skip to Main Content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Voorgerecht

Pasteitje van gegrilde portobello en paddenstoelenragout

Dit lekkere kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun.

Gegrilde portobello

Een pasteitje van gegrilde portobello is een leuk tussen- of voorgerecht om te maken op de barbecue. Ga je voor een drie- of viergangen diner op de barbecue dan zou ik zeker deze eens proberen. Het is een verrassend gerecht dat je makkelijk kunt maken. De ragout kun je natuurlijk in de keuken maken, maar het is ook heel leuk als je een klein pannetje hebt om deze op de barbecue te maken. Het is ook een leuk voorgerecht als je iemand hebt die geen vlees eet.

Het leuke van dit recept is dat je een goede basis hebt hoe je ragout kunt maken. Het is dan ook mogelijk om bijvoorbeeld niet de paddenstoelenmelange te gebruiken maar bijvoorbeeld pulled pork of pulled chicken. Op deze manier creëer je weer een ander gerecht. Dit keer heb ik echter gekozen voor een vegetarisch gerecht.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Borstel de portobello’s schoon en verwijder het steeltje.

Borstel de paddenstoelenmelange schoon en snijd ze in repen of grove stukken. Let erop dat ze niet te klein zijn maar juist grof.

Pel de sjalot en snipper deze fijn.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding paddenstoelenragout

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter omdat we direct en indirect gaan barbecueën. Plaats het rooster en sluit de deksel tot de temperatuur van de kamado ongeveer 180 graden is. Sluit de luchttoevoer boven en onder gedeeltelijk.

Zet een pan op het rooster boven het directe gedeelte. We gaan de ragout namelijk lekker op de barbecue maken.

Voeg een klontje boter toe en laat deze smelten.

Voeg vervolgens de paddenstoelenmelange toe en bak deze heel even aan in de pan tot het gaar is.

Verwijder de paddenstoelen uit de pan en schep ze in een kom. Deze heb je later weer nodig en mogen best afkoelen.

Zet de pan terug op het rooster boven het directe gedeelte en voeg een klont boter toe. Ongeveer 50 gram is voldoende om genoeg saus te maken.

Smelt de boter en bak heel even de sjalot aan.

Voeg de bloem toe en roer alles goed door elkaar tot je een bal krijgt.

Nu komt het lastigste stuk. Je moet namelijk beetje bij beetje de bouillon toevoegen en steeds blijven roeren. Als het te hard gaat kun je de pan verplaatsen naar het indirecte gedeelte van de barbecue. Schenk steeds bouillon toe tot je een mooie saus hebt. Voeg als laatste wat slagroom toe en zorg ervoor dat er geen klontjes in de saus komen door steeds goed te roeren en niet te veel vocht in één keer toe te voegen.

De dikte van de saus is sterk afhankelijk van hoeveel vocht je toevoegt en met hoeveel bloem je bent begonnen. Bij ragout heb je een dikkere saus nodig.

Voeg als laatste de paddenstoelen toe en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.

Breng de ragout aan de kook en laat deze heel even koken. Verplaats hiervoor de pan naar het indirecte gedeelte en sluit de deksel.

In de tussentijd kun je de portobello ’s inwrijven met olijfolie en grillen boven het directe gedeelte tot ze gaar zijn.

Neem een bordje en leg hierop een portobello, voeg de ragout toe in het midden. Rasp een beetje pecorino erover. Strooi de fijngehakte walnoten erover en maak het af met een beetje peterselie. Serveer direct.

Succes met het maken, groetjes Grillfun

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • 4 grote portobello’s
 • 400 gram wilde paddenstoelenmelange
 • boter
 • 2 grote eetlepels bloem
 • 300 ml groentebouillon
 • 50 ml slagroom
 • 1 bosje verse peterselie
 • 1 sjalot
 • walnoten
 • pecorino (kaas)
 • zout en versgemalen peper

Tools:

 • (Halve) Plate Setter
 • Pan

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken