Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Wijntip: wit – Chardonnay
Snijd de kippendijen door de helft, zorg ervoor dat je gelijke stukken hebt.
Meng de kippendijen met wat olie, die zorgt ervoor dat je rub op de kip blijft zitten.
Strooi vervolgens een royale hoeveelheid Magic Dust rub over de kip en meng dit goed door. Laat de kip voor minimaal een half uur marineren, maar een hele nacht is nog lekkerder!
Rijg nu de kippendijen op je spit van de rotisserie.
Steek de kamado aan, zet je rotisserie erop en maak hem klaar voor indirect grillen. Stel de temperatuur in op ongeveer 120 – 150 graden.
Als de kamado warm is leg je een rookblokje op de hete kolen.
Hang nu de spit in de kamado en zet een lekbak onder de kip. Laat de kippendijen nu draaien voor ongeveer 45 minuten.
Nu gaan we de saus maken. Meng de suiker, water en azijn en zet dit op het vuur. Als de suiker is gesmolten voeg je de tomatenpuree en de ketchup toe. Als alles is opgelost voeg je de maizena toe en kook je dit even door tot een wat dikkere saus.
Als de kern van je kippendijen 74 graden is haal je het hitteschild uit de kamado en rooster je de kip nog voor zo’n 10 minuten. Smeer hem ondertussen in met een deel van de saus.
Als deze mooi gekarameliseerd is, haal je de spit van de BBQ en trek je de dijen met 2 vorken uit elkaar.
Serveer de kippendijen bijvoorbeeld op een wrap met rucola sla en natuurlijk de zoetzure saus.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Tools: