Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Kruidig & zoet
Speciaal ontwikkeld voor iedereen die van snelle, iets minder “fall off the bone” spareribs houdt. Kortere voorbereiding en bereidingstijd en maar 2 ingrediënten. Kortom, snel heerlijke, kruidige spareribs met een bite op tafel!
Doe de houtskool in je kamado en steek deze aan met de One Minute Lighter. Wanneer de kolen beginnen te smeulen plaats je de plate setter. Sluit de kamado en reguleer hem stabiel naar 120 graden.
Verwijder het vlies aan de onderkant van de spareribs en dep ze droog, snijd vervolgens de bovenkant het vlees, de dik bevleesde laag, een paar millimeter geruit in. Hierdoor zal de saus beter aan het vlees hechten. Snijd daarna (optioneel) de ribben in wat kleinere stukjes van 2 tot 3 ribben.
Bestrijk de spareribs met Saus.Guru Mango Cinnamon saus en let daarbij op dat je dit aan alle kanten doet. Breng de saus dik aan en smeer deze goed uit. Hierdoor krijg je later een mooie bark (donkerbruine kleur) op je ribben.
Check even of je kamado op temperatuur is (120 graden). Ready? Zet dan je lekbak op het hitteschild en leg daar je grillrooster op. Toss those ribs on the grill!
Laat ze een uurtje of 3 liggen, terwijl jij op je gemak een biertje (of 3 ;)) drinkt met je vrienden. Zorg er wel voor dat je kamado in de tussentijd op temperatuur blijft. Open na 3 uur je kamado om te kijken of de saus goed gekarameliseerd is. Dit zorgt voor een mooie krokante laag op het vlees, waardoor de sappen beter in het vlees blijven zitten. Zien ze er goed gebarked uit?
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Tools