeld de ‘Garnalen in een pittige saus’ of de ‘Steak pasta alla puttanesca’. De mogelijkheden op je kamado groeien enorm wanneer je een skillet tussen je kamado accessoires hebt staan. Ga dus lekker zelf aan de slag met je skillet en geniet van je heerlijke gerechten!

Skillet verzorgen

Een gietijzeren skillet is altijd voorbehandeld met een natuurlijke olie. Maar het is wel belangrijk dat je de gietijzeren accessoires vet houdt. Hiervoor kun je het beste de Valhal Outdoor Verzorgingswax of The Bastard care spray gebruiken. Naast het inbranden zijn dit ook de perfecte middelen om je gietijzeren accessoires mee in te vetten na gebruik. Je vergroot je de levensduur van je gietijzeren accessoires enorm want roest krijgt geen kans zo. Verzorgingswax of spray wordt vaak besteld in combinatie met een scrubmatje. Met dit matje verwijder je gemakkelijk grove aangekoekte etensresten voordat je gaat smeren of spayen.

Zoeken