Skip to content
Houtskool en Rookhout

Restaurant houtskool

De beste restaurant kwaliteit houtskool vind je bij Kamado Express

Een goede auto heeft goede brandstof nodig. Anders rijdt hij niet. Dat geldt ook voor je kamado. Die goede brandstof is altijd houtskool en dus geen briketten! Maar ook in houtskool zit ontzettend veel verschil. Bij Kamado Express vind je enkel restaurant houtskool van de hoogste kwaliteit. Weet je nog niet precies welke houtskoolsoort jouw voorkeur heeft en het beste bij jou bereidingen past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Toont alle 14 resultaten

[retailrocket-category-tracker]
[retailrocket-category-div]

Waarom restaurant houtskool?

Wij krijgen regelmatig de vraag waarom er alleen houtskool in de kamado kan en geen briketten. Dat heeft 4 hoofdredenen. We leggen ze je graag uit:

 • Vorm

De vorm van houtskool zorgt ervoor dat de zuurstof goed door je kamado kan stromen. In tegenstelling tot ronde briketten heeft houtskool een grillige vorm waardoor de luchtstroom gemakkelijker door je kamado gaat. Wanneer je kiest voor restaurant houtskool heb je altijd blokken van 6 tot 15 cm.

 • Geen rooksmaakafgifte

Goede restaurant houtskool geeft geen smaak af, dus ook geen rooksmaak. Veel mensen denken dat de karakteristieke rooksmaak van de kamado dankzij houtskool komt, maar dat is niet zo. Deze rooksmaak voeg je toe door rookhoutproducten te gebruiken. Briketten kunnen wel smaak afgeven aan je producten op de kamado, dat wil je niet!

 • Goed te reguleren

Briketten zijn samengeperst en branden geleidelijk aan op. Dan vormt er zich een laagje as om de briket maar de vorm blijft intact, de warmte wordt dus geïsoleerd binnenin de briket. Voor sommige vormen van BBQ’en is dat prima om te gebruiken, maar niet voor in de kamado. Brokken houtskool laten zich veel gemakkelijker reguleren. Zo kun je dus veel makkelijker met je temperatuur spelen.

 • Briketten zitten vol met troep

Briketten (vooral de goedkoopste) bevatten vaak steenkool en alle briketten bevatten een vulmiddel om de briket bij elkaar en in de vorm te houden. Op dit soort chemische middelen wil je echt niet urenlang je bereidingen laten liggen! Kies daarom altijd voor goede, natuurlijke houtskool!

The Fire Station

Bij Kamado Express hebben we ontzettend veel verschillende houtskool soorten en merken in ons assortiment. Wij begrijpen dat het lastig is om een keuze te maken tussen al deze verschillende soorten. Daar helpen we je natuurlijk graag bij! Je kunt altijd contact met ons opnemen via chat, mail of telefoon. Dan zullen wij je het beste advies geven welke houtskool je het beste kan bestellen.

Wat misschien nog wel gezelliger is, is even binnenlopen in onze kamado shop The Fire Station in Kaatsheuvel! In deze prachtige winkel vind je alles wat je nodig hebt voor de ultieme BBQ ervaring, dus ook al onze verschillende houtskoolsoorten. In de winkel staat er altijd een professional voor je klaar om je te helpen met al je vragen, over houtskool of over andere BBQ gerelateerde zaken. Kom je een keertje kijken?

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast