skip to Main Content

Tomatensambal op de kamado

Niet voor pussy’s!

0,5 uur

Pittig

Boodschappenlijstje

Benodigd:

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 15 rode rawits
  • 4 Madame Jeanette (rood)
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel (riet)suiker (meer als je minder pittig wilt)
  • 1 scheutje Ketjap Medja (zoete ketjap)
  • 1 scheutje sojasaus
  • 5 tomaten, fijngehakt met schil, vocht & pitjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Een goeie dosis zin 😉

Deel dit recept:

If you stop sharing, people stop caring!

Deel al je smakelijke creaties met ons!

Tomatensambal

Bereidingswijze:

Hak de uien, knoflook, rawits en de madame Jeanettekes fijn. Laat de pitjes van de madame Jeanettekes zitten want die maken het scherper!

Doe wat olie in de pan, zet deze direct op het rooster en laat warm worden.

De uien, knoflook, rawits en de Madame Jeannettekes mogen in de Dutch Oven en fruit dit ca. 5 minuten. Vervolgens de suiker en de tomatenpuree toevoegen (die laatste moet ontzuren dus even meebakken). Voeg dan pas de tomaten toe en laat het geheel pruttelen met de deksel erop.

Pak dan je plate setter en stel je kamado indirect op. Doe er een scheut soja en ketjap bij en laat het geheel nog ca. 30 minuten gesloten en indirect op je kamado pruttelen. Af en toe roeren en klaar is je tomatensambal! Smakelijk!

Let op: dit is geen super hete sambal maar ook niet voor pussy’s. Vind je hem toch te scherp doe er dam wat meer zoete ketjap of suiker bij.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Ook lekker

Close search
Winkelmand
error: Content is beschermd!