skip to Main Content
Houtskool en Rookhout

Restaurant houtskool

De beste restaurant kwaliteit houtskool vind je bij Kamado Express

Een goede auto heeft goede brandstof nodig. Anders rijdt hij niet. Dat geldt ook voor je kamado. Die goede brandstof is altijd houtskool en dus geen briketten! Maar ook in houtskool zit ontzettend veel verschil. Bij Kamado Express vind je enkel restaurant houtskool van de hoogste kwaliteit. Weet je nog niet precies welke houtskoolsoort jouw voorkeur heeft en het beste bij jou bereidingen past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Toont alle 12 resultaten


Waarom restaurant houtskool?

Wij krijgen regelmatig de vraag waarom er alleen houtskool in de kamado kan en geen briketten. Dat heeft 4 hoofdredenen. We leggen ze je graag uit:

  • Vorm

De vorm van houtskool zorgt ervoor dat de zuurstof goed door je kamado kan stromen. In tegenstelling tot ronde briketten heeft houtskool een grillige vorm waardoor de luchtstroom gemakkelijker door je kamado gaat. Wanneer je kiest voor restaurant houtskool heb je altijd blokken van 6 tot 15 cm.

  • Geen rooksmaakafgifte

Goede restaurant houtskool geeft geen smaak af, dus ook geen rooksmaak. Veel mensen denken dat de karakteristieke rooksmaak van de kamado dankzij houtskool komt, maar dat is niet zo. Deze rooksmaak voeg je toe door rookhoutproducten te gebruiken. Briketten kunnen wel smaak afgeven aan je producten op de kamado, dat wil je niet!

  • Goed te reguleren

Briketten zijn samengeperst en branden geleidelijk aan op. Dan vormt er zich een laagje as om de briket maar de vorm blijft intact, de warmte wordt dus geïsoleerd binnenin de briket. Voor sommige vormen van BBQ’en is dat prima om te gebruiken, maar niet voor in de kamado. Brokken houtskool laten zich veel gemakkelijker reguleren. Zo kun je dus veel makkelijker met je temperatuur spelen.

  • Briketten zitten vol met troep

Briketten (vooral de goedkoopste) bevatten vaak steenkool en alle briketten bevatten een vulmiddel om de briket bij elkaar en in de vorm te houden. Op dit soort chemische middelen wil je echt niet urenlang je bereidingen laten liggen! Kies daarom altijd voor goede, natuurlijke houtskool!

The Fire Station

Bij Kamado Express hebben we ontzettend veel verschillende houtskool soorten en merken in ons assortiment. Wij begrijpen dat het lastig is om een keuze te maken tussen al deze verschillende soorten. Daar helpen we je natuurlijk graag bij! Je kunt altijd contact met ons opnemen via chat, mail of telefoon. Dan zullen wij je het beste advies geven welke houtskool je het beste kan bestellen.

Wat misschien nog wel gezelliger is, is even binnenlopen in onze kamado shop The Fire Station in Kaatsheuvel! In deze prachtige winkel vind je alles wat je nodig hebt voor de ultieme BBQ ervaring, dus ook al onze verschillende houtskoolsoorten. In de winkel staat er altijd een professional voor je klaar om je te helpen met al je vragen, over houtskool of over andere BBQ gerelateerde zaken. Kom je een keertje kijken?

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.