skip to Main Content
Houtskool en Rookhout

Kamado houtskool

Wij leveren alleen restaurant kwaliteit houtskool voor je kamado

Dat briketten, in je kamado BBQ, uit den boze zijn wist je waarschijnlijk al. Waarom precies? Dat lees je in dit blogartikel. De juiste soort houtskool kiezen en gebruiken is erg belangrijk. Twee dingen zijn belangrijk: koop een houtskoolsoort van zuivere (restaurant) kwaliteit en altijd een kamado houtskool die bij jou past. Weet je nog niet precies wat jouw voorkeur is? Experimenteer dan met één van onze soorten. Wat betreft de kwaliteit zit je bij Kamado Express in ieder geval altijd goed!

Toont alle 12 resultaten


Waarom houtskool kamado? Of toch extra smaak met rookhout?

Een goede kwaliteit houtskool is ontzettend belangrijk voor je kamado. Waar je goed op moet letten zijn de vorm en grootte van de kamado houtskool. Een stuk houtskool hoort grillig en ongeveer 6 tot 15 centimeter groot te zijn. Wil je zeker zijn dat je deze kwaliteit koopt, kun je het beste voor restaurant kwaliteit houtskool gaan. Om het makkelijk voor je te maken dit is de enige soort die we verkopen.

Het probleem met briketten is de vorm en dat ze vulmiddel bevatten waardoor dit een (vieze) smaak achterlaat tijdens de bereiding van je gerechten. Kamado houtskool is puur en geeft daardoor geen smaak af. Wil je wat extra smaak toevoegen, ga dan voor rookhout. We hebben meer dan tien verschillende smaken  rookhout in verschillende formaten (chips of chuncks). Elzenhout geeft bijvoorbeeld een lichtfruitige rooksmaak af, waar berkenhout weer een zoetige rooksmaak geeft. Op zoek naar een speciale rooksmaak? Ga dan eens voor het rode wijn of peren rookhout!

Temperatuur reguleren met kamado houtskool

Een belangrijk onderdeel van barbecueën op een kamado is het reguleren van de temperatuur. Ook hiervoor is het belangrijk dat je een goede kwaliteit houtskool gebruikt. Het probleem met briketten is bijvoorbeeld dat ze geleidelijk opbranden en er een laagje as vormt om de briket, waardoor de warmte geïsoleerd wordt en niet goed vrij komt.

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.