Skip to content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Voorgerecht

Pasteitje van gegrilde portobello en paddenstoelenragout

Dit lekkere kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun.

Gegrilde portobello

Een pasteitje van gegrilde portobello is een leuk tussen- of voorgerecht om te maken op de barbecue. Ga je voor een drie- of viergangen diner op de barbecue dan zou ik zeker deze eens proberen. Het is een verrassend gerecht dat je makkelijk kunt maken. De ragout kun je natuurlijk in de keuken maken, maar het is ook heel leuk als je een klein pannetje hebt om deze op de barbecue te maken. Het is ook een leuk voorgerecht als je iemand hebt die geen vlees eet.

Het leuke van dit recept is dat je een goede basis hebt hoe je ragout kunt maken. Het is dan ook mogelijk om bijvoorbeeld niet de paddenstoelenmelange te gebruiken maar bijvoorbeeld pulled pork of pulled chicken. Op deze manier creëer je weer een ander gerecht. Dit keer heb ik echter gekozen voor een vegetarisch gerecht.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!

  • Meer dan 20 konro grill modellen
  • Verzending naar 30 landen
  • Accessoires & smaakmakers

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Borstel de portobello’s schoon en verwijder het steeltje.

Borstel de paddenstoelenmelange schoon en snijd ze in repen of grove stukken. Let erop dat ze niet te klein zijn maar juist grof.

Pel de sjalot en snipper deze fijn.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding paddenstoelenragout

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter omdat we direct en indirect gaan barbecueën. Plaats het rooster en sluit de deksel tot de temperatuur van de kamado ongeveer 180 graden is. Sluit de luchttoevoer boven en onder gedeeltelijk.

Zet een pan op het rooster boven het directe gedeelte. We gaan de ragout namelijk lekker op de barbecue maken.

Voeg een klontje boter toe en laat deze smelten.

Voeg vervolgens de paddenstoelenmelange toe en bak deze heel even aan in de pan tot het gaar is.

Verwijder de paddenstoelen uit de pan en schep ze in een kom. Deze heb je later weer nodig en mogen best afkoelen.

Zet de pan terug op het rooster boven het directe gedeelte en voeg een klont boter toe. Ongeveer 50 gram is voldoende om genoeg saus te maken.

Smelt de boter en bak heel even de sjalot aan.

Voeg de bloem toe en roer alles goed door elkaar tot je een bal krijgt.

Nu komt het lastigste stuk. Je moet namelijk beetje bij beetje de bouillon toevoegen en steeds blijven roeren. Als het te hard gaat kun je de pan verplaatsen naar het indirecte gedeelte van de barbecue. Schenk steeds bouillon toe tot je een mooie saus hebt. Voeg als laatste wat slagroom toe en zorg ervoor dat er geen klontjes in de saus komen door steeds goed te roeren en niet te veel vocht in één keer toe te voegen.

De dikte van de saus is sterk afhankelijk van hoeveel vocht je toevoegt en met hoeveel bloem je bent begonnen. Bij ragout heb je een dikkere saus nodig.

Voeg als laatste de paddenstoelen toe en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.

Breng de ragout aan de kook en laat deze heel even koken. Verplaats hiervoor de pan naar het indirecte gedeelte en sluit de deksel.

In de tussentijd kun je de portobello ’s inwrijven met olijfolie en grillen boven het directe gedeelte tot ze gaar zijn.

Neem een bordje en leg hierop een portobello, voeg de ragout toe in het midden. Rasp een beetje pecorino erover. Strooi de fijngehakte walnoten erover en maak het af met een beetje peterselie. Serveer direct.

Succes met het maken, groetjes Grillfun

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 4 grote portobello’s
  • 400 gram wilde paddenstoelenmelange
  • boter
  • 2 grote eetlepels bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 sjalot
  • walnoten
  • pecorino (kaas)
  • zout en versgemalen peper

Tools:

  • (Halve) Plate Setter
  • Pan

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering + optionele montage

Gratis levering & zelf monteren

Bij levering & zelf monteren komen wij, vaak binnen enkele werkdagen in overleg met jou, je aankoop afleveren. We staan NOOIT onaangekondigd aan de deur met een groot pakket. 

Onze chauffeurs brengen je kamado veilig bij je thuis. Je monteert alles zelf, met behulp van een handleiding uiteraard. De meeste kamado’s zijn binnen 45 too 60 minuten gemonteerd. Heb je toch hulp nodig dan zijn wij je  hulplijn.

Gemonteerd geleverd á € 75 – € 150

Wil jij het jezelf makkelijk maken? Kies dan voor gemonteerd geleverd. Je ontvangt je aankoop volledig gemonteerd bij je thuis tot op je terras / overkapping. 

Voordelen:

  • Je hoeft niets te doen.
  • Je hebt geen afval.
  • Je kunt meteen aan de slag met je aankoop.
  • Kortom, nul stress en snel genieten van je nieuwe kamado.

Nadelen:

  • Levering duurt langer dan bij “gratis levering & zelf monteren”.
  • Levertijd in overleg, houdt rekening met minimaal 1 tot 2 weken.
  • Je betaalt er extra voor. Voor een kamado € 75,00 en voor een buitenkeuken / tafel € 150,00

Voorwaarden 

SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst. Levertermijn bij montage duurt altijd langer dan reguliere levering en wordt op basis van route en montageplanning met je ingepland. Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je dus altijd met korting! Het loont dus om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast