Pork Wellington
Een draai aan de klassieke Beef Wellington met een dikke sappige varkenshaas en een rijke vulling van tutti frutti. Trakteer jezelf op een ultiem chique worstenbroodje.
Voorbereiding van de pork wellington
Verwijder het overtollig vliesje van de varkenshaas en rub ze in met een lekkere BBQ rub.
Verhit een dikke koekenpan en smelt een klontje boter hierin.
Bak de varkenshaas rondom aan, zodat hij helemaal is dichtgeschroeid, dit is van belang omdat hij straks niet teveel vocht mag gaan verliezen.
Haal de varkenshaas uit de pan en leg hem in de koelkast voor later. Hij moet goed terug gekoeld zijn, want anders is je varkenshaas straks te gaar.
Snijd met een zeer scherp mes de tutti frutti heel fijn.
Verhit in een gietijzeren pan een klontje boter. Bak hierin de tutti frutti samen met de tijm voor zo’n 15 minuten. Als de tutti frutti zacht en stroperig is mag deze eruit en laat het afkoelen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Pork Wellington maken
Leg nu 2 stroken vershoudfolie naast elkaar, zorg dat ze elkaar overlappen.
Leg hierop de prosciutto tegen elkaar aan. Ik had 4 x 2 rijen. Maak dit in ieder geval iets breder dan je varkenshaas is.
Leg nu op de ham de tutti frutti en zorg dat dit overal even dik op de ham ligt.
Leg de varkenshaas nu voorzichtig op de tutti frutti en rol de parmaham en tutti frutti nu om je varkenshaas heen. Sluit de uiteinden van de folie en rol er een worst van. Leg de rol van prosciutto, tutti frutti en varkenshaas nu in de koelkast voor 20 minuten.
Maak ondertussen weer een nieuwe strook van vershoudfolie. Leg hierop het bladerdeeg en zorg dat die 2 centimeter breder is dan jouw varkenshaas rol.
Haal de varkenshaas rol uit de koelkast en haal deze voorzichtig uit de folie. Leg deze vooraan op het bladerdeeg en rol hem opnieuw op. Zorg nu dat je dit zo strak en netjes mogelijk doet. Er mag geen lucht tussen je vlees en bladerdeeg zitten. Vouw de zijkanten dicht en zorg dat er echt niks meer in of uit kan. Vergeet de naad onderop niet.
Gebruik het overtollige bladerdeeg om je pork wellington te versieren en leg hem vervolgens weer in je koelkast voor minimaal 1 uur.
Bereiding van de pork wellington
Steek nu de kamado aan en zorg dat die indirect 200 – 220 graden is. Laat je pizzasteen mee verwarmen, zorg er wel voor dat de steen niet direct boven de hete kolen ligt. Je kan ook de oven aanzetten op 220 graden.
Haal de pork wellington uit de koelkast als je hem niet versierd hebt met het bladerdeeg kan je hem heel voorzichtig insnijden met een mes. Maak een mooi ruitpatroon bijvoorbeeld.
Klop het ei los en smeer je pork wellington ermee in, dit zorgt straks voor een mooie kleur op je deeg.
Leg de pork wellington op de pizzasteen en steek via de zijkant de probe van je kerntemperatuurmeter erin.
Sluit de deksel en wacht tot de kern 48 graden is.
Haal de pork wellington van je kamado af en laat hem even rusten.
Snijd de pork wellington in mooie dikke plakken.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Tools:
- Vershoudfolie
- Pizzasteen
- Kernthermometer
- Skillet