Sticky Bacon Jelly burger
Burgers van de BBQ standaard? Nee hoor!
Sticky Bacon Jelly Burger
De burger is, naast spareribs, waarschijnlijk een van de meest bekende gerechten op een barbecue. Toch is deze écht net even anders: een burger van rundvlees met traditionele cheddar, een zoetige fruitsmaak en niet onbelangrijk: een super vette presentatie! Bij dit recept kun je een halve of hele plate setter gebruiken.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Aan de slag met een halve plate setter
Leg een heat deflector op één helft in je kamado en reguleer deze naar 150 graden. Bestrijk ondertussen de bacon strips met de beits en leg ze op de plate setter.
Zet op de kant zonder plate setter een gietijzeren pannetje en laat deze warm worden.
Doe hier de besjes, de suiker en het water in en plet de besjes. Breng dit al roerend aan de kook tot een mooie jam.
Grill dan de patties op het rooster. Je kunt op dat moment ook de bun even mee laten grillen zodat deze lekker knapperig wordt.
Laat daarna de patties even doorgaren op de plate setter en leg de plakjes cheddar erop zodat deze lekker mee kunnen smelten.
Bouw de burger in elkaar: leg op je eigen manier laag voor laag de patties, jam, bacon, rode ui en Greasy Spoon saus op de onderkant op het broodje.
Aan de slag met een hele plate setter
Leg een plate setter in de kamado en reguleer deze naar 150 graden. Bestrijk ondertussen de bacon strips met de beits en leg ze op de heat deflector zodat ze lekker knapperig worden.
Haal daarna de plate setter weg en zet een gietijzeren pannetje op de grill en laat deze warm worden.
Doe hier de besjes, de suiker en het water in en plet de besjes. Breng dit roerend aan de kook tot een mooie jam.
Grill de patties ondertussen ook op het rooster. Als je van een knapperige bun houdt, kun je die nu ook eventjes mee laten grillen.
Zet daarna de plate setter weer in je kamado en leg de patties daar op om door te garen. Leg ondertussen de plakjes cheddar op de patties zodat de kaas lekker mee smelt.
Bouw de burger in elkaar: leg op je eigen manier laag voor laag de patties, jam, bacon, rode ui en Greasy Spoon saus op de onderkant op het broodje.
Smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 20 gram pickled red onions
- 4 plakken cheddar kaas
- 2 patties à 150 gram Hollands rund
- 10 gram physalis besjes
- 50 gram rode besjes
- 20 gram suiker
- 100 ml water
- 20 gram Greasy Spoon saus
- 8 plakken bacon strips
- Cherry Coke Flavor beits
- 1 bun naar keuze
Tools:
- ConvEGGtor / Plate setter
- Gietijzeren pannetje
- Burger flipper