skip to Main Content

4-6 personen

10 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Pizza met parmaham en truffel

Wij dachten laten we eens een heerlijke pizza bereiden op een kamado met onze truffel producten van Masimaro. Truffel heeft een hele kenmerkende smaak die je zeker gaat proeven na het eten van deze heerlijke truffel pizza. De combinatie van de zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus de parmaham met truffel is echt niet te omschrijven. Probeer om goede kwaliteit producten te kopen voor de parmaham en de mozzarella omdat er veel kwaliteitsverschil inzit. Hierdoor wordt de pizza nog lekkerder.

Mocht je het nog niet weten! Een truffel is een zwam die onder de grond groeit op de wortels van diverse soorten bomen in symbiose. Vroeger en nog steeds worden truffels gevonden door speciale varkens die het op afstand reeds ruiken waar ze liggen. Tegenwoordig heb je echter ook honden die op jonge leeftijd worden opgeleid om truffels te ruiken en vinden. Het zoeken naar truffel is lastig waardoor het een kostbaar product is.

Een pizza bereiden op een kamado is helemaal niet moeilijk als je ervoor zorgt dat de pizza zo hoog mogelijk in de dome wordt geplaatst. Zie hiervoor onderstaande beschrijving. Het is belangrijk dat je een goede luchtdoorstroming hebt in de kamado zodat je de temperatuur haalt van 300 graden. Hierdoor heb je een perfecte pizza in 10 minuten die ook nog eens mooi verkleurd is. Leg je de pizza gewoon op het rooster is de kans groot dat de pizza niet mooi verkleurd en er wit uitkomt en dat wil je natuurlijk niet.

Bereiding tomatensaus

Snijd de ui fijn en fruit deze even aan in een beetje olijfolie in een pan.

Pers 2 teentjes knoflook uit boven de pan en voeg de Italiaanse kruiden, suiker en een beetje zout en versgemalen peper toe. Roer alles goed door elkaar en bak het heel even mee.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de gepelde tomaten toe en breng het langzaam aan de kook.

Laat de saus rustig pruttelen op laag vuur gedurende 30 minuten.

Breng de saus eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Pureer ten slotte de saus met een staafmixer en laat afkoelen. De saus is voldoende voor heel veel pizza’s. Na het afkoelen kun je de saus invriezen en later nogmaals gebruiken of als basis gebruiken voor een pasta gerecht.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding pizza

Maak van het deeg een pizzabodem door deze uit te rollen of door het deeg te vormen met je handen.

Strooi bloem op de pizzaschep en leg de pizzabodem op de schep. Schep vervolgens een aantal lepels tomatensaus op het midden van de pizzabodem en wrijf de tomatensaus uit met de bollenkant van de lepel. Beleg vervolgens de pizza met de diverse ingrediënten en de truffelpasta. De Rucola bewaren wij tot na de bereiding omdat je deze niet mee bakt. Strijk de zijkanten van de pizzabodem in met de truffelolie.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding pizza met truffel

Ten eerste gaan we de kamado inrichten om pizza’s te kunnen bakken op een pizzasteen. Zorg ervoor dat je kamado helemaal schoon is en er geen as of resten houtskool in de kolenmand liggen.

Vul vervolgens de kamado met houtskool en kies voor normale stukken houtskool die zeker niet te klein zijn. Dit omdat je anders geen goede luchtdoorstroming krijgt in de kamado en je geen hoge temperatuur kan halen.

Plaats de plate setters in jouw kamado helemaal bovenin waar normaal de roosters worden geplaatst. Leg op de plate setters RVS moeren, hoekstukken of iets anders wat je hebt om een afstand te creëren tussen de plate setters en de pizzasteen.

Sluit vervolgens de deksel van de kamado en open de topvent helemaal tot je een dome temperatuur hebt van 300 graden. Wacht een aantal minuten zodat ook de pizzasteen goed heet is.

Open de deksel en leg de pizza op de pizzasteen en sluit de deksel. Na ongeveer 10 minuten is de pizza met truffel klaar en kun je de volgende pizza erop leggen. Wacht met de volgende pizza even tot de temperatuur weer op 300 graden is.

Voorzie ten slotte de pizza van een beetje rucola en spray er nog een beetje truffelolie overheen.

Succes met de bereiding en veel Grillfun!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten pizza

Ingrediënten tomatensaus:

  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gr
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 ui

Ingrediënten tomatensaus:

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken