Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Snijd de riblappen in flinke stukken. Mag wel 5×5 cm zijn.
Marineer de riblappen in 400 ml water en 400 ml azijn, samen met de laurierblaadjes, jeneverbessen, de kruidnagel en de uien.
Zet het in de koelkast en laat dit 1 nacht staan.
Steek je kamado aan en zorg dat hij rond de 250 graden is. Verwarm de Dutch Oven gelijk mee.
Haal het vlees uit de marinade en dep het vlees goed droog. Bewaar het water / azijn mengsel, de laurierblaadjes en de uien.
Smelt een klomp boter en bak het vlees hard maar kort aan. Zorg dat het vlees mooi bruin kleurt.
Als het vlees bruin is haal je het van de kamado af en bouw je je kamado om naar indirect. Zorg dat de temperatuur zakt naar +/- 120 graden.
Zet de Dutch Oven weer terug op het vuur.
Voeg ongeveer 75% van de marinade, de laurierblaadjes, appelstroop, bruine suiker, speculaaskruiden en de ontbijtkoek toe aan het vlees en laat dit stoven voor minimaal 3 uur.
Als de saus niet genoeg gebonden is voeg je nog wat extra ontbijtkoek toe. Breng het zuurvlees vervolgens op smaak met peper en zout.
Serveer bijvoorbeeld met friet en bijvoorbeeld deze mayonaise.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Tools: