skip to Main Content

4 personen

1 uur

Mild pittig

Hoofdgerecht

Cannelloni alla Marco BBQ

Een Italiaanse ovenschotel waar je mij echt ’s nachts mijn bed voor uit kan halen. En deze keer laat ik zien hoe je hem kan bereiden op jouw kamado. Simpel en zo smaakvol.

Voorbereiding voor de cannelloni alla Marco BBQ:

Steek je kamado aan en zorg voor een directe hitte van zo’n 200 graden. Verwarm direct je grootste skillet mee die je hebt. Het liefst moet die iets van 32 cm of groter zijn.

Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn. 

Doe een scheutje olijfolie in de skillet en bak de uien en knoflook glazig. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit even flink aan. Voeg vervolgens ook de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder en de fijngesneden rode peper toe. 

Voeg 25 milliliter melk, 40 gram bloem, en 10 gram boter toe en roer dit goed door het gehaktmengsel heen zodat er een saus ontstaat. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Vul met behulp van een spuitzak 1 voor 1 de cannelloni met het gehaktmengsel.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de cannelloni alla Marco BBQ:

We gaan nu verder met een indirecte indeling van je kamado, dus bouw hem even om. Zorg dat de temperatuur zakt of stijgt naar 200 graden.

Was je skillet schoon, deze gaan we opnieuw gebruiken voor de cannelloni.

Giet de fles tomatensaus in de skillet en breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden, wat knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Leg hierop de gevulde cannelloni.

Smelt in een ander pannetje 40 gram boter en voeg 40 gram bloem toe. Bak dit even totdat het begint te kleuren. Hierna voeg je 400 milliliter melk langzaam bij de bloem en laat je het roerend dikker worden. Voeg nu peper en zout toe.

Giet deze witte saus over het gehakt tomaten mengsel heen en als laatste top je hem af met de geraspte Parmezaanse kaas.

Zet de skillet voor 30 – 40 minuten op de kamado terug totdat de kaas goudgeel is en de cannelloni gaar is.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kilo half om half gehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 80 gram bloem
  • 1 liter pak volle melk
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 pak cannelloni
  • 1 fles tomatensaus
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram roomboter
  • Olijfolie

Tools:

  • 1 grote skillet
  • Spuitzak
  • ConvEGGtor / Plate setter

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken