skip to Main Content
Japanse Messen

Japanse messen

Bij een Japanse grill hoort een goed Japans mes!

Een goed mes is onmisbaar in iedere keuken. Snijden, op de goede manier, is vaak nog een punt van verbetering bij veel hobbykoks en BBQ-ers. En goed snijden is echt van groot belang! Het beïnvloed de garing van je product maar ook het mondgevoel van een hap eten en bij steak is het essentieel om haaks op de draad te snijden om een mals stukje te verkrijgen. Kortom, je hebt kennis én goed gereedschap nodig!

Met onze Japanse messen ben je altijd verzekerd van een vlijmscherp mes! Zo kun je alles precies op de manier snijden zoals je het hoort. Mooie bijkomstigheid, onze Japanse koksmessen zijn ook nog eens prachtig om te zien en van topkwaliteit!

Bekijk hieronder onze stijlvolle selecte van Japanse messen.

Toont alle 5 resultaten


Japanse messen

Wanneer je op zoek gaat naar een BBQ mes, is het een goed idee om te kijken of het een mes van Japans of Europees staal is. Messen uit Japan worden vaak gezien als het neusje van de zalm op het gebied van keukenmessen. Dit komt omdat je met deze messen heel precies kan snijden en dat ze veel langer scherp blijven. Japanse messen zijn namelijk meestal harder en dunner. Dit zorgt ervoor dat een Japans mes een stuk minder weerstand geeft wanneer je er mee snijdt. Het belangrijkste verschil tussen messen uit Japan en Europese messen is het gebruik van harder staal, waardoor het lemmet veel dunner gemaakt kan worden. Doordat messen uit Japan ook nog onder een kleinere hoek geslepen worden, snijden ze als geen ander. Je merkt echt het verschil! Bij Kamado Express vind je de allermooiste Japanse messen! Deze hebben altijd een hardheid tussen de 58 en 66 Rockwell en een prachtige, Aziatische uitstraling.

Verschillende soorten Japanse messen

Uiteraard vind je bij Kamado Express verschillende soorten Japanse messen. Zoals bijvoorbeeld het Shokunin Kobo mes. Deze zijn verkrijgbaar in drie formaten: 17,5cm, 21cm en 24 cm. Deze messen hebben naast een prachtig design ook een ongekende hardheid van ongeveer 61 Rockwell. Ben je op zoek naar een ideaal mes voor het snijden van groenten en kruiden? Dan is het Mujun mes echt wat voor jou! Dit vlijmscherpe mes is tweekantig geslepen en beschikt over een lemmet dat volledig doorloopt in het handvat. Hierdoor ligt het mes heerlijk in de hand! Ben je benieuwd naar de eigenschappen van onze messen? Neem dan gerust contact met ons op, we leggen het je graag uit!

Forged messen

Naast deze messen uit Japan kun je bij Kamado Express ook terecht voor de prachtige messen van het merk Forged. Deze unieke messenseries zijn echte eyecatchers in de keuken! De Forged messen bestaan uit 6 verschillende series: Brute Intense, Olive, Sebra, VG10 en Katai. Iedere serie heeft zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen. Bekijk nu deze prachtige series en ontdek welke jij het mooist vindt!

Zoeken