skip to Main Content

4 personen

30 minuten

Pittig

Bijgerecht

Tomatensambal op de kamado

Niet voor pussy’s!

Voorbereiding

Hak de uien, knoflook, rawits en de madame Jeanettekes fijn. Laat de pitjes van de madame Jeanettekes zitten want die maken het scherper!

Doe wat olie in de pan, zet deze direct op het rooster en laat warm worden.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

De uien, knoflook, rawits en de Madame Jeannettekes mogen in de Dutch Oven en fruit dit ca. 5 minuten. Vervolgens de suiker en de tomatenpuree toevoegen (die laatste moet ontzuren dus even meebakken). Voeg dan pas de tomaten toe en laat het geheel pruttelen met de deksel erop.

Pak dan je plate setter en stel je kamado indirect op. Doe er een scheut soja en ketjap bij en laat het geheel nog ca. 30 minuten gesloten en indirect op je kamado pruttelen. Af en toe roeren en klaar is je tomatensambal! Smakelijk!

Let op: dit is geen super hete sambal maar ook niet voor pussy’s. Vind je hem toch te scherp doe er dan wat meer zoete ketjap of suiker bij.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

De beste kwaliteit BBQ vlees

  • Experts op het gebied van vlees en vis
  • Restaurant kwaliteit
  • Shock frozen: versheid gegarandeerd
  • Verkrijgbaar bij BBQ shop The Fire Station
  • Gratis bezorgd in recyclebare verpakking v.a. € 70,00
  • Originele vleesboxen: Wagyu Experience of Marbled Steak Box!

Naar INAMOOD

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 15 rode rawits
  • 4 Madame Jeanette (rood)
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel (riet)suiker (meer als je minder pittig wilt)
  • 1 scheutje Ketjap Medja (zoete ketjap)
  • 1 scheutje sojasaus
  • 5 tomaten, fijngehakt met schil, vocht & pitjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Benodigd:

Pitmaster Partner: Kamiel

Als kind was hij al in de keuken en aan de Weber te vinden! Dus toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken was dat een natuurlijke keuze. Vol passie voor barbecue startte hij eind 2015 toonaangevende webwinkel Kamado Express, 365 dagen per jaar kamado specialist. Drie jaar later was BBQ shop & Experience The Fire Station in Kaatsheuvel een feit. Kortom, je hebt te maken met dé kamado specialist van het zuiden.

Zoeken