skip to Main Content
Axtschlag

Rookplank

Met een rookplank op de BBQ voeg je verfijnde rooksmaak toe

Een rookplank op de kamado zorgt voor een subtiele rooksmaak aan je meer fragiele bereidingen zoals bepaalde vissoorten. Maak je gerechten nog bijzonderder en voeg unieke smaak toe. Een rookplank dien je minimaal 1 uur in water te laten weken! Leg je ingrediënten er vervolgens op en dat geheel leg je op je BBQ. Meestal kun je een rookplank op de BBQ meerdere keren gebruiken. Er zijn verschillende smaken verkrijgbaar bij Kamado Express. Bekijk ze allemaal hieronder.

Toont alle 7 resultaten


Rookplank op de kamado

Wil je een rookplank gaan gebruiken tijdens het bereiden van je gerechten, zorg er dan allereerst voor dat je kwaliteits houtskool gebruikt. Hierdoor komt de smaak van het rookhout extra goed naar voren. Bij dit soort houtskool worden namelijk geen chemische stoffen toegevoegd.

Rookplanken zijn er in vele soorten en maten van verschillende merken met allen een eigen kwaliteit. Bij Kamado Express vind je ze van het verschillende merken zoals Big Green Egg en The Bastard. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout met allen een eigen smaak die past bij rund, varkensvlees, gevogelte of vis.

Ben je benieuwd welke smaak rookplank het beste bij een bepaald gerecht past? Neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon. Je kunt natuurlijk ook altijd even langskomen in onze BBQ winkel The Fire Station. Hier staat altijd een BBQ professional voor je klaar die je perfect kan helpen om de juiste smaak te kiezen.

Rookhout

Wanneer je de houtplanken vooraf weekt zijn deze meerdere keren te gebruiken. Deze geven een ontzettend lekkere smaak mee aan je gerechten. Ook de structuur komt het ten goede! De etherische oliën die vrijkomen uit het hout zorgen ervoor dat je gerechten heerlijk mals blijven.

Naast houtplanken voor je BBQ hebben we ook andere soorten BBQ rookhout in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan houtsnippers, houtpapier, rookmot en houten chunks. Allen zijn voor een andere barbecuetechniek op je kamado te gebruiken.

Zoeken