skip to Main Content

4 personen

1,5 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Entrecote met herfstpuree

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Guest Griller Johan Kwakernaat (Johan BBQ Adventure).

Voorbereiding

Schil de pastinaken en snijd er 1 in stukken. Halveer de andere pastinaak en snijd het onderste deel ook in stukken. Snijd nu met een scherp mes of schaaf met mandoline een paar mooie dunne plakjes van de bovenste helft van de overgebleven pastinaak. Leg de plakjes apart.

Schil de pompoen en snijd vervolgens de bovenste helft in stukken, ongeveer even groot als de stukken pastinaak. Breng de pompoen en pastinaak in een pannetje groentebouillon (zelfgemaakt of van een blokje) aan de kook. Kook ongeveer 8 minuten tot de groenten mooi zacht zijn. Giet af, bewaar wat kookvocht en pureer de pompoen en de pastinaak samen met een theelepel Baharat tot een gladde puree en maak op smaak met peper en zout.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Steek de kamado aan en ga voor een directe hitte van +/- 200 graden. Als het mogelijk is, maak dan een directe en indirecte zone. Laat tijdens het opwarmen van de barbecue gelijk een Skillet op het rooster mee verwarmen. Zodra de barbecue de gewenste temperatuur bereikt heeft, doe je wat olie in de Skillet en bak je de champignons (of shiitake) hierin aan. Zet hem op het indirecte gedeelte om het warm te houden. Leg de entrecote op het rooster en grill naar een kerntemperatuur tussen de 48 en 50 graden. Zodra je dit bereikt hebt, haal je de entrecote van het rooster en laat je deze even rusten.

De champignons mogen ook uit de Skillet. Doe vervolgens een laagje olie in de Skillet zodat je de pastinaakschijfjes kan ‘frituren’. Dit duurt ongeveer 1 tot anderhalve minuut. Zorg ervoor dat ze niet te bruin worden.

Breng alles op smaak met wat peper en zout.

Serveertip: Lekker met gebakken aardappelen

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • entrecote (mooi stuk van 400 a 500 gram)
 • Flespompoen (+/- 400 gram)
 • 2 Pastinaken (+/- 400 gram)
 • Groentebouillion
 • 1 tl. Baharat
 • Shiitake of kastanje champignons
 • Peper & zout

Tools:

 • Skillet

Johan Kwakernaat Guest Griller

Guest Griller: Johan Kwakernaat

"Hallo, ik ben Johan Kwakernaat, de persoon achter het Instagram account Johan_bbq_adventure. Ik ben al een aantal jaar lekker aan het buitenkoken, waarvan het laatste jaar op The Bastard. Inspireren en geïnspireerd worden door anderen vind ik super, vandaar dat ik graag dit recept met jullie deel."

BBQ tip van Johan: "Koop een goed stuk vlees bij de slager en houd hem te vriend. Dan is er namelijk nog meer te koop dan het gebruikelijke wat er in de winkel ligt." 

Zoeken