Skip to content
🔥 Vakantiegeld Weken bij Kamado Express! 10 tot 15% korting op heel veel kamado’s, OFYR en Konro Grills. 🍗

Monolith Avantgarde

Het Zwitsers zakmes onder de kamado’s!

Monolith loopt voorop als het om innovatie gaat. Met topmodel Avantgarde introduceren ze een compleet nieuw ontwikkelde kamado. Door te streven naar perfectie en de hoogste kwaliteit is dit nieuwe topmodel ontstaan: de Monolith Avantgarde! Deze bijzondere kamado is voorzien van nieuwe features. Onderaan deze pagina lees je er alles over. Verkrijgbaar in 2 verschillende maten. Het Large model Avantgarde Classic en XL model Avantgarde LeChef.

Lees meer over de Monolith Avantgarde

Toont alle 4 resultaten

[retailrocket-category-tracker]
[retailrocket-category-div]

De prachtige Avantgarde!

De nieuwste versie van Monolith is de Monolith Avantgarde. Deze heeft verschillende nieuwe features. Het eerste wat direct opvalt is de prachtige en stoere matzwarte kleur van de kamado. Hij is Solo verkrijgbaar om in te bouwen in een kamado tafel of buitenkeuken, maar ook compleet inclusief onderstel en zijtafels. Het vernieuwde onderstel is voorzien van een grote plaat met Monolith logo, ideaal om je accessoires op te leggen. De speciale gecarboniseerde bamboe zijtafels geven je extra werkruimte naast je kamado. Het vernieuwde handvat is voorzien met een ingebouwde LED verlichting. Op de vernieuwde thermometer kun je gemakkelijk de temperatuur van de kamado aflezen.

Wat is de nieuwe Monolith Avantgarde serie?

De Avantgarde Serie is de nieuwste ontwikkeling van MONOLITH Grill, het Duitse Kamado merk. Het is gebaseerd op de nog steeds technisch geavanceerde PRO Serie 2.0: het roestvrijstaal & glasvezel afdichtingssysteem, de geïntegreerde adapter voor het aansluiten van een digitale controller, het ongelooflijk veelzijdige barbecuerooster syteem SGS (Smart Grid System) en vele andere functies waar Monolith bekend om staat blijven aan boord.

De Avantgarde is ontstaan uit de wens om de technische diversiteit & kwaliteit van MONOLITH producten om te zetten in een tijdloos design. We hebben een veel sterker frame ontworpen, dat nu een ingebouwde plaats voor accessoires biedt en waaraan ook de zijtafels bevestigd zijn, waardoor de barbecue en het frame één geheel lijken. Een andere opvallende upgrade is de nieuwe satijnmatte afwerking, een uiterst resistent mineraal glazuur dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en zuren. Bovendien past deze verdere verfijning van de barbecue kleur perfect bij het RVS.

Ook de houten onderdelen van de Monolith Avantgarde hebben een nieuwe look gekregen: de zijtafels en de handgreep zijn nu gemaakt van “Heavy Bamboo”, een materiaal dat wordt geproduceerd door het carboniseren van bamboevezels. Om dit te bereiken, wordt het onder extreem hoge druk verhit – het resultaat is een zeer stabiel en resistent materiaal met een stijlvolle uitstraling, dat duidelijk duurzamer is dan andere houtsoorten. Daarnaast zijn er in de handgreep twee LED lampen aangebracht die worden bediend door een metalen schakelaar aan de zijkant. Dit betekent dat je nu comfortabel in het donker kunt barbecueën zonder dat je extra verlichting nodig hebt. Al met al is onze Avantgarde Serie de ultieme evolutie van onze vele eerdere ontwikkelingen. Daarom noemen we het DÉ KAMADO. Geen enkele andere barbecue combineert esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid zoals deze nieuwe Monolith!

Waarom steekt Monolith zoveel energie in de ontwikkeling van keramische barbecues?

Kamados/keramische barbecues verschillen van alle andere barbecues door hun materiaalsamenstelling en vorm. Het zijn de meest veelzijdige barbecues ter wereld omdat ze de eigenschappen van een kogelbarbecue combineren met die van een steenoven. Dat betekent pizza zoals uit een steenoven, forellen warm roken, steaks bij 300 graden schroeien of liever low & slow garen van brisket op 90 graden gedurende 20 uur zonder bijvullen van houtskool, de keuze is aan jou.

MONOLITH heeft dit principe reeds 15 jaar geleden ontdekt & gevierd. Sindsdien is het onze missie geweest om de kwaliteit, het ontwerp en de veelzijdigheid van de Kamado te verbeteren. De MONOLITH is nu niet alleen DÉ KAMADO, maar door onze innovatieve accessoires is het ook een teppanyaki barbecue, wok, rotisserie, fire pot en nog veel meer – het is de ultieme buitenkeuken in één apparaat. En als je het liever simpel houdt, kun je net als op elke andere barbecue nog steeds een paar worstjes boven de houtskool grillen!

Kenmerken

Naast bovenstaande toevoegingen heeft deze bijzondere kamado natuurlijk ook een aantal kenmerken die je van de Monolith gewend bent:

 • Een rooster diameter van 44 centimeter met Smart Rooster system bestaande uit: een metalen frame & verstelbare ring en 2 handgrepen, 2 deflector stenen, 2 lekbakken, 2 roosters en een asschep.
 • Voorzien van een BBQ Guru adapter. Je kan je BBQ Guru console er dus gemakkelijk op aansluiten.
 • Glasvezelafdichting inclusief hoogwaardige metalen band.
 • Gietijzeren ventilatiekap voorzien van het nieuwe ‘slide-system’.
 • Ingebouwde chipfeeder om houtsnippers en/of rookpellets op de houtskool te plaatsen zonder dat je de deksel hoeft te openen.
Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

dynamic_startpakket
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast