Skip to content
🔥 Vakantiegeld Weken bij Kamado Express! Tot wel 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en Konro Grills. 🍗
Houtskool en Rookhout

Kamado houtskool

Wij leveren alleen restaurant kwaliteit houtskool voor je kamado

Dat briketten, in je kamado BBQ, uit den boze zijn wist je waarschijnlijk al. Waarom precies? Dat lees je in dit blogartikel. De juiste soort houtskool kiezen en gebruiken is erg belangrijk. Twee dingen zijn belangrijk: koop een houtskoolsoort van zuivere (restaurant) kwaliteit en altijd een kamado houtskool die bij jou past. Weet je nog niet precies wat jouw voorkeur is? Experimenteer dan met één van onze soorten. Wat betreft de kwaliteit zit je bij Kamado Express in ieder geval altijd goed!

Toont alle 14 resultaten

[retailrocket-category-tracker]
[retailrocket-category-div]

Waarom houtskool kamado? Of toch extra smaak met rookhout?

Een goede kwaliteit houtskool is ontzettend belangrijk voor je kamado. Waar je goed op moet letten zijn de vorm en grootte van de kamado houtskool. Een stuk houtskool hoort grillig en ongeveer 6 tot 15 centimeter groot te zijn. Wil je zeker zijn dat je deze kwaliteit koopt, kun je het beste voor restaurant kwaliteit houtskool gaan. Om het makkelijk voor je te maken dit is de enige soort die we verkopen.

Het probleem met briketten is de vorm en dat ze vulmiddel bevatten waardoor dit een (vieze) smaak achterlaat tijdens de bereiding van je gerechten. Kamado houtskool is puur en geeft daardoor geen smaak af. Wil je wat extra smaak toevoegen, ga dan voor rookhout. We hebben meer dan tien verschillende smaken  rookhout in verschillende formaten (chips of chuncks). Elzenhout geeft bijvoorbeeld een lichtfruitige rooksmaak af, waar berkenhout weer een zoetige rooksmaak geeft. Op zoek naar een speciale rooksmaak? Ga dan eens voor het rode wijn of peren rookhout!

Temperatuur reguleren met kamado houtskool

Een belangrijk onderdeel van barbecueën op een kamado is het reguleren van de temperatuur. Ook hiervoor is het belangrijk dat je een goede kwaliteit houtskool gebruikt. Het probleem met briketten is bijvoorbeeld dat ze geleidelijk opbranden en er een laagje as vormt om de briket, waardoor de warmte geïsoleerd wordt en niet goed vrij komt.

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

  • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
  • We leveren je kamado op een mini-pallet.
  • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
  • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
  • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

  • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
  • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
  • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
  • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
  • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

dynamic_startpakket
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast