skip to Main Content
Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute: zout uit Zeeland

Natuurlijk Zeeuws zout uit de Oosterschelde

Zeeuwsche Zoute produceert verschillende smaken zeezout, rechtstreeks vanuit de Oosterschelde. Het Zeeuws zout uit de Oosterschelde is grof zout, puur en uniek van smaak. Met dit grof zout als basis zijn verschillende combinaties gemaakt zoals zeezout met zwarte knoflook of zeezout met Wakamé zeewier. Probeer deze heerlijke smaakmakers in combinatie met je kamadogerechten en maak deze zo nog lekkerder!

Toont alle 5 resultaten


Ontstaan Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute is een initiatief van Christian Clerx. Deze geboren en getogen Zeeuw is voor zijn werk veel in het buitenland te vinden en zag in verschillende landen soortgelijke initiatieven rondom zeezout. Toen hij dat zag vroeg hij zich af: ‘waarom is er eigenlijk geen Zeeuws zout?’ En zo is Christian met een jerrycan naar de dijk gegaan en is met dat water zout gaan maken. Dit beviel zo goed en dit groeide zo ontzettend snel dat er nu rond de 400 kilo zout per maand wordt geproduceerd. Zo maken er ook verschillende sterrenrestaurants in Nederland enkel gebruik van het grof zout van Zeeuwsche Zoute!

Proef de unieke smaak van Zeeuws grof zout

In de Romeinse tijd werd er al Zeeuws zout uit de Oosterschelde gewonnen. Dit groeide in de middeleeuwen uit tot een ambacht. Deze oude traditie is door Zeeuwsche Zoute nieuw leven ingeblazen en er werden nieuwe varianten gecreëerd van het grof zout uit de Oosterschelde. Zo zijn er naast het pure zeezout en het gerookte zeezout ook combinaties verkrijgbaar van zeezout met Wakame, zeekraal en zwarte knoflook. Al deze heerlijke smaakmakers brengen jouw kamado gerecht echt naar een hoger niveau. Experimenteer maar eens met de verschillende smaken en proef welk zout jij het lekkerst vindt.

The Fire Station

Wist je al dat wij ook een fysieke BBQ shop en BBQ experience center hebben? The Fire Station ligt in hartje Kaatsheuvel. Gevestigd in een sfeervolle, voormalige brandweerkazerne die dateert uit de jaren 50. In onze BBQ shop vertellen we alles over de ultieme vorm van BBQ: keramisch barbecueën. The Fire Station is echt een snoepwinkel voor mannen (en stoere BBQ vrouwen natuurlijk 😉). Je vindt hier namelijk alles wat je maar nodig hebt om heerlijk te kunnen barbecueën op een kamado. Accessoires, rubs, sauzen, rookhout en natuurlijk de A-merk kamado’s zelf, noem maar op! Daarnaast hebben we achter onze winkel nog een geweldige BBQ experience tuin. In onze experience tuin organiseren we verschillende kamado workshops. Of je nu al een trotse bezitter van een kamado bent, de aanschaf overweegt of gewoon gezellig wilt komen BBQ’en, je bent altijd welkom bij ons om zo’n gave workshop te volgen. Meer informatie over onze kamado workshops vind je hier.

Zoeken