skip to Main Content

4 personen

5 minuten per pannenkoek

Zoet

Nagerecht

Amerikaanse pannenkoeken met bacon

Eens wat anders bereiden op de barbecue? Dan kan ik je zeker deze Amerikaanse pannenkoeken aanbevelen. Natuurlijk kon ik het niet laten om er bacon aan toe te voegen want dan zijn ze natuurlijk veel lekkerder dan zonder. Het is een ideaal recept voor in een skillet en perfect voor ontbijt bij een barbecue wedstrijd of gewoon als je zin hebt in een lekker ontbijt of lunch van de BBQ.

Mijn dochter is gek op dit soort pannenkoeken omdat ze lekker dik zijn. Veel Nederlanders hebben echter liever dunne pannenkoeken waar ik er eentje van ben. Het liefste heb ik dan een boerenpannenkoek maar door de toevoeging van bacon smaakt de Amerikaanse pannenkoek ook super. Je kunt er zelfs een beetje kaas over strooien als je dat lekker vindt. Het is dan niet echt Amerikaans meer ook omdat wij het liefste stroop gebruiken en geen maple syrup.

Voorbereiding

Neem een kom en meng het zelfrijzende bakmeel met de suiker en het snufje zout.

Voeg daarna de eieren toe met de gesmolten boter en melk en klop alles goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. Het beslag is vrij dik omdat we Amerikaanse pannenkoeken gaan maken.

Snijd de plakken ontbijtspek door de helft zodat ze het formaat hebben van de pannenkoeken die je gaat maken.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën in een skillet.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit de onderste schuif bijna helemaal zodat er niet teveel zuurstof bij kan komen. Tijdens het bakken blijft de deksel namelijk open.

Plaats de skillet op het rooster en laat deze warm worden. Leg twee plakjes bacon in de pan en bak tot ze bijna krokant zijn en giet dan het beslag erover.

Draai de pannenkoek om en bak de volgende. Een beetje afhankelijk van het formaat skillet kun je er twee tegelijk bakken.

Stapel de Amerikaanse pannenkoeken op en serveer met stroop en vers fruit.

Succes met de bereiding en veel Grillfun!

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

 • 50 gram gesmolten boter en extra om te bakken
 • 12 plakjes ontbijtspek
 • 300 gram melk
 • 2 eieren
 • 30 gram suiker
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • Snufje zout
 • Verse vruchten

 Tools:

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken