3-2-1 Spareribs – “fall of the bone”
Hier vreet iedereen zijn vingers bij op!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 2 tot 6 spareribs racks
Ingrediënten rub:
Maak hem zelf:
- 5 el paprikapoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl chilipoeder
- 2 el donkere basterdsuiker
Of bestel hem bij ons:
- Kies hier je rub
Ingrediënten glaze:
- 1/2 cup appelsap
- 1/2 cup ketjap
- 1/2 cup ketchup
- 3 el honing
- 4 el bruine basterdsuiker
- 1 tl chilipoeder
- 2 el whisky
- 1/2 ui fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesnipperd
Of bestel hem bij ons:
- Kies hier je saus
3-2-1 Spareribs – “fall of the bone”
Bereidingswijze:
Verwijder altijd het vlies van de spareribs door een mesje onder het vlees te duwen en het vlies los te trekken. Als het meezit trek je het vlies er ineens af. Laat het vlies niet zitten, niet zo lekker en de rub trekt veel beter in het vlees.
Wij wrijven het vlees altijd een dag van te voren in met een rub. Die kun je zelf maken maar onze favoriet is de milde rub van Duketown Smokers of, als je van pittig houdt neem je Grate Goods Spicy Chipotle. Pak de ribben in folie in en laat ze 24 uur staan.
Steek je kamado aan en breng hem naar een temperatuur van ca. 125 graden.
Wij voegen graag rookhout toe. Gooi 1 chunk in het vuur. De rooksmaak bepaal je zelf!
Plaats het hitteschild (ConvEGGtor / plate setter) in je kamado met de drip pan erop. Pak evt. je plate setter met aluminium folie. Er komt nl. veel vet uit de ribben. Leg je rooster erop en je Rib Rek. Heb je een Big Green Egg medium of Bastard Medium kies dan voor dit rekje (multifunctioneel rek)
Gaar en smoke de spaeribs in 3 uur. Let op: de totale bereidingstijd is ook sterk afhankelijk van de grootte en of je spareribs dik of dun bevleesd zijn.
Pak vervolgens de ribben in, neem een stevige soort aluminiumfolie, wikkel ze erin en leg ze weer 2 uur op je kamado. Voeg eventueel wat appelsap toe. Nu worden ze mals!
Meng de ingrediënten voor de glaze (je mag ook BBQ saus gebruiken) en smeer de ribs in. Nu kun je ze nog even terugleggen zodat de “coating” sticky wordt.
Smullen maar van je “fall of the bone” ribs!!!
Comments are closed