Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Meng het warme water met de gist en laat dit een half uurtje staan.
Leg het bloem op je aanrecht en maak een kuil in het midden. Giet hierin het water en gist mengsel en de olijfolie en strooi het zout over de bloem.
Meng nu voorzichtig vanuit het midden met je vingers het bloem met het vocht en kneed net zolang totdat het met elkaar hecht en een stevige bal vormt.
Kneed het nu nog 10 minuten door en stort het in een afsluitbare, grote bak.
Zet de bak aan de kant en dek deze af met theedoeken. Zet dit nu weg voor 7 – 8 uur.
Zorg voor veel nieuwe houtskool in je kolenmand. Steek de houtskool aan en laat de pizzasteen direct mee verwarmen.
Met de pizzasteen kan je heel heet pizza’s bakken zonder dat je onderkant verbrand. Zorg daarom ook voor een temperatuur in je Kamado van ongeveer 350 – 450 graden. Laat hem 15 – 30 minuten door verwarmen op de 350 – 450 graden. Zodat je genoeg hitte hebt in de gehele Kamado.
Bestrooi je werkblad met voldoende bloem en pak ¼ van je deeg.
Begin met de deegroller een mooie ronde vorm te rollen en trek vervolgens met je handen de pizza uit totdat je de gewenste grootte hebt.
Smeer nu je pizzabodem in met de truffel saus en top af met een grote hoeveelheid mozzarella. Sprenkel over de pizza wat olijfolie.
Nu steek je de pizzaschep onder de pizza (doe dit met voldoende bloem) en doe je de deksel van je Kamado heel voorzichtig een paar cm open, niet teveel want je wil niet teveel warmte uit je Kamado verliezen.
Schuif de pizza op de pizzasteen en sluit snel de deksel.
Laat de pizza voor 2 – 4 minuten bakken en open dan weer de Kamado om de truffel pizza eruit te halen en snijd hem direct in 8 stukken.
Vervolgens bak je de volgende pizza’s.
Eet smakelijk!
Ingrediënten pizzadeeg (volgens een Italiaanse meesterbakker) :
Topping:
Tools: