Skip to content

4 personen

4 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Oosterse Iberico Rib Fingers

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Rib Fingers op Oosterse wijze

De meeste BBQ’ers zijn gek op het bereiden van spareribs op de BBQ. Het duurt wel even, maar het is altijd genieten om ze af te kluiven. Je kunt er ook voor kiezen om rib fingers te bereiden op de BBQ, dit zijn spareribs zonder bot. Het is eigenlijk gewoon het vlees wat tussen de ribben zit wat je normaal lekker afkluift bij het eten van spareribs. Je ziet bijna alleen rib fingers van een Iberico varken en niet van andere soorten. Dit heeft te maken met hoe ze het varken opdelen in diverse stukken vlees. De rib fingers zitten tussen de ribben van het varken en bij het snijden van buikspek wordt die meegenomen. Hierdoor krijg je deze geweldige Iberico rib fingers die je zeker eens moet proberen.

Je kunt de rib fingers bereiden op jouw BBQ door een standaard dry-rub te gebruiken en een lekkere barbecuesaus. Het bereiden van deze heerlijke rib fingers stelt namelijk niet zo heel veel voor. Om toch iets lekkers te verzinnen dacht ik laten we de rib fingers combineren met een pitabroodje en bereiden op de BBQ. Ik heb de rub vrij standaard gehouden maar heb een lekkere oosterse saus gemaakt om de rib fingers op het eind mee in te strijken. Combineer dit met wat verse groenten en je hebt een geweldig pitabroodje met rib fingers. Maak dus genoeg rib fingers op de BBQ want je zult ze allemaal nodig hebben voor dit recept.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Haal ten eerste de iberico rib fingers uit de koeling en wrijf ze in met olijfolie. Meng vervolgens de kruiden van de rub door elkaar en rub de rib fingers ermee in.

Dek de rib fingers af en laat ze voor minimaal 2 tot maximaal 24 uur marineren voordat ze op de BBQ gaan.

Zet een pan op het vuur en voeg alle ingrediënten voor de saus toe en pers één limoen uit in de saus. Breng de saus aan de kook en laat de saus daarna rustig inkoken tot de gewenste dikte. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Snijd 1/4 komkommer in dunne reepjes en maak de wortel schoon en rasp deze in slierten.

Snijd de rode peper door de helft, verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens de rode peper fijn en de bosui grof.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding Iberico rib fingers

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats beide plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Leg eventueel rookhout tussen de kolen als je graag een rooksmaak hebt aan de rib fingers.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit de schuiven voor 3/4.

Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.

Leg vervolgens de rib fingers op het rooster en sluit de deksel voor 1,5 uur. Zorg in de tussentijd dat de temperatuur mooi stabiel blijft rond de 120 graden.

Open de deksel na 1,5 uur en voorzie de rib fingers van de saus met een basting kwast. Sluit vervolgens de deksel voor 30 minuten en controleer met een prikker of deze zonder weerstand in de rib fingers gaat. Haal de rib fingers van de BBQ.

Je kunt ervoor kiezen om de taugé tussendoor even te bakken in een pan voor 2 minuten in een beetje olijfolie op het fornuis. Je kunt de taugé ook bakken in een skillet. Dit kun je ook doen met de pitabroodjes door ze een beetje vochtig te maken en een aantal minuten in een oven te leggen. Op deze manier is alles tegelijk klaar om de pitabroodjes te vullen gezien de rib fingers niet hoeven te rusten.

Snijd ten slotte de pitabroodjes open en voorzie ze van de komkommer, wortel, rib fingers, bosui, rode peper en de taugé. Je kunt er bijvoorbeeld nog een beetje hoisinsaus overdoen of een andere saus die je lekker vindt.

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten Iberico & Rub

  • 1 kg iberico rib fingers
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel grof zeezout

Ingrediënten saus

  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 theelepels rijswijnazijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels honing
  • 30 ml whisky
  • 1 limoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel chilivlokken

Ingrediënten pitabroodje

  • 8 pitabroodjes
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 100 gram taugé
  • 1 bosui
  • 1 wortel

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

  • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
  • We leveren je kamado op een mini-pallet.
  • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
  • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
  • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

  • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
  • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
  • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
  • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
  • OFYR is uitgesloten van montage. 
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[startpakket_producten ids="297759,19382,302747"]
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast