Skip to content

4 – 6 personen

2,5 uur

Mild pittig

Hoofdgerecht

Pork Wellington

Een draai aan de klassieke Beef Wellington met een dikke sappige varkenshaas en een rijke vulling van tutti frutti. Trakteer jezelf op een ultiem chique worstenbroodje.

Voorbereiding van de pork wellington

Verwijder het overtollig vliesje van de varkenshaas en rub ze in met een lekkere BBQ rub.

Verhit een dikke koekenpan en smelt een klontje boter hierin.

Bak de varkenshaas rondom aan, zodat hij helemaal is dichtgeschroeid, dit is van belang omdat hij straks niet teveel vocht mag gaan verliezen.

Haal de varkenshaas uit de pan en leg hem in de koelkast voor later. Hij moet goed terug gekoeld zijn, want anders is je varkenshaas straks te gaar.

Snijd met een zeer scherp mes de tutti frutti heel fijn.

Verhit in een gietijzeren pan een klontje boter. Bak hierin de tutti frutti samen met de tijm voor zo’n 15 minuten. Als de tutti frutti zacht en stroperig is mag deze eruit en laat het afkoelen.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Pork Wellington maken

Leg nu 2 stroken vershoudfolie naast elkaar, zorg dat ze elkaar overlappen.

Leg hierop de prosciutto tegen elkaar aan. Ik had 4 x 2 rijen. Maak dit in ieder geval iets breder dan je varkenshaas is.

Leg nu op de ham de tutti frutti en zorg dat dit overal even dik op de ham ligt.

Leg de varkenshaas nu voorzichtig op de tutti frutti en rol de parmaham en tutti frutti nu om je varkenshaas heen. Sluit de uiteinden van de folie en rol er een worst van. Leg de rol van prosciutto, tutti frutti en varkenshaas nu in de koelkast voor 20 minuten.

Maak ondertussen weer een nieuwe strook van vershoudfolie. Leg hierop het bladerdeeg en zorg dat die 2 centimeter breder is dan jouw varkenshaas rol.

Haal de varkenshaas rol uit de koelkast en haal deze voorzichtig uit de folie. Leg deze vooraan op het bladerdeeg en rol hem opnieuw op. Zorg nu dat je dit zo strak en netjes mogelijk doet. Er mag geen lucht tussen je vlees en bladerdeeg zitten. Vouw de zijkanten dicht en zorg dat er echt niks meer in of uit kan. Vergeet de naad onderop niet.

Gebruik het overtollige bladerdeeg om je pork wellington te versieren en leg hem vervolgens weer in je koelkast voor minimaal 1 uur.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Bereiding van de pork wellington

Steek nu de kamado aan en zorg dat die indirect 200 – 220 graden is. Laat je pizzasteen mee verwarmen, zorg er wel voor dat de steen niet direct boven de hete kolen ligt. Je kan ook de oven aanzetten op 220 graden.

Haal de pork wellington uit de koelkast als je hem niet versierd hebt met het bladerdeeg kan je hem heel voorzichtig insnijden met een mes. Maak een mooi ruitpatroon bijvoorbeeld.

Klop het ei los en smeer je pork wellington ermee in, dit zorgt straks voor een mooie kleur op je deeg.

Leg de pork wellington op de pizzasteen en steek via de zijkant de probe van je kerntemperatuurmeter erin.

Sluit de deksel en wacht tot de kern 48 graden is.

Haal de pork wellington van je kamado af en laat hem even rusten.

Snijd de pork wellington in mooie dikke plakken.

Eet smakelijk!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 grote varkenshaas
  • 2 eetlepels BBQ rub
  • 250 gram tutti frutti mix
  • 4 takjes tijm
  • 150 gram prosciutto
  • Bladerdeeg op rol
  • Peper en Zout
  • Boter
  • 1 ei

Tools:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

  • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
  • We leveren je kamado op een mini-pallet.
  • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
  • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
  • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

  • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
  • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
  • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
  • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
  • OFYR is uitgesloten van montage. 
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast