skip to Main Content

4 personen

10 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Pizza met truffel

Deze zomer heb ik les gehad van een meester pizzabakker in Italië. Die heeft me het recept gegeven voor 4 pizza bollen en hij heeft me geleerd wat nou echt de beste pizza is.
Dat is dus geen pizza met tomaat, ham, kaas, olijven of salami. Maar de beste pizza is dus wel de pizza met truffel. Simpel met een beetje geraspte mozzarella en olijfolie. Meer niet! Als je de pizza helemaal af wil maken dan schaaf je er ook nog eens een hele zwarte truffel overheen.

Bereiding van het pizzadeeg

Meng het warme water met de gist en laat dit een half uurtje staan.

Leg het bloem op je aanrecht en maak een kuil in het midden. Giet hierin het water en gist mengsel en de olijfolie en strooi het zout over de bloem.

Meng nu voorzichtig vanuit het midden met je vingers het bloem met het vocht en kneed net zolang totdat het met elkaar hecht en een stevige bal vormt.

Kneed het nu nog 10 minuten door en stort het in een afsluitbare, grote bak.

Zet de bak aan de kant en dek deze af met theedoeken. Zet dit nu weg voor 7 – 8 uur.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de pizza met truffel

Zorg voor veel nieuwe houtskool in je kolenmand. Steek de houtskool aan en laat de pizzasteen direct mee verwarmen.

Met de pizzasteen kan je heel heet pizza’s bakken zonder dat je onderkant verbrand. Zorg daarom ook voor een temperatuur in je Kamado van ongeveer 350 – 450 graden. Laat hem 15 – 30 minuten door verwarmen op de 350 – 450 graden. Zodat je genoeg hitte hebt in de gehele Kamado.

Bestrooi je werkblad met voldoende bloem en pak ¼ van je deeg.

Begin met de deegroller een mooie ronde vorm te rollen en trek vervolgens met je handen de pizza uit totdat je de gewenste grootte hebt.

Smeer nu je pizzabodem in met de truffel saus en top af met een grote hoeveelheid mozzarella. Sprenkel over de pizza wat olijfolie.

Nu steek je de pizzaschep onder de pizza (doe dit met voldoende bloem) en doe je de deksel van je Kamado heel voorzichtig een paar cm open, niet teveel want je wil niet teveel warmte uit je Kamado verliezen.

Schuif de pizza op de pizzasteen en sluit snel de deksel.

Laat de pizza voor 2 – 4 minuten bakken en open dan weer de Kamado om de truffel pizza eruit te halen en snijd hem direct in 8 stukken.

Vervolgens bak je de volgende pizza’s.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten pizzadeeg (volgens een Italiaanse meesterbakker) :

  • 615 gram type 00 bloem
  • 370 gram lauw warm water
  • 18 gram zout
  • 4,5 gram instant gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bloem

Topping:

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken