Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Leg de kalfslappen tussen 2 vellen huishoudfolie en sla het vlees met de skillet of vleeshamer tot ongeveer 5 mm dikte.
Bestrooi de kalfslappen met peper en zout en haal vervolgens de kalfslappen door de bloem.
Roer de eieren goed door elkaar. Zorg dat het eiwit en het eigeel goed met elkaar vermengt is.
Haal de kalfslappen nu door het ei heen en zorg ervoor dat het vlees overal bedekt is met een laagje ei.
Haal vervolgens de kalfslappen door de paneer heen en druk het goed aan. Zorg dat er overal een even dikke laag paneer zit.
Leg het blok roomboter in een pan en laat deze heel langzaam smelten. Blijf erbij en blijf zachtjes roeren. Je zal zien dat er eiwitten naar boven komen drijven, haal deze eruit met een schuimspaan. Giet de geklaarde boter in een schaaltje door een fijne zeef, het liefst bekleed met een zeefdoek.
Steek de kamado aan, zorg voor directe hitte van ongeveer 180 graden en laat de skillet mee verwarmen.
Als de pan heet is giet je de geklaarde boter in de skillet en zorg je dat deze goed heet wordt.
Leg de schnitzels in de skillet en bak deze goudbruin aan beide kanten.
Serveer de schnitzels met een partje citroen. Eet smakelijk!
Tip: Gebruik zo veel mogelijk geklaarde boter. Door een goede hoeveelheid boter krijg je een goed gebakken laag paneer die mooi knapperig wordt én de paneer hecht zich zo niet aan het vlees.
Ingrediënten:
Tools: