skip to Main Content

6 personen

6 uur

Mild pittig

Nagerecht

Kick Ass “fall of the bone” Ribs (3-2-1 methode)

Hier vreet iedereen zijn vingers bij op!

Voorbereiding

Verwijder het vlies van de spareribs door een mesje onder een botje te duwen en het vlies los te trekken.

Als het meezit trek je het vlies er in één keer af. Laat het vlies niet zitten, dit is niet zo lekker en zo kan de rub niet goed in het vlees trekken.

Wij wrijven graag het vlees één dag van tevoren met de rub in. Dit hoeft niet, een paar uur van tevoren is ook goed.

De rub: die kun je zelf maken maar onze favoriet is de milde, zoete rub van Duketown Smokers met een vleugje koffie.

Houd je van pittig dan neem je bijvoorbeeld de Grate Goods Spicy Chipotle rub. Liever kruidig? Neem dan Magic Dust van The Fire Station.

Pak de ribben in plasticfolie en laat ze 24 uur gekoeld staan.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Steek de kamado aan en breng hem naar een temperatuur van ca. 110 tot max 140 graden.

De 1e fase is roken! De houtsoort bepaal je zelf wij adviseren fruithout, dus: peerappel of kers.

Zorg nu dat je alles klaar hebt staan in het ribrek! Gooi 1 tot 2 stukjes rookhout in de gloed. Het gaat vrijwel direct roken.

Plaats nu het hitteschild (convEGGtor of plate setter) in de kamado met een druippan erop.

Leg het rooster op je plate setter en zet daar je ribrek op. Doe meteen dicht!

Fase 1Smoke them! Nu roken en garen de ribs ca. 3 uur. Let op: de totale bereidingstijd is ook sterk afhankelijk van de grootte en of je spareribs dik of wat dunner bevleesd zijn. Kijk dus even na een uurtje. De rook heeft dan zijn werk al gedaan.

Fase 2: Stomen! Nu pak je de ribben in. Neem een stevige soort aluminiumfolie, wikkel ze erin en leg ze weer ca. 2 uur op je kamado. Voeg een scheutje vocht toe (whiskey, cola of appelsap). Nu worden ze mals!

Fase 3: Lakken! (oftewel glazen). Pak de ribs eruit en leg ze terug op de kamado, nog steeds indirect. Kwast nu de BBQ saus op de ribs, royaal! Wacht tot de “coating” sticky wordt.

En dan? Smullen van je KICK ASS “fall of the bone” 3-2-1 Spareribs!!…enne….tel je vingers even als je klaar bent met eten…..

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

Tools:

Pitmaster Partner: Kamiel

Als kind was hij al in de keuken en aan de Weber te vinden! Dus toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken was dat een natuurlijke keuze. Vol passie voor barbecue startte hij eind 2015 toonaangevende webwinkel Kamado Express, 365 dagen per jaar kamado specialist. Drie jaar later was BBQ shop & Experience The Fire Station in Kaatsheuvel een feit. Kortom, je hebt te maken met dé kamado specialist van het zuiden.

Zoeken