skip to Main Content
Petromax Rocket Stove

De Petromax Rocket Stove

Een bijzondere aanvulling op je buitenkeuken!

De Petromax Rocket Stove is een musthave voor de avontuurlijke buitenkok die het net even wat anders wil. De Rocket Stove kan aan de onderkant aangestoken worden met brandhout, takken, stokken, kloofhout of een andere biobrandstof. Bovenop kan een pan, Dutch Oven of Skillet geplaatst worden. Het product dient altijd op een stabiele en vlakke ondergrond geplaatst te worden zoals een tafel of een tegel. Deze vuurkachel is een fantastische aanvulling naast een kamado!

Enig resultaat


Waar is de Petromax Rocket Stove voor gemaakt?

Op de Rocket Stove kan veilig buiten gekookt worden op hout. Je kan hierop koken, bakken en grillen. Perfect te gebruiken in combinatie met een Dutch Oven, Skillet of pan die op deze bijzondere houtkachel gezet kan worden. Zo goed als alle pannen zijn geschikt om op de Rocket Stove te gebruiken. Toch zijn er een aantal pannen waar je wat voorzichtiger mee moet zijn. Zoals pannen met een antiaanbaklaag en pannen met houten of niet hittebestendige handvatten. Wij raden af om met deze pannen hierop te werken, deze kunnen namelijk niet goed tegen de hele hoge temperaturen die dit apparaat kan bereiken.

Wat is er zo bijzonder aan dit product

De Petromax Rocket Stove is een oven/kachel voor buiten koken en verwarmen. Het is ontworpen om zeer efficiënt te branden en met een hoge temperatuur. Doordat de Rocket Stove een schoorsteenopening heeft kan de warmte maar op één manier weg, en dat is omhoog. In de verbrandingskamer is de ruimte beperkt tot een kleine ruimte die goed geïsoleerd is waardoor de warmte goed kan worden opgebouwd. De gietijzeren bovenkant wordt ook zeer heet waardoor hier ook warmte wordt afgegeven aan de pan/skillet/Dutch Oven. Ook heeft de Stove handvatten waardoor hij handig mee te nemen is.

Hoe werkt de Petromax Rocket Stove

Als het hout of de biobrandstof is verzameld, kan onderaan het vuur worden aangestoken met snel brandbaar materiaal zoals een aanmaakblokje of tondel. Zodra dit goed brandt kunnen er kleine takken, hout of ander biobrandstof worden toegevoegd en zal de temperatuur snel oplopen door de kleine ruimte. Dan kunnen er grotere takken of ander materiaal aan bijgevoegd worden. Er is ook een klep aan de voorzijde toegevoegd die het grootste gedeelte van de vonken zal tegenhouden. Dankzij deze klep kan ook de regen of wind de warmtebron niet bereiken. De temperatuur is te regelen door de hoeveelheid biobrandstof die je toevoegt in de verbrandingskamer. Er ontstaat ook een volledige verbranding waardoor de rookontwikkeling minimaal is en er weinig as zal overblijven.

Zoeken