skip to Main Content

4 personen

2 uur

Mild pittig

Lunch

Grillworst

Grillworst is zo immens lekker en het is niet eens moeilijk om te maken! Ik heb geluk dat ik een sous vide stick heb, maar je kan dit ook heel goed maken in een pan warm water. Als je maar zorgt dat je rond de 75 – 80 graden blijft. Je kan natuurlijk enorm variëren met de ingrediënten. Ik heb de worsten nu met kaas gemaakt, maar zonder kaas kan natuurlijk ook prima.

Voorbereiding

Snijd de jong (belegen) kaas in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 5 mm.

Meng het gehakt, kaas, roomkaas, sriracha saus en 1 eetlepel BBQ Rub goed door elkaar heen. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een stuk vershoudfolie op je aanrecht en leg hier 1/4 deel van het vlees op.

Rol nu op tot je een grote worst krijg, maak er een soort van toffee van en bind het vast met wat bindtouw.

Doe dit nu ook met de rest van het vlees.

Laat het opstijven in de koelkast voor een uurtje.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Maak je sous vide bad warm, zorg voor een temperatuur van ongeveer 75 graden. Als je geen sous vide stick hebt, vul een grote pan met water en breng dit tegen de kook aan. Zorg ervoor dat het water constant op 75 – 80 graden is.

Leg de worsten in het bad en laat ze garen. De kerntemperatuur van de worsten moet 75 graden zijn.

Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Steek je kamado aan en zorg voor directe hitte van 160 graden ongeveer.

Pak je worsten uit en smeer de worsten in met een dun laagje mosterd.

Strooi nu de BBQ rub over je worsten.

Leg de worsten voor 15 – 20 minuten op je rooster van de kamado zodat de rub goed kan karameliseren. Draai je worsten wel af en toe om.

Ik had de worsten op een spit gedaan, zodat ze rondom mooi grillen.

Laat ze even rusten en snijd ze in mooie plakken.

Tip: Je kan natuurlijk allerlei verschillende vullingen en diverse kruiden gebruiken. Varieer lekker!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!