skip to Main Content

4 personen

1 uur

Mild pittig

Hoofdgerecht

Picanha van het spit met mierikswortelcrème

Picanha kunnen we natuurlijk heerlijk low and slow garen op 120 graden en daarna even afgrillen. Dit is de manier die het meest wordt gebruikt om een Picanha te bereiden. Heerlijk overigens met chimichurri. Ik heb dit keer mijn Picanha op het spit bereid. Ik heb er 3 dikke plakken van gesneden en die op het spit geregen. Doordat het vet van de cap van de Picanha smelt en via het vlees op de kolen neervalt krijg je een fantastische BBQ smaak aan je vlees! Probeer het maar eens…

Voorbereiding van de Picanha met mierikswortelcrème

Haal de picanha een uur voordat hij de kamado op gaat uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Snijd de Picanha kruislings in op het vet aan de bovenkant.

Snijd nu de Picanha in 3 à 4 dikke plakken. Begin bij de punt.

Leg de plakken Picanha op een groot bord en bestrooi ze met grof zeezout.

Voor de mierikswortel crème meng je de crème fraiche, mierikswortel, citroensap en de helft van de koriander met elkaar en zet dit in de koelkast totdat de Picanha klaar is.

Rijg nu de plakken Picanha op het spit, prik ze aan beide kanten van het vet zodat je een soort vlinder op je spit krijgt.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de Picanha met mierikswortelcrème

Steek de kamado aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 150 graden.

Voeg, als de kamado op temperatuur is, een blokje rookhout aan de kolen toe.

Hang je spit in de rotisserie en zet hem aan. Laat de Picanha nu voor 30 minuten draaien en controleer ondertussen wel de kerntemperatuur.

Als de kerntemperatuur op 52 graden is mag de Picanha van de kamado. Dek hem losjes af met butcher paper zodat die nog even 10 minuten kan rusten voordat je hem gaat aansnijden.

Snijd nu de Picanha in plakjes, strooi er wat versgemalen peper over en maak het af met een beetje verse koriander.

Serveer de Picanha met de mierikswortel crème die je nog in de koelkast hebt staan.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 Picanha van ongeveer 1 kilo
  • Grof zeezout
  • Versgemalen peper
  • 200 gram crème fraiche
  • 1 eetlepel mierikswortel uit een potje
  • 1 theelepel citroensap
  • Koriander, fijngesneden

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken