Kalfsschnitzel
Schnitzel! Wie houdt er nou niet van? Lekker zelf dun geslagen kalfsvlees met een krokante laag paneer.
Heerlijk gebakken in een dikke laag geklaarde boter in de skillet op de BBQ!
Voorbereiding voor de Kalfsschnitzel
Leg de kalfslappen tussen 2 vellen huishoudfolie en sla het vlees met de skillet of vleeshamer tot ongeveer 5 mm dikte.
Bestrooi de kalfslappen met peper en zout en haal vervolgens de kalfslappen door de bloem.
Roer de eieren goed door elkaar. Zorg dat het eiwit en het eigeel goed met elkaar vermengt is.
Haal de kalfslappen nu door het ei heen en zorg ervoor dat het vlees overal bedekt is met een laagje ei.
Haal vervolgens de kalfslappen door de paneer heen en druk het goed aan. Zorg dat er overal een even dikke laag paneer zit.
Leg het blok roomboter in een pan en laat deze heel langzaam smelten. Blijf erbij en blijf zachtjes roeren. Je zal zien dat er eiwitten naar boven komen drijven, haal deze eruit met een schuimspaan. Giet de geklaarde boter in een schaaltje door een fijne zeef, het liefst bekleed met een zeefdoek.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de Kalfsschnitzel
Steek de kamado aan, zorg voor directe hitte van ongeveer 180 graden en laat de skillet mee verwarmen.
Als de pan heet is giet je de geklaarde boter in de skillet en zorg je dat deze goed heet wordt.
Leg de schnitzels in de skillet en bak deze goudbruin aan beide kanten.
Serveer de schnitzels met een partje citroen. Eet smakelijk!
Tip: Gebruik zo veel mogelijk geklaarde boter. Door een goede hoeveelheid boter krijg je een goed gebakken laag paneer die mooi knapperig wordt én de paneer hecht zich zo niet aan het vlees.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 500 gram kalfslappen
- 2 eieren
- 50 gram bloem
- 200 gram paneermeel
- Zout en Peper
- 250 gram roomboter
- 1 citroen in partjes
Tools:
- Grote skillet