skip to Main Content

Axtschlag Rookplank

Met een Axtschlag rookplank voeg je verfijnde rooksmaak toe

Axtschlag rookplankjes zorgen voor een subtiele rooksmaak aan je meer fragiele bereidingen zoals bepaalde vissoorten. Maak je gerechten nog bijzonderder en voeg unieke smaak  toe. Axtschlag rookplankjes dien je minimaal 1 uur in water te laten weken! Leg je ingrediënten er vervolgens op en dat geheel leg je op je BBQ. Meestal kun je een plankje meerdere keer gebruiken. Er zijn 4 smaken, te weten: kers, esdoorn, els en uiteraard cederhout.

Roken op een rookplank

Wil je een BBQ rookplank gaan gebruiken tijdens het bereiden van je gerechten, zorg er dan allereerst voor dat je kwaliteits houtskool gebruikt. Hierdoor komt de smaak van het rookhout extra goed naar voren. Bij dit soort houtskool worden namelijk geen chemische stoffen toegevoegd.

Rookplanken zijn er in vele soorten en maten van verschillende merken met allen een eigen kwaliteit. Bij Kamado Express vind je ze van het merk Axtschlag, een premium merk in rookhout, waaronder houtplanken, uit Duitsland. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout met allen een eigen smaak die past bij rund, varkensvlees, gevogelte of vis.

De Western Red Cedar en kersen zijn geschikt voor alle soorten ingrediënten, van vis en schaaldieren tot kip en kaas. Western Red Cedar is een houtsoort die al werd gebruikt door de indianen en geeft een mooie rokerige smaak aan je gerechten, waar kersenhout juist een fruitige smaak geeft. Esdoorn- en elzenhout zijn heel geschikt voor vis, varkensvlees en gevogelte.

Rookhout

De houtplanken zijn eenmalig te gebruiken, maar geven een ontzettend lekkere smaak mee aan je gerechten. Ook de structuur komt het ten goede! De etherische oliën die vrijkomen uit het hout zorgen ervoor dat je gerechten heerlijk mals blijven.

Naast houtplanken voor je BBQ hebben we ook andere soorten BBQ rookhout van Axtschlag in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan houtsnippers, houtpapier, rookmot en houten chunks. Allen zijn voor een andere barbecuetechniek op je kamado te gebruiken.

Zoeken
Close search
Winkelwagen