skip to Main Content

4 personen

40 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Varkensfilet rolletjes

Lekker & gemakkelijk! Dit recept is geschreven door Pitmaster Partner Marco BBQ.

Voorbereiding

Snijd de varkensfilet in 5 dikke plakken. Snijd elke plak bijna helemaal open en klap hem open. Sla met een vleeshamer, of een pan op de varkensfilet en sla ze plat. Strooi de paprikapoeder over de filets. Leg op elke filet een plak parmaham en een plak kaas. Rol de filets op en knoop ze stevig bij elkaar met een slagerstouw. Smeer ze in met olijfolie en strooi ruim de lavendelblaadjes over de rolletjes.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van 180 – 200 °C.

Zet de gietijzeren pan op het vuur en laat deze goed heet worden.

Smelt de boter in de pan. Leg de varkensfilet rolletjes in de pan en bak ze gaar. Draai ze af en toe om. Ze zijn klaar als de kerntemperatuur van het vlees rond de 70 °C is.

Eet smakelijk. En…, vergeet niet het touw van je rolletjes af te halen ;-)

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 1 kg varkensfilet
  • 5 plakken parmaham
  • 5 plakken kaas
  • gedroogde lavendelblaadjes
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • 3 eetlepels boter

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken