Skip to content

Kamado Joe. De andere Amerikaanse kamado!

De maatvoering en specificaties van een Kamado Joe vind je overal. Ook bij Kamado Express! Maar wij gaan verder, we zijn namelijk altijd op zoek naar het verhaal achter het merk. Inhoudelijke informatie over dit relatief jonge merk bleek niet zo makkelijk te vinden. Maar Kamado Express dook erin!

Je vindt hier dus niet alleen alle keramische barbecues van Kamado Joe, je vindt ook nuttige informatie en achtergronden van dit Amerikaanse merk.

Lees alles over Kamado Joe

Alle Kamado Joe modellen

Kamado Joe Classic I
Bekijk alle varianten
Kamado Joe Classic 2
Kamado Joe Classic 2
Bekijk alle varianten
Kamado Joe Classic 3
Bekijk alle varianten
Kamado Joe Konnected Joe
Kamado Joe Konnected Joe
Bekijk alle varianten
Kamado Joe Junior
Bekijk alle varianten
Kamado Joe Junior Cart (Onderstel)
Kamado Joe Junior Compleet
Bekijk alle varianten
Kamado Joe Big Joe
Kamado Joe Big Joe
Bekijk alle varianten
Kamado Joe Big Joe 3
Bekijk alle varianten

Bekijk alle beoordelingen

Kamado Joe Gold Dealer

Kamado Joe, uit voorraad bij Kamado Express! Lees alles over dit merk hier.

Wie zijn ze? Wat is hun filosofie? Waar komen ze vandaan en waar gaan ze naartoe?

We hebben wel wat onderzoek moeten doen om hier achter te komen. Internet puilt niet bepaald uit van de informatie over dit Amerikaanse bedrijf. Ook hun eigen website is weinig informatief. Om te beginnen is het Kamado Joe hoofdkantoor gevestigd in Atlanta, Georgia. En hoe toevallig weer….daar komt ook Big Green Egg vandaan!

Van idee tot merk

Het idee en concept voor dit bedrijf begon in 2008 toen Bobby Brennan en Kerry Coker de bedrijfswereld verlieten voor een BBQ avontuur om samen dit bedrijf te starten. De beide heren werkten bij Siemens en hadden een lang verleden in de corporate wereld. Supersaai, dus wij snappen wel dat ze dit leuker vonden om te gaan doen.

Van Bobby weten we dat hij al jaren een Big Green Egg gebruikte en iedereen in zijn omgeving aanstak (gelukkig niet letterlijk) met het kamado-virus. Hij was er helemaal wild van en stak ook Kerry Coker aan met het ons zo bekende virus. Daarnaast wilde Bobby na al die jaren in de zakenwereld eens wat anders gaan doen. Op een dag werd hij wakker met het idee om een nóg betere, meer innovatieve variant van onze “grote groene vriend” te gaan maken. Dit idee deelde hij met Kerry en kort daarna was het merk Kamado Joe geboren.

Waar komt de naam Kamado Joe vandaan?

De naam “Kamado Joe” moest beschrijvend, uniek en makkelijk te onthouden te zijn. Waar het woord “kamado” vandaan komt hoeven we eigenlijk net uit te leggen maar we doen het toch even:

De kamado is uitgevonden in China, via Korea verspreid en uiteindelijk in Japan terecht gekomen. Het woord “kamado” is dus Japans en betekent “fornuis” of “kookplaats”. De letterlijke vertaling is “plaats voor de ketel”. We hebben het dus over een woord en een product dat al meer dan 3000 jaar wordt gebruikt! 

Waar “Joe” vandaan komt is helemaal bijzonder. Dit werd geïnspireerd op een zeer kort beroemde man met de bijnaam “Joe the Plumber”. Zijn echte naam was Samuel Joseph (dus Joe) Wurzelbacher en hij is een Amerikaanse loodgieter die in 2008 als archetype een rol speelde in de verkiezingsstrijd tussen Barack Obama en John McCain. Wurzelbacher vroeg Obama, in het bijzijn van camera’s, naar de belastingpolitiek. Hij had plannen om het loodgietersbedrijf te kopen waar hij werkte, en vroeg de presidentskandidaat “your new tax plan’s going to tax me more, isn’t it?” Hij verklaarde dat Obama’s belastingplan niet verenigbaar zou zijn met de American Dream. Joe deed dat overigens op een vriendelijke en nette manier en won zo de harten van vele Amerikanen.

“Joe” heeft daarmee een positieve en vriendelijke connotatie en dat is precies wat Bobby en Kerry wilden hoe hun (potentiële) klanten zich zouden voelen over hun nieuwe bedrijf en haar producten.

Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe

Het motto: Make a better grill!

Toen ze wisten wat de doelstelling en de naam zou worden werd het tijd om te gaan ontwerpen. Omdat zij dit beiden niet zelf konden namen zij een lokaal industrieel ontwerpbureau in de arm en togen vervolgens met deze ontwerpen naar China om een kamado te laten maken. Het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn om een kwalitatieve kamado in China te laten produceren. Na heel veel design issues, technische problemen en “other bumps” werden de eerste Kamado Joe’s naar The USA vervoerd. Ook daar bleek dat de Kamado Joe nog niet klaar was om te de strijd aan te gaan met Big Green Egg. Daarom werden de Chinese fabrikanten persoonlijk uitgenodigd om eens in Amerika te kijken welke kwaliteit deze Amerikaanse consument verwachtte. Dit bezoek leverde betere inzichten op en stapje voor stapje werd de Kamado Joe een volwaardige, zeer innovatieve keramische BBQ met als groot verschil dat de productie niet in Georgia was maar in China.

Leuk weetje! Big Green Egg heeft een eigen high tech fabriek in Mexico. Elk ander kamado-merk wordt in China geproduceerd met 1 uitzondering in India. 

Het bedrijf groeide en groeide. Anno 2020 is Kamado Joe één van ‘s werelds grootste keramische barbecue-merken. In ons onderzoek naar de geschiedenis van dit merk bekeken we diverse interviews met Bobby Brennan en daaruit komt heel duidelijk naar voren dat hij met zijn bedrijf bestaande klanten 100% centraal stelt. Zijn filosofie is dan ook: mijn bestaande klanten zijn mijn ambassadeurs en zijn belangrijker dan welke marketingtool dan ook. Als zij tevreden zijn zullen zij andere enthousiasmeren. Laat dat nu ook de het motto van Kamado Express zijn! Ik denk dat we het goed met elkaar gaan vinden :-).

Gevulde pompoen recept

Waar staat het merk Kamado Joe voor?

 • Flexibiliteit, intelligent ontwerp en kwaliteit. In random volgorde!
 • Slimme functies ontwikkelen
 • Koken op diverse niveau’s en oppervlakken
 • Het beste keramiek
 • Een volledig geassembleerde kamado in de doos dus “ready to grill” in 15 minutes!”
 • Extreem goed bestand tegen elementen als hitte, kou, vochtigheid en zonlicht
 • De beste metalen: 304 roestvrij staal, gegalvaniseerd staal, gietijzer en gietaluminium

Kamado Joe en haar innovaties:

 • Divide & Conquer grillsysteem, op 2 of 3 niveaus grillen
 • As-lade systeem, makkelijk as verwijderen
 • Deelbare Fire Box, keramische schijven die bijeen worden gehouden door een ring
 • Het SloRoller rooksysteem, lees onze blog over deze bijzondere feature
 • Air Lift scharnier, superlicht bedienbare dome
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe
Kamado Joe

De overname van Kamado Joe

Eind 2018 is Kamado Joe overgenomen door Dominus, een investeringsmaatschappij. In het verleden nam dit bedrijf ook al het smoker-merk Masterbuilt en het BBQ-merk Smokey Hollow over. De oprichters van Kamado Joe blijven gelukkig actief deelnemen aan de bedrijfsactiviteiten zodat men de ingezette koers kan vasthouden. De overname heeft het bedrijf de financiële middelen gegeven om een leider in de kamado-markt te worden.

Welke maten zijn er?

Dit Amerikaanse kamado-merk kent 3 modellen.

Het compacte model, de meest populaire modellen en de reuzen! Dat omschrijft het assortiment van dit merk wel!

Het meest verkochte model is de alleskunner genaamd Classic. Een serie van 3 modellen, allen even groot qua diameter (46 cm roostermaat) maar de Classic 3 is hoger omdat hij de SloRoller kwijt kan en 3 levels in plaats van 2 levels heeft in het Multi Level System. Klik op onderstaande links en je vindt bij elk product een goede omschrijving van de leveromvang en meegeleverde accessoires. Het is een zeer complete kamado waarmee je echt compleet start. Goed, nu meer over de maten van deze rode kanjers!

 • Joe Junior: de compacte rode krijger! Tafelmodel met een roosterdiameter van 33 centimeter. Alleen als draagbaar model, een onderstel bestaat niet. Wil je een compacte kamado mét onderstel? Kijk dan bij de Big Green Egg Small, Monolith Junior Compleet of The Bastard Compact op een High Level Stand.
 • Classic 1, Classic 2 en de Classic 3. De 1 is een instapmodel, de 2 de bestseller en de 3 het Zwitserse zakmes! Allen zeer compleet en met de laatste kan echt alles!
 • Big Joe / Big Joe 3: Mag het een onsje meer zijn? Kies dan voor de Big Joe serie en je komt nooit meer ruimte tekort!

Heb je een vraag aan ons?

Wij staan voor je klaar!

Kamado Express is de grootste kamado specialist van de Benelux.
We zijn goed bereikbaar en helpen je graag telefonisch, via de chat of per mail.

Stel een vraag

Bekijk onze servicepagina voor veel gestelde vragen

Je vraag aan een specialist stellen?

Bezoek onze toffe BBQ shop: The Fire Station in Kaatsheuvel. Echt een bezoekje waard! Alles op voorraad, heel veel buitenkeukens en de tofste kamado workshops!

The Fire Station
Anton Pieckplein 117a
5171CV Kaatsheuvel
0416-235032

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast